Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagyim szerint b*nkó voltam....

A nagyim szerint b*nkó voltam. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Itt volt nálunk a hűtőszerelő. Múlt hét csütörtökön elvitte a fagyasztót, és csak ma hozta vissza.

25.030. Ft-ra jött ki a számla. Én 25.100 Ft-ot adtam (így 70 ft borravaló)

A nagyim azt mondta hogy mekkora zsugori vagyok, mert a 26.000 ft-ot odaadhattam volna. Hát de majdnem 1000 Ft borravaló elég sok, bár mondjuk adhattam volna 200-300 Ft-ot is....

Ezen kb összevesztünk. Hogy kellett volna szerintetek?

2011. jún. 10. 12:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Borravalót kell adni?

Ez sületlenség. Rengetegen dolgoznak nagyon rendesen, úgy hogy mások meg vannak vele elégedve mégse kapnak semmit mert nem "borravalós állás"

2011. jún. 10. 12:45
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Általában a kisemberek adnak, tapasztalat, jólesik, de nem kötelező, ahogy Te érzed. Bár bevallom, ha én nem adok még rosszul is érzem magam, valóban az elégedettséged jelenti, de attól még, hogy le kell adni a pénzt, a borravaló a melósé marad!
2011. jún. 10. 12:49
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
nem voltál bunkó
2011. jún. 10. 12:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy szolgáltatás volt, aminek ennyi az ára. Eszem ágában sem lett volna borravalót adni. Főleg, hogy annyiból élünk csak, hogy hónap végén meg kell gondolnunk, mit együnk, hogy jól kijöjjünk a fizetésből és egy ezres is sokat számít.

Annyit fizettem volna, amennyit te. Borravalót, legalábbis nagyobb összeget akkor adok, ha úgy érzem, valamivel többet kaptam, mint amennyi a szolgáltatás keretei közé belefért, extra segítséget, vagy jó tanácsokat, bármit.

2011. jún. 10. 12:53
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

jól csináltad, nyugi:)

Én is pont így adtam volna:)

2011. jún. 10. 12:54
 16/24 anonim ***** válasza:
90%
Mindenkinek a maga dolga eldönteni, hogy egyáltalán ad e borravalót vagy sem. Ha pedig ad akkor az már végképp az ő dolga, hogy mennyit. Ha valaki furán néz rád mert keveset adtál akkor annak szerintem semmi nem jár... Én a kedvenc éttermemen kivül sehol nem adok borravalót és ettől még nem tartom magam zsugorinak.
2011. jún. 10. 12:55
 17/24 anonim ***** válasza:
12%
illik adni de inkabb meg kinalhatod egy pohar sorrel vagy borral
2011. jún. 10. 13:00
 18/24 anonim ***** válasza:
92%
Alkohollal? Dehisz munka idöben volt
2011. jún. 10. 13:01
 19/24 anonim ***** válasza:
10%

Ezt úgy kellett volna (szerintem), hogy kifizeted a számlát és ezen felül adsz még a pasinak +500-1000 Ft-ot borravalónak, mert cipelte oda-vissza a fagyasztót...

A számlán a munkadíjat, anyagköltséget és max. a hivatalos kiszállási díjat fizeted meg.

Gondolj arra, hogy máskor is elromolhat a fagyasztó, jó lenne legközelebb is ezt a megbízható szerelőt kihívni, de +70 Ft borravaló után nem valószínű, hogy törni fogja magát! (Vagy ha legközelebb kijön, 3x díjat fog felszámolni.)

2011. jún. 10. 13:01
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy zsugori, én is mindig kerekítésig adok, vagy ha kerek, akkor egy százast ilyen esetben. Nemrég volt egy kivétel, mivel nagyon olcsón kihozták a tévénket, beüzemelték, oda egy ezrest adtam.
2011. jún. 10. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!