Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire szívás az élet?

Tényleg ennyire szívás az élet?

Figyelt kérdés
Úgy érzem az egész élet egy nagy szívás.. Hol is kezdjem? A faterom és muterom olyan kapcsolatban élnek, hogy az már szörnyű. Anno fateromak sikerült elinnia és elgépeznie a házunkat. Igaz nem volt egy túl kafa, de remekül el lehetet volna élni benne. Később szüleim szét is mentek, de húgom apaimádata miatt újra összejöttek, egyszerűen húgom nem hagyott más lehetőséget anyámnak. Ő egyébként rokkantnyugdíjas a teljesség kedvéért (nem olyan kamu, mint a legtöbb ember, van vagy 100 betegsége és látszik is rajta). Mielőtt újra összejöttek, boldog voltam, nem volt veszekedés és az anyagiak is viszonylag stabilak voltak. Na de újra összejöttek és jött a válság is, apámat kirúgták, nagyszüleim nem támogattak minket, mert apám újra itt volt (eddig a lakbért fizették). Szépen eladósodtunk, mindenfele adósságunk van. Tulajdonképpen nem is azért van ez, mert kevés a pénz, hanem faterom miatt. Egyszerűen képtelen lemondani az italról és normálisan együtt élni velünk. Számára az első a munka (az ideje nagy részét azzal tölti, kemény fizikai munka), munka után a kocsma, onnan meg haza. Itthon meg nem csinál mást csak eszik, alszik és tvzik. Ha néha leülnének megbeszélni az anyagiakat és faterom letenne az alkoholról akkor meg lehetne oldani a dolgokat. A másik nagy gond a húgom. Ő ott szórja a pénzét ahol tudja. 15k kap ösztöndíjként emellé még napi 500ft kajapénznek, pedig a munkahelyén azt is kap de ez még sokszor nem elég neki. Pl 8000ftot költ el csak telefonra. Régebben mindig próbáltam besegíteni muteromnak, mindig adtam kölcsön az összekapargatott pénzemből, volt hogy vissza se kértem, néha ruhát se akartam amikor venni akartak nekem. Nagyon sok dologról mondtam le. Mára ez teljesen megváltozott, beleuntam, hogy én mindenről lemondok de pl a tesóm ennek ellenére csak szórja a pénzt, és muterom hagyja is ezt. Mára már direkt olyan kötvényekben tartom a pénzem amit nem tudok kiváltani. Szüleim nagyon sokszor veszekednek, úszunk az adósságban, elvileg már ott tartunk, hogy nem sokára a vizet is kikötik, szinte már utálok itthon élni, mert csak a gondokban úszok. Már legszívesebben elköltöznék itthonról. Egyébként ami még tök jó, hogy örököltem muteromtól a betegséget, csak egy másfajta válfaját, ami nem ennyire durva, de pont elég volt ahoz, hogy elk*rja a legszebb éveimet(középsuli). Másoknál is ilyen szar az élet vagy csak én fogtam ki? 18/F
2011. jún. 9. 14:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

Hát kedves utolsó a pozitív hozzá állás nem az erősséged..

Egy biztos, kellő szorgalommal, idővel, és küzdeni akarással mindent túl lehet élni. Elég szigorú ember vagyok, egyébként 23 barátnőm 22. Ő most érettségizik, én meg most diplomázok lassan. Most állt elő az a helyzet hogy anyámék legakátyásodtak teljesen, szal vagy én elviszem a pénzt otthonról és ők éhendöglenek, vagy nem adnak pénz és én döglök éhen. De tudom hogy a szüleim aludnának a híd alatt is, hogy nekem jobb legyen. De én ezt nem engedhetem... Szóval sori munka lesz 85 ezer kemény magyar forintért, spór+levelező, barátnőm ugyan ez... Fogjuk magunkat és összeköltözünk, garzon, fele rezsi, stb. Jut is marad is. Le lett tisztázva hogy együtt de mégsem egymás, pénzbehúzásával fogunk "spórolni" egymáson... Ehhez tudod mi kell? Egy normális Párkapcsolat és kitartás. A baj ott van sok ember nem válogat párkapcsolat terén az "elcsépelt" értékeket nem nézi... Jó példa: volt barátnőm: 20 évesen szült egy gyereket a putriba. egy 19 éves apának. Grat! Barátnőm pasija, munka-munka... 27 éves létére eljutott oda hogy konténerben lakik, havonta vált állást. De 2 nap alatt feléli minden pénzét. Alapjában véve egyik sem rossz ember.. No de a sallangok, ez számít. Egy személy mindég pont annyira jó, amennyire a legrosszabb cselekedete.

2011. jún. 9. 15:28
 12/14 anonim ***** válasza:
hop-hop 14:56-os neked szántam :)
2011. jún. 9. 15:32
 13/14 anonim ***** válasza:

14:56: "Soha nem fog összejönni. (...) Eddig a 28 évem alatt nem találkoztam egyeteln olyan párral vagy ismerőssel sem akik együtt törtek volna fel a prolilétből."

Jaj, de negatív vagy. Remélem, ez csak egy hangulat most nálad, és Neked is hamarosan rendeződik az életed.

Az ismeretségi körödben nincs olyan? Talán rosszul válogatod meg az ismerőseidet.

Továbbá nem feltétlenül a prolilétből kéne indulni, hanem például az értelmiségi létből. (Gy. k. az "értelmiségi" szó nem azt jelenti, hogy értelmes, hanem azt, hogy diplomával szellemi munkát végez.) Tehát kezdetnek össze lehetne hozni egy vagy több diplomát.

Tájékozatlanul, a világra való nyitottság és bizonyos műveltség nélkül valóban bele lehet ragadni a lócitromba... de ne ez legyen a cél szerintem senkinek.

2011. jún. 9. 23:39
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez nem nagativitás, hanem realitás. Ennél korrektebbül le sem lehetett volna írni ezt 11 évvel ezelőtt. A Szabó Péteres mantrák elhagyása nem egyenlő a negativitással. Csak tisztán látja a helyzetet, felesleges rózsaszín szemüvegen át látott képzelgések nélkül.
2022. aug. 30. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!