Mi legyek ha "nagy" leszek, igy hogy már családom van? (Már nagy vagyok)
Cukis vagyok.Én ilyenben nem gondolkodtam,de sosem lehet tudni:-)Amit most dolgozom(immáron hat éve)azt szeretem,de nem sok rációt látok benne a jövőre nézve mondjuk 10 év távlatára és "50" éves koromba már biztos nem azt szeretném csinálni amit most,fejlődni meg nem lehet belőle.
A cukrászatban pl.lehetsz alkalmazott,de ha úgy adódik vállalkozhatsz is,leteheted a mestervizsgát,"szakosodhatsz"(díszíő cukrász)stb.Több a lehetőség benne talán.Sztem a fodrászat is hasonló,mérlegelj,hogy lenne-e rá kereslet a környéketeken(akár a közeli nagyvárosban).
A másik fontos szempont volt,hogy "mindíg" találjak vele munkát és ha nem is tudok jól élni belőle,de megélni meg tudjak.Amúgy ha jó szakember vagy akkor meg is fizetnek.
Ha meg tudom csinálni még "sokáig" ezt amit most,akkor pedig tudok itthon hétvégén sütni tortát akár megrendelésre is barátoknak-ismerősöknek
/ami gyakorlásnak sem rossz:-)/és fizetéskiegészítés lesz belőle...
Én nagyon körbenéztem előtte.Mennyi elméleti és gyakorlati óraszámot kapok és mennyiért.Külső cég szervezi v. maga az iskola,ahova nappal "gyerekek" járnak stb...
Ez Bp. az egyik legjobb vendéglátóipari sulija, 1 héten 2x kell menni du.3-8.-ig ebben van elméleti és gyakorlati oktatás az iskolában! + van egy bizonyos gyakorlai óraszám amit iskolán kívül kell teljesíteni.
1 éves az oktatás,100e 2 részletben+ vizsgadíj 40e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!