Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elutazni egyedul, feleségként,...

Elutazni egyedul, feleségként, ennyire " gaz"?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Férjezett no vagyok, kisgyermekkel. Felvetettem a paromnak nemrégiben ( aki mellesleg rengeteget utazik a munkaja kapcsan) hogy szeretnek valamikor a kozeljovoben par napra , tényleg , 3-4-5 napra elutazni valahova, egyedul, varost nézni, sétalgatni, kissé " ujratoltodni".. O beleegyezett. Mondtuk az én szuleimnek, csupan egy beszélgetés kapcsan szoba kerult, illetve o is emlitette - valami jelentéktelen dolog kapcsan- az ovéinek, hogy lehet, hogy szukségunk lenne rajuk majd par napra, gyerkocre felugyelni napkozben, mert lehet, hogy elutazom . Mindenki, aposék-anyosék, az ismerosok ledobbenve fogadtak a hirt , megkaptam, hogy minek nekem utazgatni, nekem mar a gyerek mellett a helyem ( nem kisbaba mar, és nem hetekre mennék a vilag masik felére ), illetve azota jonnek a kulonféle talalgatasok, biztos valami nincs rendben koztunk ( de, minden a leheto legnagyobb rendben van a férjem és én koztem) , illetve biztos valami szeretom van ( hja, persze, egy idegen orszagban..) , és vele akarok egy kicsit lenni.. Szerintetek is ennyire égbekialto bun lenne egy kissé az anya- haziasszony-feleség szerepbol csak egy kis idore a " csak no" szerepébe, kicsit egyedul lenni, azt tenni, oda menni ahova egyes egyedul én akarok? Vagy ez még manapsag is " szégyen " egy nonek, és el kell itélni,illetve mindenféle hatso szandékokat keresni emogott? Ti hogyan gondoljatok? Koszonom a valaszokat elore is.
2011. jún. 10. 19:33
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátnőt vagy barátot én is vinnék magammal, de van akinek pont az a pihenés, ha tök egyedül van.

Én is el szoktam menni másokkal, férjem ha nem ér rá, nem jön. De azért nem maradok itthon, hogy nézzem, ahogy tanul vagy dolgozik. Ha én nem érek rá, akkor meg ő megy nélkülem. Ha mindketten ráérünk, akkor együtt megyünk, de nem vagyunk összeláncolva, hogy egymás nélkül sehová.

2011. jún. 10. 20:07
 12/31 anonim ***** válasza:
2011. jún. 10. 20:09
 13/31 anonim ***** válasza:
69%
Nem a középkorban élünk,nyugodtan menj és pihend ki magad.Te ugyanúgy leteszed minden nap a családi asztalra a munkádat idődet energiádat,miért ne járna ugyanúgy neked is a kikapcsolódás?Nem kell mások szűklátókörű és korlátolt,régimódi gondolkodásával foglalkoznotok.Az a fontos hogy te és a férjed mit gondoltok erről.A többi egyáltalán nem számít.Tán legközelebb már csadorba kell bújj és ki sem mozdulj a házból mert néhány "őskövület" szerint az nem illik?Ez a ti életetek nem az övék semmi joguk beleszólni.A pihenés,kikapcsolódás neked is jár.Ha valaki másképp gondolja azzal van a gond nem veled.Jó pihenést!
2011. jún. 10. 20:20
 14/31 anonim ***** válasza:

Bsszust, te nem tudtad, hogy mostmár a házból se léphetsz ki?? És tervezik, hogy arabosan testünket elfedve...

Jujjj, szégyentelen...

No viccet félre, ha tényleg nem pasizni mész, visszajössz(per pill én megfontolnám, h nem, kicsit kimerültem), csak kikapcsolódsz, becsekkolsz a szállóban és a szobádban átalszod a 4napot, akkor egészségedre.

És semmi kivetnivaló nincs benne. Számomra. Pláne, ha a gyerekek nem függnek 100%ban tőled(nem szoptatod őket, nem visítanak már a wc ajtó előtt amíg pisilsz...)

Azért mert az életünkben elkövettük azt a szarvashibát, hogy azt mondtuk "igen", majd szültünk, még ugyan úgy teljes jogú EMBEREK vagyunk, ugyan úgy NŐK vagyunk. És bakhuk, csak dolgozó egyedek évente hány szabadnappal rendelkeznek, de mi Anyák, nekünk h-v 24órás műszakot kell tartani? Most kiveszed az Xéve felgyülemlett szabikat.

Jó pihenést.

2011. jún. 10. 22:12
 15/31 napietus ***** válasza:

már miért lenne gáz? sose volt az :). én is gyakran utazom a férjem nélkül, ő is nélkülem. de ez régen sem volt "tabu", pl. a dédanyám évente járt fiatalkorában a Tátrába nyaralni, a dédapám egyszer kísérte el, de unatkozott ott, ő a tengert szerette, többször nem ment. mégis felneveltek szeretetben, tisztességben 4 gyereket, és boldog volt a házasságuk. az enyém is az.

29/N

2011. jún. 10. 23:49
 16/31 napietus ***** válasza:
ja, egyébként ha ennyire problémáznak rajta, vihetsz magaddal valakit a családból, akit kedvelsz, aki kellemes, és nem fárasztó társaság. én apukámmal és a férjem unokahúgával is gyakran utazok, ilyenkor nem egy szobában lakunk, hagyjuk egymást pihenni, de azért az jó, hogy ha olyanunk van, van kivel ebszélgetni, vagy beülni valahova egy jó sörre vagy sütire :)
2011. jún. 10. 23:54
 17/31 anonim ***** válasza:
Simán veled értek egyet. A legtöbb embernek szüksége van a kikapcsolódásra, "kreatív magányra", arra, hogy egyedül legyen, intim szférára... csak a legtöbben nem vallják be, mert félnek attól, hogy a társadalom mit fog szólni. És persze a gyerekes nőknek ez egyáltalán nem adatik meg, főleg a gyerek első életéveiben, amikor egy perc szabadidő nincs, mert vagy a gyerek van terítéken, vagy a meló, vagy az otthoni takarítás (és közben gyakran... de gondolom, nálatok nem, mert a leírásból a férjed teljesen jó fejnek tűnik... szval gykaran apuka hazajön a melóból, vagy a haverokkal való focinézésből és sörözgetésből, várja, hogy az asztalra kerüljön a meleg vacsi, és tévézget, amíg a nő megcsinálja a többi házimunkát... és basszus, egy csomó begyöpösödött ember szt ez a normális, hogy a nő 3x-4x annyit dolgozik, mint a pasi, mert a legtöbb nő szintén munka után csinálja a házimunkát). Négy napra simán otthon lehet hagyni egy nagyobb gyereket, főleg hogy van, aki vigyázzon rá (olyan, akit ismer!), nem az van, hogy éhezni-szomjazni fog, nem fürdik stb. Sztem vagy nagyon maradiak, vagy irigykednek, hogy te vagy olyan bátor, hogy ezt megléped, amit ők nem mertek anno, vagy még most sem, mert mi van, ha a szomszéd megszólja...
2011. jún. 10. 23:57
 18/31 anonim ***** válasza:

Én sem gondolom, hogy ez baj lenne.

Én is szeretnék, bár én a férjemmel kettecskén, gyerekek nélkül. De nem adódik. Sebaj.

Tudod olyan sokminden folyik manapság, megcsalás, és a felnőtt gyerek nem meri a szüleinek bevallani, és így kezdik, hogy á semmi gond, csak egyedül akarok lenni stb. és aggódni kezdenek. Legalábbis én ha ilyesmire gondolnék akkor aggódásból, hogy biztos minden rendben van e. De mondom nem vagyok ilyen, remélem nem is leszek.

Ne foglalkozz ezzel, csináljátok ahogy nektek jó, és majd meglátja a család és a többiek is, hogy nahát ez így is működhet, nem kell rémeket látni. Ne feledjük mégis más korosztály már a ti szüleitek, másképp gondolkodnak. Hagy tegyék.

2011. jún. 11. 03:00
 19/31 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi gond. Ma már egy nőnek is lehet saját élete. Nem csak a főzés-takarítás-gyereknevelés szentháromsága.

A jelek szerint régimódi szüleid vannak, nekik felesleges ezt megmagyaráznod, miért akarsz elutazni, úgysem fogják megérteni. De ne hagyd magad ilyentől befolyásolni.

Nekem még nincs gyerekem, mégis kimondottan igénylem, hogy néha külön elutazzak, teljesen egyedül, akár csak egy-két napra. Nincs ezzel semmi baj.

2011. jún. 11. 08:31
 20/31 anonim ***** válasza:

Nyugi, ezen az idősebbek mindig ki fognak akadni! Én pl. tavaly a barátnőimmel mentem a Balcsira pár napra! Ezer éve terveztünk és azt is tudtuk,hogy idén babát tervezünk, tehát ez az utolsó nyár,hogy elmenjünk. A férjem támogatott! A szüleim meg csak mereesztették a szemüket, hogy hát a férjem nélkül megyek nyaralni. Mondtam,hogy igen és ez már nem az a kor, amit ők éltek. Amit őszintén soha nem is fogok megérteni. És attól, hogy feleség vagyok még barátnő is. Sőt régebben vagyok barátnő,mint feleség!:) A férjem idén megy el 4 napra a barátaival. Semmi kifogásom ellen!

Ja és bejött a babás dolog, 3 hónapos vagyok!:)

2011. jún. 11. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!