Miért esik ez nekem rosszul? Hosszú, lent elolvashatod.
Sziasztok!
A történet nem lesz rövid, mindenesetre megköszönöm, ha elolvassátok. A legjobb barátnőmmel fent vagyunk Facebook-on, és még szeptemberben mindkettőnket bejelölt egy álneves személy. Szóval még csak nem is normális vezeték és keresztnévből állította össze a nevét, hanem ilyen idiótaságot írt be. A példa kedvéért: Anonim Aranyalma. Persze nem ez volt a neve, de hasonló kaliberű dologra gondoljatok :) Természetesen mindketten visszaigazoltuk. Kíváncsi voltam, hogy ki rejtőzhet a név mögött, ezért ráírtam, hogy honnan ismerjük egymást, mi a polgári neve ...stb. Kiderült, hogy abba a városba valósi, ahova én bejárok az iskolába, és hogy lány. Aztán mondta, hogy nem szeretné elárulni a valódi személyét, én pedig annyiban is hagytam a dolgot. Körülbelül egy hónapja a mondta a barátnőm, hogy rájött valamire. Én megkérdeztem, hogy "Na, és mire?". Erre azt válaszolta, hogy az nem mondhatja el, mert akkor megkérdezném, hogy ki az, de ő azt nem fogja úgysem elmondani. Nem akartam veszekedést, és már épp mondtam volna, hogy semmi baj, akkor beszéljünk másról, amikor mondta, hogy elmondja, mire jött rá, ha megígérem, hogy nem erőltetem ki belőle, hogy ki az. Beleegyeztem. Mondta, hogy rájött, hogy ki ez -az esetünkben- Anonim Aranyalma. Nem kérdeztem rá, hogy ki. Másnap mondta, hogy ő már régebb óta is tudja ezt, és nem akkor jött rá. Egyszer felvetettem, hogy elmondhatná, mert kíváncsi vagyok, de azt válaszolta, hogy nem, mert ez a bizonyos Aranyalma nem engedi. Múltkor a legkorábbi buszommal mentem haza, mert vizsgázok németből,és tanulni szerettem volna. Később kaptam egy üzenetet Facebook-on, hogy ha ott maradtam volna az iskolában már tudnám, hogy ki ez a személy, mert délután találkozott vele, és követhettem volna... Azóta beszéltünk még erről a barátnőmmel, meg az Aranyalma is írt nekem Facebook-on. Ők nagyon sokat leveleznek, sms-eznek. Ez engem nem zavar, hisz azzal barátkozik, akivel akar. Ma beszéltünk, és mondta, hogy mennek fel Pestre valami előadásra, meg majd ma is találkoztak ilyenek. És nem értem miért, de nekem annyira rosszul esett, hogy a legjobb barátnőm, mert tényleg mindent megbeszélünk, és mindent tudunk egymásról, ennyire nem tart, hogy azt nem mondja el, hogy ki ez a lány. Elvileg nekem is ismernem kéne, mert kétszer találkoztunk a Sportcsarnokban. Szerintetek önző és irigy vagyok, amiért ki akarom sajátítani a barátnőm?
Nem akarod kisajátítani, csak irigyled, hogy ő tudja kiről van szó, téged meg furdalhat a kíváncsiság.
Gondolom megígérte az illetőnek, hogy nem mondja el, nem várhatod, hogy megszegi az ígéretét.
Először azt írtad, hogy nem érdekel kivel barátkozik, a végén pedig már egy tök ellentétes dolgot, "Szerintetek önző és irigy vagyok, amiért ki akarom sajátítani a barátnőm?" Ez a kérdés azt veti fel, hogy mégis csak zavar, hogy azzal a másik lánnyal barátkozik a barátnőd, nem?
Amúgy szerintem ez természetes, mármint sokan éreznek ilyesmit, mikor a legjobb barát(nő) másikkal többet lóg együtt meg ilyenek... én is voltam és vagyok hasonló cipőben, hogy néha rosszul esik, de legtöbbször elengedem az érzést, hiszen én is barátkozom másokkal, nem csak a legjobb barátnővel.
A másik problémád, hogy zavar, amiért nem mondja el ki az. Itt viszont megértem a barátnődet, és ne követeld tőle az illető kilétét. Ehelyett inkább direktbe az illetőnek írj és kérdezz rá kerek-perec.
Mondd meg a barátnődnek (ne veszekedősen, csak úgy normálisan), hogy téged már nem is érdekel ez az Aranyalma, úgyhogy ne is beszéljetek róla. És Facebookon te se beszélj vele!
Így majd megunják és úgyis kiderül. Szerintem jókat röhögnek rajtad, hogy idegesíthetnek a közös titkukkal. Nem feltétlen rosszindulatból, de tutira élvezik.
Hagyjon hidegen a téma, mondd, hogy meguntad a csajt és ne beszélj vele többet. Meglátod, abbahagyják, és biztosan ki is fog derülni, ki volt az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!