Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aggódom a nővéremért, a párja...

Aggódom a nővéremért, a párja az orránál fogva vezeti. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok. A nővérem 25 éves, és együtt él (1,5 éve) 34 éves párjával.Nemrég hallottam valakitől, hogy amig a testvérem dolgozik,a párja eljár szórakozni,és más nőkkel enyeleg.Legutóbb a volt barátnőjével látták ölelkezni egy diszkóban.Én eddig még nem szóltam semmit,mert a nővérem nagyon szerelmes,és nem akarok fájdalmat okozni.Sokszor veszekednek,napi szinten.Már kapott gyanús SMS-eket is,amit a testvérem is meglátott, és ezen is volt már vita.

A legrosszabb az egészben, hogy a fiú már fél éve nem dolgozik,és eljátékgépezi a nővérem nehezen megkeresett pénzét.Most már nálam is betelt a pohár.Nem tudom mit tegyek,hisz nem akarok áruló lenni,és nem is merném megmondani a nővérem szemébe, mivel valószínű úgyse hinne nekem, akármennyire is tudja,hogy valószínűleg megcsalja.Csukott szemmel megy utána, elnéz neki mindent.Sajnos már pofont is kapott tőle.

Arra gondoltam, hogy lefotózom a párját, míg más nőkkel enyeleg és elküldöm a nővéremnek, hogy végre kidobja. Ez elég gyerekes megoldás, de annyira "vak" szegény, hogy nem tudom mit tegyek. VAlakinek ötlete?

2009. márc. 19. 14:10
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Az utolsónak üzenem, hogy eddig én sem szóltam bele, de az, hogy a nővérem utolsó pénzét is elkéri, hogy beledobálja a gépbe az már sok volt. Fél éve nem dolgozik a srác, holott egészséges, életerős ember. Munkát nem keres, hisz eltartják. Neki így kényelmes. Lehet, hogy szereti a testvérem, de nem hiszem, hogy úgy kell kifejezni szeretetet, hogyha rákérdez a nővérkém, hogy ki írta neki ezt az SMS-t ("mikor leszel már egyedül?"), pofánveréssel kell reagálni. Egyszerűen nem beszélik meg a dolgokat, mert egyből ideges a fiú, és elrohan (jobbik esetben ugye).

Ne haragudj, de nem szeretném tétlenül nézni, ahogy a szeretett testvérem egyre jobban leépül. Én ezt NEM akarom végignézni. Segítségért jöttem ide is.

2009. márc. 19. 15:57
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Persze hogy szoljal a testverednek, hiszen szereted ot, csak jot akarsz neki. Ne haragudj, de nem lat a testvered, nem latja mit csinalnak vele? Miert van neki erre szuksege? Eleg buta a testvered, mar bocs. Ilyet normalis ember nem visel el. Meghogy az az orult nem dolgozik, egesz nap log, jatekgepezik, a testvered eltartja, es ezert meg pofon is jar? Ez meg viccnek is rossz, ahogy elolvastam meg a gyomrom forog az ilyen undorito ferfiaktol.

Azonnal szoljal a testverednek, nyisd fel a szemet, es segits neki masik alberletet keresni, hagyja ot ezt a semmmirekello alakot, es eljen normalis eletet. Meg egy kisbaba hizanyzik, ilyenkor beszokott az is csuszni, es megtobb a szenvedes. Segits a tesodnak, azonnal teritsd eszhez!!!!!!!

2009. márc. 19. 15:57
 13/26 A kérdező kommentje:

15:57!

Igen, elég butus szegény ilyen téren. Nem tudom miért van vele. Amikor normális, odaadó férfi volt a partnere az nem kellett neki. Mindig kifogja az ilyen "idiótákat". És ami a legszörnyűb, még magában keresi a hibát. Hogy mit csinál rosszul? Engem nem hallgat meg, mert azt hiszi, hogy kioktatom. Ilyenkor ezt mondja, Ő "önálló nő, tudja mit csinál." Na ilyenkor verem a fejem a falba...

2009. márc. 19. 16:03
 14/26 anonim ***** válasza:
40%
Az ő helyében te is ugyanezt mondanád neki. Szerintem ha meg akarod oldani a problémát, nem így kéne közelíteni. Miért nem barátkozol össze a sráccal? Ha a nővéred azt látja, hogy jóban vagy a barátjával, jobban fog bízni benned, és hamarabb fel fog nyílni a szeme. Így csak a rosszindulatot látja benned, és egyre jobban el fog távolodni tőled.
2009. márc. 19. 16:10
 15/26 anonim ***** válasza:
40%
2009. márc. 19. 16:17
 16/26 A kérdező kommentje:

Nem férkőzhetek a fiú közelébe, ugyanis kinézem a testvéremből, hogy azt hinné, akarok tőle valamit. Mindenkire féltékeny sajnos.

Köszönöm a linkelt cikket, de az is egy más kérdés. Én leírtam miért nem szeretném, ha együtt lennének, de a cikkből nem derül ki az anya utálata.

2009. márc. 19. 16:22
 17/26 anonim ***** válasza:
40%
Nem az ok a lényeg. Hanem a reakció. A te reakcióddal pont abba a helyzetbe taszítod a nővéredet, amit el akarsz kerülni + magad ellen is fordítod. Neki nem bíróra van szükség, hanem egy stabil háttérre, amire bármikor számíthat (főleg úgy, hogy a szüleitek meghaltak). Biztosítani arról, hogy bármikor számíthat rád, akárhogy is legyen. A háttérből figyelni, hogy ha elesik, bármikor el tudd kapni. Ha a párjával ellenséges vagy, azt ő úgy veszi, hogy vele is ellenséges vagy. Nehéz helyzet, amikor azt írtam, hogy nem szabad ítélkezni, meg nem láthatsz a dolgok mögé, az azért volt, hogy más megvilágításba helyezzem a kérdést. Nem kellett volna lepontozni, teljesen jó szándékból írtam. Szerinted, ha elhordod a srácot mindennek a nővéred előtt, azzal mit érsz el? Dacot és ellenállást, és azt, hogy felrak magára még egy szemellenzőt, hogy nehogymár a 4 évvel fiatalabb huginak legyen igaza.
2009. márc. 19. 16:39
 18/26 A kérdező kommentje:

1. nem pontoztam se le se fel senkit. segítségért jöttem, nem játszani.

2. Nem bíráskodom, hisz még nem hoztam fel neki konkrétan a témát, mert tudtam, hogy süket fülekre találnának a szavaim. De most, hogy idáig fajul a helyzet, közbe kell avatkoznom. Ugyanis csak én vagyok a növéremnek, nincsenek barátai sem. CSAK ÉN: :(

2009. márc. 19. 16:44
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam az a válaszadó, aki mielőbbi cselekvésre biztatta a Kérdezőt.

Én is dolgoztam lelkisegély telefonnál, de eljöttem, mert, noha sokat tanultam is, szakmailag nem mindenben értettem egyet a vezetőkkel.

Én is mondtam neki, hogy ajánljon a nővérének biztos hátteret. De ha csak hümmög és bólogat, mindent ráhagy, mert "felnőtt ember, bla bla bla, ó persze, hadd veresse magát, az ő dolga" és magában tartja, amit gondol, azzal nem biztos, hogy javul a helyzet, sőt! És még a Kérdező is tönkremegy, hogy ezt végig kell néznie!

Én nem hiszek az olyan kapcsolatokban, ahol "minennapos a verekedés és imádják egymást" Ha jól veszem ki, itt még csak nem is verekedés van, hanem verés - csak egyik veri a másikat.

Ha felnyitod a nővéred szemét, lehet, hogy haragudni fog Rád egy darabig, de ha van egy kis esze, rájön, ki akar neki jót, és ki rosszat.

2009. márc. 19. 17:03
 20/26 anonim ***** válasza:

Szia, újra én. Pont ezt magyarázom, hogy mivel csak te vagy neki, mi az, amit semmiképp ne csinálj. 21 évesen én is pont úgy reagáltam volna mint te, de azóta megtanultam pár dolgot. A támadás védekezést szül. Erőszakoskodással csak eltaszítod magadtól. Ha akarod, letesztelheted a srácot, hogy tényleg annyira gáz-e. Mondd meg a barátodnak, hogy haverkodjon össze vele, és kérdezgesse a dolgokról, tudja meg, mi a srácnak a tervei nővéreddel, mi mozgatja, mit gondol a kapcsolatukról. Menjetek el négyesben több helyre, hogy fel tudd mérni reálisan a helyzetet. Amíg csak az érem egyik oldalát látod, nincs reális rálátásod a problémára, ismerned kell a srác álláspontját is. Akkor a nővéred látja, hogy mellette állsz, és ha baj lesz, akkor is hozzád fog fordulni.

Egyébként szerintem az a gond, hogy a nővéred társfüggő. Ez komoly betegség, nem "vakság", meg "lükeség", ahogy írod. Azoknak, akik fiatalon elvesztették a szüleiket, sokkal nagyobb esélyük van rá (mindenáron tartozni akarnak valakihez, főleg így, hogy barátai sincsenek). Nagyon nehéz kigyógyulni belőle, és ami a legfontosabb, nem tehet róla. Ne hibáztasd érte semmiképp, mert azzal csak bűntudatot ébresztesz benne, és elmélyíted a betegségét. Szerintem olvass utána ennek a betegségnek, és azt is, hogy ilyen esetben a hozzátartozók mit tehetnek. Mutass neki róla egy cikket, vagy egy prospektust, lehet, hogy nem is tud róla, hogy van ilyen, és lehet, hogy magára ismer. Vagy alkalmazz indirekt bizonyítást. Mondd neki, hogy aggódsz, hogy te társfüggő vagy, ő mit gondol erről. Aztán ha egyedül lesz, tutira el fog gondolkodni, hogy hátha ő is az.

Tesód most nagyon érzékeny, nemcsak azért, mert valószínűleg társfüggő, hanem azért is, mert valószínűleg szégyenérzet is lehet benne. Elvégre ő az idősebb, tudja, hogy neki kéne téged pesztrálnia, neked tanácsokat adnia, nem fordítva. Ne ítélkezz, és ne támadj, ne fikázd a srácot, légy tekintettel a nővéred érzékenységére. A te szereped a HÁTTÉR biztosítása, bár tudom, hogy 21 évesen ezt nehéz elfogadni. A cikket csak azért küldtem, mert szerintem tök normálisan leírja, hogy nem áll jogunkban egy másik ember életébe beleavatkozni, még akkor sem, ha a családtagunk, és szeretjük őt.

2009. márc. 19. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!