Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tivadar névről mi a véleményet...

Tivadar névről mi a véleményetek? Hogy lehet becézni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 16:06
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nálunk egyikünk családjában sincs akinek 2 keresztneve lenne , ezért nem is jutott eszünkbe eddig :D de akkor szakítunk a hagyományokkal. Sztem 2 nevet kap majd és ha nagyobb lesz eldönti melyiket használja :)

Amúgy amit írt az egyik válaszoló becézésnek a Tivi aranyos :)

2011. jún. 7. 16:34
 22/27 anonim ***** válasza:
80%

Ismerek Tivadar nevű kisfiút, havert és köztisztviselőt is, utóbbi kettő harmincas-negyvenes.

A kisfiú ő ilyen vékonyka rózsaszín-fehér vagy kék-fehér kockás ingecskét visel, és jól áll neki. Ahogy hallottam, Tivi, Tivike így becézik. Még esetleg a Tivó, vagy a Tivu becézéseket is el lehet képzelni mellé.

Hasonló a megjelenése a negyvenes köztisztviselőnek is, csak "felnőtt" kivitelben. A haver inkább testesebb, de nem kövér, nem is elhízott, küzdősportoktató. A "Tivi" becézés mindegyiknél fennáll. De serdülő srácra is simán rá tudnám képzelni a Tivadart, szóval egyáltalán nem érzem ezt öregesnek. Ráadásul ha a név kötelez, sokkal önállóbbak, magabiztosabbak, és jól tartják magukat mint a Dávidok, akiket ismerek.

A másik érv mellette, hogy viszonylag ritka, ezért merem neked én is ajánlani. Az meg, hogy egyesek öregurasnak érzik, az egy berögzült sztereotípia, mindez csak felfogás kérdése. Ennyivel a Tibor is lehetne öreguras, borvirágos orral, és sörhassal,... közben meg hány "Tibi" ismerősöm van vékony és fiatal?

A gyerkőckéhez pedig sok boldogságot, szeretetet és türelmet, ill. mindannyiótoknak jó egészséget kívánok! :)

Mikorra érkezik a gólya várhatóan? :)

2011. jún. 7. 16:40
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jókivánságokat! Október 6-7.-ére vagyok kiírva :)
2011. jún. 7. 16:56
 24/27 anonim ***** válasza:
23%
16:27 Azt írtad hogy életedben nem hallottad,hogy valaki felnőttként második nevet vett fel,mert az vagy van,vagy nincs.Utána meg írod,hogy Te választottál magadnak két névből.Akkor ez hogy van???Születésednél választottad??
2011. jún. 7. 17:15
 25/27 anonim ***** válasza:
Gondolom a két keresztnevéből kiválasztotta azt, amelyiket használja.
2011. jún. 7. 21:04
 26/27 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem "öreguras".. Hanem egyedi, és nem olyan tucatnév mint a "Dávid". Szerintem magabiztosságot, önállóságot sugall. :) És a Tivi becézése szerintem is aranyos. :)
2015. júl. 24. 12:02
 27/27 anonim válasza:
A legszebb név a Tivadar!😊
2018. dec. 7. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!