Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik fiúnév/fiúnevek, és...

Melyik fiúnév/fiúnevek, és melyik lánynév/lánynevek hangzanak a legjobban a Simon vezetéknévhez?

Figyelt kérdés

Mivel a vezetéknév (Simon) eredete elég régre (a 17. század elejére) vezethető vissza, ezért olyan keresztnevek illenek hozzá, amelyek hangzása, eredete régies.

Jöhetnek a fiú-, illetve lánynevek! :)

Fiúnevek:

Mór, Bátony, Bercel, Bottyán, Csanád, Csongor, Gellért, Loránd, Lóránt, Lőrinc, Móric, Pongrác, Rudolf, Soma, Zalán, Zétény, Levente, Flórián, Sebestyén.

Lánynevek:

Lili, Lilla, Réka, Berta, Blanka, Hanga, Hanka, Hanna, Janka, Kincső, Matild, Panna, Róza, Zelma, Zolna, Dorottya, Gizella, Hajnácska, Johanna, Júlia, Lídia, Sarolta, Honoráta, Julianna, Rozália.

Kérlek Titeket, kedves Válaszolók, hogy a neveket (amelyeket felsoroltam) ne önmagukban, hanem a vezetéknévvel (Simon) együtt nézzétek! Köszönöm! :)

2011. máj. 30. 19:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Jó napot kívánok Simon Mór vagyok"....hát nem tudom:S sztem elég furán hangzik!

Fiú:Loránd, Lóránt, de a legjobb a Simon Levente!Tök jól hangzik!Kiérthető,nem bonyolult,nem hangzik hülyén!

Lány:Nekem a Lili sajnos kutya név!:(Legalább is itt rengeteg kutyának ez a neve és biztos nem értékelném ha az utcán menve a kutyának kiabálnának h Lili gyere ide!:S

A Réka szép,a Hanna,Janka is megy a Simonhoz!A többi számomra vagy régies,maradi,vagy nem illik hozzá!

Bocsáss meg ha a válaszom durva,vagy bántó,de nekem ez a véleményem!

(csak azért mondom mert volt már hogy megsértődött a válaszoló vagy a kérdező mert nem tetszett vkinek a név....)

2011. máj. 31. 09:41
 12/15 anonim ***** válasza:
A párom családja Simon vezetéknevű. Így náluk van Simon Attila, Zoltán, Kálmán, a lányok közül pedig Ilona és Edit. Azért a név kiválasztásánál arra is figyelj,hogy hogyan lehet becézni, esetleg csúfolni, mert van egy pár ismerősöm akit a neve miatt halálra cikiztek és emiatt megváltoztatta a nevét. Szerintem ezek közül bármelyik fiú név jó, de lány neveknél van egy pár, amit szerintem nem lenne ajánlatos adni. Mint pl Hanka, Hanga, Kincső, Zelma, Zolna, Hajnácska, Honoráta. Van egy Tekla nevű ismerősöm és őt kezdetektől fogva megbélyegezte a neve az iskolában és a munkájában is.
2011. máj. 31. 10:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Simon Lóránt

Simon Johanna, Lídia, Sarolta

Nekem a Kincső a kedvenc nevem, de szerintem ez nem illik annyira a Simonhoz

2011. máj. 31. 11:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Lőrinc(sztem legszebb fiú név)

Lilla, vagy Blanka

2011. máj. 31. 12:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Simon Hanka Janka :P

Simon Zalán

2012. febr. 3. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!