Tivadar névről mi a véleményetek? Hogy lehet becézni?
Nálunk egyikünk családjában sincs akinek 2 keresztneve lenne , ezért nem is jutott eszünkbe eddig :D de akkor szakítunk a hagyományokkal. Sztem 2 nevet kap majd és ha nagyobb lesz eldönti melyiket használja :)
Amúgy amit írt az egyik válaszoló becézésnek a Tivi aranyos :)
Ismerek Tivadar nevű kisfiút, havert és köztisztviselőt is, utóbbi kettő harmincas-negyvenes.
A kisfiú ő ilyen vékonyka rózsaszín-fehér vagy kék-fehér kockás ingecskét visel, és jól áll neki. Ahogy hallottam, Tivi, Tivike így becézik. Még esetleg a Tivó, vagy a Tivu becézéseket is el lehet képzelni mellé.
Hasonló a megjelenése a negyvenes köztisztviselőnek is, csak "felnőtt" kivitelben. A haver inkább testesebb, de nem kövér, nem is elhízott, küzdősportoktató. A "Tivi" becézés mindegyiknél fennáll. De serdülő srácra is simán rá tudnám képzelni a Tivadart, szóval egyáltalán nem érzem ezt öregesnek. Ráadásul ha a név kötelez, sokkal önállóbbak, magabiztosabbak, és jól tartják magukat mint a Dávidok, akiket ismerek.
A másik érv mellette, hogy viszonylag ritka, ezért merem neked én is ajánlani. Az meg, hogy egyesek öregurasnak érzik, az egy berögzült sztereotípia, mindez csak felfogás kérdése. Ennyivel a Tibor is lehetne öreguras, borvirágos orral, és sörhassal,... közben meg hány "Tibi" ismerősöm van vékony és fiatal?
A gyerkőckéhez pedig sok boldogságot, szeretetet és türelmet, ill. mindannyiótoknak jó egészséget kívánok! :)
Mikorra érkezik a gólya várhatóan? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!