Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korban érdemes...

Hány éves korban érdemes elkezdeni zongorázni? 14 évesen már késő? .

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 21:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Általában 9-10 éves korhoz szokták kötni a zenetanulás kezdetét, mert addigra egy gyerek már teljes biztonsággal tud írni-olvasni (nem okoz neki gondot a kottaolvasás, a szolfézs), koncentrálni, és pl. ha valaki hegedül, addigra már rendesen meg tudja fogni a hangszerét (egy kisebb gyerek kéztartása azért nem jó, mert a kezének arányai még gyermekiek), stb.

Nem késő elkezdeni.

Igaz, sokkal előnyösebb, hogy ha valaki tehetséges, akkor fiatalabb korában derüljön ki róla, több ideje legyen kibontakozni.

Zenét tanulni egyébként bármikor érdemes, mert hasznos, jó, szórakoztató dolog!

De mindenképpen ajánlom, még hobbiszinten is, hogy iratkozz be zeneiskolába!

Ott megtanítják az alapokat, a helyes technikákat, így sokkal könnyebb lesz a folyamat, mintha hibásan sajátítanál el dolgokat, önmagadat "tanítva".

Egyébként egy elsős zongorista ezekből tanul:

Bartók: Mikrokozmosz

Zongoraiskola 1.

(Ezeket beszerezheted használtan is.)

2011. máj. 30. 15:56
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem késő. Anno én 17 évesen kezdtem el zongorára járni (magán tanárhoz).
2011. máj. 31. 20:34
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

Nos én zenés vagyok és tapasztalatból mondom, hogy zeneiskolába 9 éves kor felett nem vesznek fel. Magántanárt természetesen kereshetsz, aki tanít, de csoportba beiratkozni nem fogsz tudni. Én ugyan hegedűs vagyok, de nénikém zongoratanár, és magán úton 60perc/1500 ft az ára, szóval nem valami olcsó. Persze biztos találsz olcsóbban is, nem kérdés, főéleg ha pesti vagy.

De én mondom, hogy egy új hobbi valami fantasztikus lendületet ad a hétköznapok elviseléséhez, szóval kezd el, mert igenis lehet valaki prfoi is ha komolyan cisnálja.

2011. máj. 31. 20:42
 14/20 anonim válasza:
100%
engem 15 évesen felvettek...
2011. máj. 31. 21:01
 15/20 anonim ***** válasza:
Persze, kezdjél bele. Ha arra születtél, akkor mindenképpen megtanulsz, és magas szinten. Ha nem, akkor is hobbi szinten örömöd lesz benne.
2011. máj. 31. 22:09
 16/20 anonim ***** válasza:
Soha nem késő semmihez!
2011. jún. 1. 11:17
 17/20 anonim ***** válasza:
Felvesznek zeneiskolába, nem életkor alapján válogatnak. Legalábbis Székesfehérváron tudom, hogy felnőttek is járhatnak, csak nekik van valami külön költségtérítés a hangszerhasználati díjon túl. De mehetsz. Max. csinálnak egy nagyobbakból álló csoportot, ilyesmi.
2011. jún. 1. 15:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves "tegnap 20:42"-s. A Jozsefvarosi Zeneiskolaban kulon felnőtt tagozat van, én is 19 evesen iratkoztam be oda, és kerdezték, hoyg akarok-e a Zeneakademiara menni majd 1-2 ev utan. Zeneakademiara meg csak felnotteket vesznek fel...;)

Üdv. 35/L

2011. jún. 1. 21:51
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem késő. Nyugodtan vágj bele, ha esetleg még nem tetted meg. Annyi, hogy legalább alap szinten legyél tisztában a kottaolvasással, mert anélkül nehéz és lassabban haladsz. Én két évig jártam zeneiskolába és elsőssorban a zongora érdekelt és mivel volt mellettem tanát azt hittem, hogy könnyű a kotta olvasás, aztán amikor abba hagytam és csak itthon gyakorolgattam, rájöttem, hogy jobban kellett volna figyelni a szolfézs órán (amit utáltam) mert nem volt a közelben senki, aki megtudta volna mutatni, hogy mit kell csinálni, amikor ilyen meg olyan jelek vannak a kottán. Én tudom, hogy nem leszek zongoraművész, nem is akarok. Csak az érdekel, hogy amikor zongorázok, akkor iszonyatosan felszabadulok és jól érzem magam. Sok sikert a gyakorláshoz!
2011. jún. 28. 07:27
 20/20 anonim válasza:

én is ki szeretném próbálni de kétlem h túl sokra mennék vel csak hobbi:))

Szeretném lenyűgözni vele az ismerőseimet!!

Hajrá neked kezdj bele nyugottan!

2013. jan. 12. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!