Hogy győzzem le ezt a 'betegséget', más is volt már ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, betegesen féltékeny vagyok. Nagyon szeretem a barátomat, de féltékeny vagyok a barátaira. Igazság szerint, sosem volt ilyen társaság középpontja típusú barátom, az exeimmel szinte mindig 2-esben voltunk, most meg olyan szokatlan ez, hogy a barátomnak vannak még fontos személyek az életében rajtam és a családján kívül. Egyelőre jól titkolom, kedves vagyok a barátaival, de mégis csak zavar! Mit tegyek, el fog múlni ez az érzés?2011. máj. 31. 17:59
11/13 anonim válasza:
Akkor ez esetben az önbizalmadat kellene erősítened. Ha ezt az utat választod, hogy vele maradsz, és ez nem megy a károdra, akkor szintén sokat fejlődhetsz. Fontos a másik, de ő is csak ember. Ahogy te is. Vannak barátai, de egyáltalán nem biztos, hogy azok a ti kapcsolatotokhoz foghatót nyújtanak neki.Ő így szereti, szeret nagyvilági életet élni, de ebből nem következik, hogy te kevesebb vagy, egyszerűen a te életed ilyen, az övé olyan. Bízz magadban, és ne magasztald fel a barátodat az egekig, mert ő is csak ember, és nem valószínű, hogy értékesebb nálad.
12/13 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm a tanácsot, tudom, hogy az önbizalmamat kell növelni, csak azt érzem, hogy az övét alá kell ásnom. Szörnyű, hogy ennyire gonosz vagyok. Utálom is magam emiatt....
2011. máj. 31. 20:16
13/13 anonim válasza:
Hát ha barátokat nem tudsz szerezni, előző oldali tanácsom ez volt ugyanis. Na, akkor tudom most titkolod ezt. De lehetséges, hogy ha megosztanád vele, hogy így érzel, hangsúlyozva, hogy nem akarod elmarni a barátaitól. Elmondod azt is, hogy érzed ez nem jó, szeretnéd leküzdeni, de nem tudod hogyan kezd hozzá, egyedül gyengének érzed magad ehhez. Azt viszont tudod, hogy se elmarni nem akarod, se e miatt elveszíteni, mert nagyon szereted. Aztán megkéred, hogy próbáljon neked segíteni ebben. Hátha van valami jó, kivitelezhető ötlete, ami elindít a megoldás útján.
Bár ez csak egy ötlet, átgondolni azért megéri... szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!