Szerencsét próbálnátok akkoris külföldön, ha itthon szép lakásotok és viszonylag jó munkátok lenne?
Írtad, kérdező, hogy 120-130-at kerestek fejenként.
Én csak akkor nem mennék, ha jól keresnék.
De a nettó 120-130 ezer elég messze van a jó keresettől...
Főleg, ha gyereketek is lesz.
Nem ártana kicsit gyűjteni előtte.
És itt, minketten a végzettségünknek megfelelően dolgozunk, szeretjük a munkánkat, nem szivesen mosogatnánk egész nap. Még vacilálunk...
Akkor mit kell ezen vacilálni??Te nem mosogatsz szívessen,akkor nincs miről beszélni!Mert ott kinnt közel sem biztos hogy a szakmádban eltudsz helyezkedni....
Amúgy mi a szakmátok ha szabad tudni?
Ja és még annyi hogy irigységből ne menjetek ki,mert nekem a kérdésből úgy jön le és egy pár kommentel ezelött te is bevallottad!!
A kérdés az hogy tényleg szerencsét szeretnétek probálni és ott dolgozni vagy azért közre játszik egy kis irigység is?Mert nem mindegy....
Mert általában akik ki mentek azok azért mentek,mert itthon nem boldogultak ahogy szerették volna és a lehetőségei korlátozva voltak,ahogy nekem is többek közt!
Közel sem biztos hogy ti ott megtudjátok állni a helyetek,nem bántásként mondom,de a legtöbb ember aki kimegy külföldre az azért teszi mert itt nem volt valami jó élete és van mi motiválja a szükségletei megszerzéséhez,jó tudom ez egy kis pszichologia,de pont ezért mivel ti nem nagyon nélkülöztök,nem biztos hogy ti gyeltalán végig tudjátok csinálni,mert nincs akkora motiváció és azért egy idegen országban meg állni a helyét egy külföldinek dupla kitartás és energia mint otthon!
Figyi. Neked mindened megvan igencsak úgy tűnik ! Ne feledjük a biztonság érzés, a család igen nagyot üt egy ilyen kérdésben. Világosan megírtad, hogy nem szivesen hagynád itt, akkor ne tedd ! Azok akik megszedik magukat kint, mégsem biztos ám, hogy boldogok is, mint te. És lehet nektek nem is jönne be, mert hiányozna a család, és az itthoni biztonság. Még ha anyagilag be is válna, ezek hiánya mégis tönrkehet, boldogtalanná tehet.
Kimondani viszont a legkönyebb egy embernek, hogy a másiknak mit kellene csinálnia. Nem mindenkinek jön be a külföld. Próbálj meg ne irígykedni. De ha ilyen vagy, akkor viszont lehet semmi nem lenne elég, mert kitalálnak akkor az akárkik mást, amitől te kétségbeesel, hogy még így sem vagy elég. Éld a saját életedet boldogan itthon ha neked így jó. A tutit egy nem tutiért feladni veszélyes. Nem tűnsz olyannak, mint aki magáért annyira akarja, legfeljebb csak elvileg. Tuti állást amit szerettek feladni egy közel sem olyanért ? Minden nap nem szeretni azt csinálni, de több a pénz ? Nem biztos ám, hogy jó.
Elgondolkozni érdemes rajta, megvalósítani már kevésbé szerintem. Nem a ti helyzetetekben.
Mennyi idősek vagytok??Mert az sem mindegy szerintem....
Nézd kérdező én nem akarlak téged lebeszélni erről az egészről,de mint mondtad te nem vagy hajlandó elmenni mosogatni vagy bár mi ilyesmi munkát elvégezni akkor nem látom értelmét mert lehet hogy eltudsz majd helyezkedni a szakmádban,ami én szerintem nem lehetetlen,de egyből ne várd azt hogy befog következni,ahhoz ott kinnt is úgy mint itthon be kell járni bizonyos lépcsőfokokat,a legtöbb ember aki kijött és akit ismerek,legyen az diplomás vagy szakmunkás,mindenki kuli munkával kezdte amit te nem vagy hajlandó bevállalni ahogy mondtad!Innentől kezdve szerintem felejtős a dolog,ugyanis ott te az elején egy bevándorló másodrendü polgár leszel és ott neked dupla annyit kell bizonyittanod mint egy őslakosnak!Ahogy már elöttem írta valaki én is azt mondom hogy nem mindenkinek való külföld,te itthon valoszinü a szakmád miatt viszonylag elismert ember vagy,de ott kinnt ha nem a szakmádban helyezkedsz el akkor ez senkit nem fog érdekelni!
Nézd kérdező én USÁT vagy ausztráliát javasolnám neked,mert ott ezekben a szakmákban nagy hiány van ha jól tudom és ott elöbb tudnátok a szakmátokban elhelyezkedni és egyszerübb lenne a váltás mint itt europán belül,amerikában és ausztráliában befogadóbbak az emberek!Itt europában pláne nem svájcban nem nagyon tolerálják a bevándorlókat,vagyis nehezebben mint mondjuk az USÁ-ban!Ezt azért mondom mert neked akinek itthon megvan mindene nagyjából,az nem biztos hogy végig tudja ezt csinálni,ellentétban egy olyannal akinek nincs itthon mit vesztenie és inkább néha nyel a jobb élet reményében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!