Mit tegyek ha az anyja fontosabb mint én?
Túl sok a szabadideje, nincs mit csinálnia, ez itt a gond.
Ajánlj neki önkéntes segítő munkát, dolgozzon ingyen egy alapítványnál, stb., vagy iratkozzon be egy tanfolyamra, ha a pénz nem gond, ne rajtatok lógjon.
Vagy tanuljon valamit! Vagy sportoljon!
Hívd fel a figyelmét ennek fontosságára, mindkettő segít elkerülni az időskori elbutulást.
Az egy dolog, hogy a férjed nem áll ki melleted. A kérdés, mit szűrsz le a viselkedéséből: hallgatólagosan az anyjának ad igazat, (tehát ő szóvá teszi-e nálad azt, hogy mit tettél stb., amiről az anyja beszélt neki) vagy csak elengedi a füle mellett, és azért nem állítja le az anyját, mert nem akar vele veszekedni?
Az anyós viselkedése akkor mérgezi meg a kettőtök kapcsolatát, ha ő úgy látja, hogy amiről az anyja beszél, az valóban úgy van.
Ha csak "elengedi a füle mellett", akkor - egyelőre - nincs okod problémáznod.
Ha nem működik az első válaszadó tanácsa,próbálj beszélni vele,felmérni a helyzetedet!
Legyél határozottabb és következetes!
Ha ez az állapot marad,te nem jöhetsz ki belőle jól,mert ha nem az anyós szekál,akkor később az anyós védelme folytán a párod fordul ellened.
Kérdezd meg,hogy tőled akar-e még valamit,vagy csak az édesanyjától.
Próbálj rá hatni...
-"Mikor éred el azt a szintet,hogy ne az legyen a napi program itt,amit anyád mond ott?"
"-Saját véleményed van-e kettőnkről?Tudod? Olyan,ami vélemény nem édesanyádtól jön?"?
-"Mikor fogod önmagadat is megvalósítani a családod számára?
"Kedves! Bújjunk össze, szülök az édesanyádnak is egy gyereket! Neked azzal már semmi gondod nem lesz , tehermentesítve leszel, hiszen a mama felneveli helyetted"
Vagy valami hasonló:te tudod a konkrét szitut.
Próbáld észérvek mentén vázolni, hogy meddig tart a toleranciád és hogy ez így hosszútávon nem működőképes!
Szerintem,ha ez sem vezet eredményre,akkor marad az ultimátum: "Én vagy anyád?!?,ahol,ugye, elég válaszul egyetlen szó.
Óvakodj attól,hogy következő gyerek legyen, míg nem tudod,hogy fekete,vagy fehér...IGEN,vagy NEM!
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!