Legyen-e gyerekünk úgy, hogy a párom családja talán ellenezné?
Nem is tudod, hogy ellenezné.
Beszéljetek nekik a terveitekről, lehet hogy örülnek, és akkor nem kell aggódnod.
Ha nem tartják jó ötletnek, akkor se biztos hogy megmondják, ha meg igen, akkor semmi baj, fair voltál, és nyugodtan vállalhattok, legalább mire megfogan, megemésztik a gondolatot, mire terhes leszel, valsz. örülni fognak. Semmi értelme várni, és az együttélésről nem is kérdeztél, de jól teszitek, hogy nagycsaládban gondolkodtok, sokkal jobb mindenkinek, hiszen szeretitek egymást.
Úgyis együtt maradtok, miért akarnák aposodék, hogy addig várjatok, míg már nem akar jönni esetleg a baba?
Minél hamarabb szülsz, annál könnyebb felnevelni.
Két gyereket már csak el tudtok ketten tartani, a szülei gondját meg nem kell még felvállalnotok, hiszen nem olyan öregek.
Szóval, beszéljetek nekik előre, de ne szegje kedvetek, ha elsőre megijednek az ötlettől. Itt az ideje, ezt ti érzitek. Nyilván a párod szertene tőled gyereket, akkor mire várjatok?
Teljesen egyetértek az első válaszolóval.Nektek a Ti saját életeteket kell élnetek.Kettőtöknek kell megteremteni a feltételeket a babavállaláshoz,a saját élethez.Az nagyon jó dolog,ha jóban vagytok a családotokkal,de nem egészséges egymás életében ennyire részt venni.A gyerekvállalás a szülők dolga és felelőssége nem a nagyszülőké.Az Ő szerepük majd az lesz,hogy szeressék az unokákat,és ahogy tudnak segítsenek,de részükről semmi kötelezettség nincs.Természetesen nektek bele kell kalkulálnotok a párod gyerekét is az életetekbe,Ő hozzá is tartozik.
Plusz(nem bántásból írom,ne sértődj meg)én meggondolnám ekkora korkülönbséggel azt is,hogy hosszútávon valóban működhet-e a kapcsolat köztetek.Egy gyereknek nem pár évre van szüksége szülőkre,hanem mindig.
Ha úgy gondoljátok mindketten,hogy nektek közös a további életetek,akkor függetlenedjetek először is,aztán éljétek boldogan az életeteket,vállaljatok babát is.
Sok szerencsét boldogságot nektek.
Ha anyagilag nem vagytok-lesztek azokra utalva, akik ellenzik a babát, és ti ketten akarjátok, akkor hajrá.
Nem értem, miért kellene csak úgy megbeszélni a párod szüleivel?
A gyerekvállalást nem attól kell függővé tenni, hogy M ÁSOK mit szólnak (még akkor is ha családtagokról van szó) hanem egyéb szempontoktól.
-Megbízható e a párod? Hiszen 24 évesen már van gyereke, akit nem ő nevel.
-Stabil ez a kapcsolat?
-BIZTOS vagy benne, hogy együtt fogjátok felnevelni a gyereket?
-Anyagilag tudjátok e vállalni, hogy tisztességes körülmények között nevelitek?
és meg nem haragudj,de a helyedben azt a kérdést is feltenném magamnak, tudom e egyedül is nevelni a gyereket, ha úgy adódik?
A köztetek lévő korkülönbség most nem lényeges. De tudod te is, a férfiak zöme 50 körül megbolondul, és lecseréli az 5 évvel fiatalabb feleségét egy 20 évvel fiatalabbra. Amikot a te párod 30 lesz, te már 43.
Sajnos annyi pénzünk nincs, hogy külön lakást vegyünk, és fenn sem tudnánk tartani egy saját lakást. A párom még nem is látta a gyerekét, mert lehet, hogy nem tőle van, de ő is nagyon szeretné, ha gyerekünk születne. Azzal én nem foglalkozom, hogy mi lesz majd, ha később lecserél egy fiatalabbra, mert amíg ez esetleg megtörténik, addig is boldog vagyok. Ha egyedül maradnék a gyerekkel, akkor is biztosan fel tudnám nevelni, sőt még gyerektartást sem kérnék a páromtól, mert nem akarok "még egy bőrt lehúzni róla" (hiszen fizet már egy gyerek után gyerektartást). Pedig jelen pillanatban csak 50 ezer Ft a jövedelmem.
Köszönöm az eddig válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!