Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyim szerint b*nkó voltam....

A nagyim szerint b*nkó voltam. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Itt volt nálunk a hűtőszerelő. Múlt hét csütörtökön elvitte a fagyasztót, és csak ma hozta vissza.

25.030. Ft-ra jött ki a számla. Én 25.100 Ft-ot adtam (így 70 ft borravaló)

A nagyim azt mondta hogy mekkora zsugori vagyok, mert a 26.000 ft-ot odaadhattam volna. Hát de majdnem 1000 Ft borravaló elég sok, bár mondjuk adhattam volna 200-300 Ft-ot is....

Ezen kb összevesztünk. Hogy kellett volna szerintetek?

2011. jún. 10. 12:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
76%

Dehogy voltál bunkó. A nagyid kicsit maradi, de ez nem is baj.

Én sem adok senkinek. Kivéve a pizzafutár, meg a tetováló. De ők meg is érdemlik.

2011. jún. 10. 13:29
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adok borravalót, csak a fodrászomnak. Mondjuk nem is igen szoktam igénybe venni más szolgáltatásokat. Azt tudom, hogy a szüleim sem adnak borravalót, az már bele van kalkulálva az árba. Ha a borravalótól várnák a kiszállítók a pénzt, akkor felkopna az álluk.
2011. jún. 10. 16:20
 23/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

A számlán tételesen fel van sorolva a szállítási díj: 5900 Ft. (oda-vissza) Egyébként nekem apum dolgozik gázszerelőként, és ő sem nagyon szokott borravalót kapni, sőt pont ezért tudom hogy ő mindig belekalkulálja az árba a borravalót.

2011. jún. 10. 18:38
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem voltál bunkó. A borravaló nem kötelező (hiszen basszuskulcs, a munkáját végzi, arról meg a mindenkori vevő/szolgáltatás-igénybevevő nem tehet, hogy a szakmáját elkönyvelték borravalósnak... a tanár sem kap azért, mert tanítja a gyereket, meg a buszsofőr sem, mert furikázza az embereket...). Illik-akkor, ha meg vagy elégedve a szolgáltatással, és annyit, amennyit te gondolsz. És ezer Ft borravaló azért sok lett volna, főleg a mai világban. Étteremben más azért-ha ott vki ad, akkor azért rendes kiszolgálásért adjon többet...
2011. jún. 11. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!