Nem tudom megérteni, hogy miért ilyen. Ez olyan nagy kérés?
Azért írok ide, hogy segítsetek megérteni párom viselkedését, mert én nem tudom.
Párom mostanában megismert egy lányt. Ismerősének, ismerőse odacsapódott a baráti társaságukhoz egy buliba. (Külön is járunk szórakozni és mindent elmesélünk egymásnak, bízunk egymásban pontosabban ő bízik bennem én pedig próbálkozom megbízni benne.)
Nos ez a lány azt írta facebookon üzenőfalára, hogy "szerelmesek vagyunk egymásba, amióta megláttuk egymást"
Én ezért nagyon összevesztem párommal, hogy mégis milyan nő az aki ilyeneket ír ki üzenőfalára, meg nem tudja hogy van barátnője... ő csak lerendezte annyival, hogy csak biztos viccel a lány, és én se foglalkozzak vele. Persze nem tudok nem foglalkozni vele, azóta ezen veszekedem. Sőt azóta már újra írt, hogy milyen boldogok lennének együtt. (Szintén üzenőfalra)
Kértem páromat, hogy írjon valamit mert ez nagyon kellemetlen az én szempontomból. Azt mondta írjak én, hogy én vagyok a barátnője és belém szerelmes, de persze én nem fogok egy idegennel veszekedni üzenőfalon, nem az én stílusom. (Meg privátba se, elvárnám hogy ezt a párom elintézze)
Már ott tartok hogy lassan 1 hete ezen veszekszem, kértem hogy törlöje a kommentet és megvan oldva az a válasz hogy majd majd majd törli azóta se törölte. Ha már szóba kerül a téma egyből témát próbál váltani vagy lezárja a beszélgetést.
Azt gondolja, hogy felfújom és majd ugyis elfelejtem és nem fogok veszekedni.
Kérlek tekintsetek el tőle, hogy ez gyerekes probléma, mert tudom és nekem a legrosszabb hogy ilyenekkel kell foglalkoznom. Illetve hogy tulajdonképp a páromnak a laptopjával(facebookjával) van kapcsolata nem is velem ...26 éves létére rendkívül gyerekes dolgai vannak, amiket képtelen vagyok megérteni, de (sajnos) szeretem.
De az, hogy veszekszem már számtalanszor kértem tőle, hogy törölje le és elvan intézve és még erre sem képes azt nem tudom felfogni. Ez olyan nagy kérés? Én túlzom el?
Azt még megemlíteném, hogy van önbizalma, pontosabban túl sok önbizalma van de mégis Úgyérzem hogy ezekből a facebookos kommentekből meg képeit lájkolják kiírásait stb. hogy buliba megrohamozzák ebből szerzi az önbizalmát, (de lehet tévedek) És igazából ez neki nem jelent semmit, csak egy eszköz ami növeli az egoját.
De, hogy a kedvemért ennyit nem tesz meg értem...ezt nem tudom hova rakni.
Mindig mondogatja, hogy ő nem lesz papucs, már lehet azért se törli mert annyiszor kértem? De ez sem indok.
Ha hozzátudtok szólni a kérdésemhez kérlek osszátok meg velem, ha lehet kíméljetek a beszologatós válaszoktól. (Bár igazság szerint azokat is megtudom érteni, nem gondoltam volna hogy valaha ilyen kérdést fogok feltenni...)
Mikor összejöttünk láttam, hogy ő gyakorlatilag a facebookon éli az életét. Minden csaj ismerőse képét lájkolta, kommentelte mindenhez hozzászólt mindent kirakott.
Mondtam neki, hogy ezt vagy befejezi vagy el se kezdjük! Mert ezeket nem fogom tolerálni. (Nem is értettem miért csinálja.)
Akkor teljesen abbahagyta. Már csak az én képeimhez kommetlen, lájkol.
De, ha ő kiír/ kitesz valamit ahhoz elég sok lány szokott irogatani, arra néha válaszol.
Mindig mondja hogy amióta összejöttünk csak előnyére változott és fél, hogy unalmas lesz.
Nincs fent nála közös kép meg nálam sincs.
(Ezt ő már régóta szerette volna én nem szeretném) Én nem szeretném a magánéletem a közösségi oldalakon élni ez az ő mániája. Nekem is sokan irogatnak egyből tőrlöm nem fogadok el olyanokat akiket egyszer láttam és nem írok ki mindenfélét nem is értem, hogy ez nála miért nem alap dolgok. Szerintetek ebből valaha kifog nőni?
A párod nem óvodás, és nem kiskamasz. Annyit azért már illene érzékelnie, hogy az ő korában, és az ő korosztályában, mi a súlya bizonyos szavaknak, és helyzeteknek. Függetlenül attól, hogy azt egy közösségi oldalra, vagy a ház falára írják fel.
Egy 26 éves férfi, ha szereti, komolyan veszi a társát, és a kapcsolatát, eleve nem keveredik olyan szituációba, hogy egy nő ilyen üzenetet írhasson neki. És ez most megint független attól, hogy ki látja. Bár én elég rosszul viselném a tudatot, hogy a közös ismerőseink azt találgatják, vak vagyok-e, vagy hülye?
Szép dolog a bizalom, jó, hogy egymástól függetlenül is van társasági életetek. De attól, hogy nem kézenfogva jártok mindenhova, a kapcsolatotok, ugyanazt a kötelezettséget jelenti mindkettőtöknek. Saját magatok felé, és a külvilág számára is. Tehát egymás nélkül is úgy kell(ene) viselkedni, mint ha az ember párja ott lenne.
Akármilyen röhejesnek is tűnik, de a közösségi oldalak felhasználói szokásaira, már egy tucat szociológiai, és pszichológiai kutatás, felmérés épült. A Face, a maga 9 milliós táborával, naponta frissülő adataival,ideális minta ilyesmihez. Az emberek ugyanis a kezdeti óvatosság után, többnyire minden gátlás nélkül mutatják meg az ismerőseiknek, és a világnak, hogy milyenek valójában.
Olvastam nemrég egy cikket arról, hogy az üzenőfalon tanúsított viselkedésből, és stílusból, viszonylag pontosan megjósolható, hogy mi lesz egy párkapcsolat sorsa. És a visszaellenőrzésnél, túlnyomó többségben be is jött a jóslat.
Nem akarlak elkeseríteni, de amit leírtál a párodról, meg az egész sztoriról, olyan, mintha összegyűjtötted volna ebből a cikkből a figyelmeztető jeleket. Bár lehet, hogy ő az a kivétel, aki erősíti a szabályt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!