Mi a jó házasság titka? Hogyan tartható meg egy egész életen át a fogadalom amit teszel az esküvődön, hogy jóban-rosszban stb?
Elég féltékeny tipusuak vagyunk,a férjem kissé goromba ember(másokkal szemben,néha velem is),no de én így szeretem ahogy van.nem vagyunk sem bulizosak,sem túl barátkozóak.van 3 gyermekünk,munka stb.valahogy lefoglal minket ez.nem szeretünk egymás nélkül menni sehová sem.
Meg persze a gyerekek nélkül sem(nem mintha tudnánk,segitség nincs)
Hogyan lehet boldog két ember no meg persze egy család élete a fiatal szerelemtöl az öreg korig egymás mellett?Mi a jó házasság titka?praktikák?tapasztalatok?
Nagyapámék 40 éven keresztül házasok voltak,szerették egymást.(pedig a mamám egész életében elég házsártos volt)gondolom most is együtt lennênek ha papám nem halt volna meg.
Van egy olyan szó,hogy a házaspár "összecsiszolódik".
Szerintem ez a lényege...
Ahogy telnek az évek,évtizedek,sok mindenen mennek keresztül közösen,sok problémát megoldanak,együtt örülnek,együtt sírnak,segítenek a másiknak,ha rossz passzban van stb...Közben pedig folyamatosan formálják egymást....
Én ezt tarom a házasságomban a legfontosabb dolognak,hogy bármi történik is velünk együtt oldjuk meg,ha változunk akkor azt úgy tesszük,hogy a másik fél ugyan úgy elfogadjon...Szerintem ha ezt betartjuk,akkor nem lesz gondunk.
35/N,40/F 10 év házasság..
Egy keleti mondás szerint: szeressetek dolgokat közösen.
Állítólag ennyi a titka. Lehet benne valami, ám szerintem elengedhetetlen a másik tisztelete és a tolerancia.
Még valami: ha egy házaspár úgymond "egy irányba megy", tehát közösek a célok, az álmok, akkor talán könnyebb. Példának a szekér elé fogott lovakat szoktam felhozni: ha egyik erre, a másik arra indul, nem lesz belőle semmi. De ha egy irányba húznak, szalad a szekér.
Egyetértek az előttem szólókkal...
..plusz szerintem a még szinte egyik legfontosabb, hogy egy-egy probléma elől nem menekülni kell, hanem megoldani őket.. tudjanak és akarjanak a házasságukért harcolni, és akarják kisöpörni a belekerülő homokszemeket...
(persze mindezekhez az alap a szerelem, majd szeretet, tisztelet és megbecsülés..)
Mi viccesen ugy szoktuk mondani rosszban es rosszban.
9eve vagyunk egyutt ebbol 7ev volt eleg katasztrofalis.
az elso evunk volt szep es jo,aztan jott 6ev betegseg(depresszio+meddoseg)es egy ev volt mikor az osszes szulo lebetegedett(agytumor,szivinfarkt,epeko,amputacio,rak)
Szoval igazabol nem tudom milyen az mikor valami istenigazabol jo,szeretjuk egymast,kitatunk egymas mellet barmi is jon ezutan.
A kapcsolatok nem úgy működnek, mint a TV-ben, vagy a filmeken.
10-ből 9-nek vége, mert már az elejétől nem illettek össze, és akik összeházasodnak, úgyis elválnak, vagy eltölthetnek együtt egy hosszú, boldogtalan életet.
De az összeillő párok is végigszenvedik ugyanazt, mint a többiek azzal a különbséggel, hogy nem teszik tönkre egymást. Az egyikőjük mindig hajlandó harcolni a kapcsolatért, ha összeillenek, és ha szerencsések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!