Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjuk el az igazságot?...

Hogy mondjuk el az igazságot? Ebből családi balhé lesz?

Figyelt kérdés

Lehet, kicsit hosszú lesz. Szóval két éve apukámék építettek nekünk egy házat. Nekem és a férjemnek. A házba a párom két millióval szállt bele. Neki volt Fundamentája, 4 év alatt 3,7 milliót spórolt össze. Amikor épült a ház még nem lehetett megbontani, ezért a két milliót anyósom adta. A házuk eladási árából. Mert,hogy sajnos apósom meghalt és sok tartozása volt, ezért el kellett adni a házat, hogy vissza tudják fizetni a tartozást. Ebből maradt 9 millió, ebből adott akkor anyós két milliót, amit mondtuk,hogy visszaadunk,ha felszabadul a Fundamentás pénz.

Közben anyós csinált egy nagy galibát, kölcsönadta egy barátjának a maradék 7 milliót! A gyerekei utólag tudták ezt meg. A barátnak csődben ment a cége nem tudja visszaadni. A csavar a dologban, hogy anyósék házát úgy vették meg viszonylag áron alul,hogy anyós még négy évig benne lakhat. Ez ha jól tudom kb. egy év múlva teli le!

A párom kitalálta,hogy oda kell adni anyósnak a Fundamentás 3,7 milliót, mert ugye két millióval egyébként is lógunk, a maradék meg menne a hitelhez, amit fel kell vennie lakásra, ha nem adják neki vissza a pénzét. Ezen már túl vagyok, bár nem értettem ezzel teljesen egyet.

Az igazi gond az,hogy erről apuék semmit sem tudnak. Anyóssal jól kijönnek, bár az alkoholizmusát nehezen viselik, nálunk nem divat az ivás. Apu elég nehéz, hirtelen haragú ember, bár arany szíve van. De ő nem viseli el az felelőtlenséget, főleg pénzügyi téren. És nyilván minden normális embernek rosszul esne,hogy ő mindent megad a gyerekeknek,a mai napig segítenek, anyós meg egy "idegennek" adja a pénzét! Most egy bizonyos dolog kapcsán (jön nálunk a baba) felkerült szóba,hogy mi van a Fundamentás pénzzel. Azt sem tudtam mit hazudjak. Mondtam,hogy a két milliót már visszaadtuk a többi meg a bankban van. De nemsokára eljön,hogy be kell vásárolni a babának, a szobáját be kell rendezni stb., fel fog megint kerülni!

Bele se merek gondolni,hogy mi lesz ebből,ha kiderül,hogy nincs meg sem anyós, de még a mi pénzünk sem!

Ti mit tennétek?

2011. jún. 10. 13:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

szia!

vegyétek meg ami a babának kell. nem kell milliókból berendezni a szobát stb. de sztem a cuccokra+ tartalékra tegyetek el 500-at. a többit odaadhatja az anyjának.

sztem ez így lenne korrekt. apudéknak semmi köze ehhez,főleg mert a pénzt a párod rakta félre.

ezen enm sértődhetnek meg,és nekem az is furcsa,h egyáltalán szóba hozták h mit akartok a pénzetekkel kezdeni,ehhez senkinek semmi köze.

anyósod buta volt,és bajban van. segíteni kell neki,ez a normális. egyébként arra nem gondoltatok,h esetleg építenétek a házatokhoz egy szoba-konyhát neki? ugyanis őse lesz fiatalabb, egyedül van ráadásul,előbb utóbb segítségre szorul,és így legalább közel lesztek egymáshoz.

és az sem elvetenedő szempont,h mivel jön a baba, neki is és neked is nagyon jó lesz ha ott lesz a közelben.

ez lenne a leglogikusabb megoldás. a fundamentás pénzből simán kijön egy lakrész neki

2011. jún. 10. 13:30
 12/18 A kérdező kommentje:

A gond az,hogy nem tudsz figyelni egy felnőtt emberre. Már lassan 3 éve, hogy megcsinálta a krachot. Akkor a férjem nagyon kiosztotta,hogy ne merjen adósságot sem csinálni, szóljon,ha nincs pénze stb.

Azóta adtunk neki kölcsön 100 ezret. Meg ne kérdezzétek mire ment el, nem tudom.

Meg kb. egy hónapja szólt,hogy nem tudta fizetni a kocsija törlesztőjét és most a büntetéssel együtt be kellene fizetni, ami 150 ezer. Ezt most a Fundamentás pénzből vesszük ki neki. A párom meg leszidta,hogy miért nem szólt az első hónapnál,amikor nem tudta fizetni! De erre sosincs válasz!

2011. jún. 10. 13:32
 13/18 A kérdező kommentje:

Ne haragudj de nincs az az Isten,hogy az alkoholista anyósomat odaköltöztessem.

Annyi beleszólás van azért apuéknak,hogy igaz,hogy a párom pénze, de mindent amink van ők adtak. A kocsit amivel járunk, a házat, ami a világban elég nagy segítség nekem és a páromnak is. Szerintem elvárhatják,hogy akkor a másik szülő ne másokon segítsen, hanem a gyerekeken!

2011. jún. 10. 13:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel azt irtad 3,7 millio.akkor hármat adjatok csak oda.abbol mar egy faluban lehet venni egy kisebb hazat.a 700 ezret meg ugye megtarthatnatok a gyerekre stb.mi egy kétszobas,gazfütéses,dupla telkes(felén erdo) házat vettünk 2 millió 800 ezerért.nem tudom vàrosban vagy falun éltek e,de nem kötelező városban,nagy házban stb élni!
2011. jún. 10. 13:44
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi!

Városban élünk, a munkája ide köti! Ennyiért nem kapnánk itt házat, de nem is kell neki. Egymagának minek? Nem bírná fenntartani, aztán még azt is mi fizetnénk!

2011. jún. 10. 13:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Néha úgy érzem,hogy mindig erről fog szólni az életünk. Hogy rá kell vigyázni! Ha mondjuk beteg lenne, más lenne. De nem az, csak azzá teszi magát,ha így folytatja.

Nem tudom mikor lesz az a pont,hogy azt mondom ennyi volt. Néha már félek,hogy rámegy a kapcsolatunk!

2011. jún. 10. 13:53
 17/18 anonim ***** válasza:
76%

A tagnak, aki elbénázta a hét millát valószínű van pénzé tehető értéke.

Autó, lakás, akármi. Nehogy már ennyiben hagyjátok a hét millió elúszását!!!

Nem a ti gondotok hogyan, de kezdje el szépen visszaadni, akár részletekben. Valamit csak dolgozik...

2011. jún. 10. 15:46
 18/18 anonim válasza:

Kicsit nézz jobban utána a Fundamentás 3,7 millónak, én úgy tudom, hogy annak a fele csak a megspórolt pénz, a másik fele hitel. Most kötöttem én is 4 évre a maximum összegre, 20 000 Ft havi befizetésre. 4 év után felvehetem csak a tőkét kb. 1,9 MFt-ot, utána mégyegyszer annyi hitelt igényelhetek, de annak a havi részleteit akkor még 4 évig kell fizetnem.

Kérd el a párodtól a hitelszerződést, nehogy utólag derüljön ki, hogy Ti fizettek még 4 évig havi rendszerességgel hitelt az anyósodnak adott pénz után.

Másik dolog, hogy ezt a férjed megígérte neked, ez a ti közös életetek. Most úgy néz ki a helyzet, hogy ő a te és a szüleid segítsége révén egyedül rendelkezik afölött ami úgymond a sajátja. Ha elfogadtad, hogy minden ti álltok, a te döntésed, de ha hitel is lesz rajta az már a közös családi kasszát fogja terhelni. Másik dolog, hogy ha férjed úgy látja, hogy ti majd mindent megoldotok, akkor később is elkülönítheti majd a két kasszát, kivonhatja magát a közös dolgokból.

2015. dec. 11. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!