Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, ha valaki...

Miért van az, ha valaki őszinte a másik emberhez és ezt a másik nem hogy nem értékeli, hanem emiatt ellenségnek tekinti a másikat? (családi történet)

Figyelt kérdés

Többször kértem az illetőt, beszéljünk őszintén, üljünk le, ossza meg velem mi a gondja, én is elmondtam neki a sajátomat és az ő részéről mindig sértődés lett belőle és bolhából elefánt csinálva.

Aztán sikerült úgy eltávolodni a másiktól, hogy egy ideig nem kerestük egymást. Aztán úgy alakult, hogy én tettem meg a kezdő lépést, amire válaszként újabb rágalmazás ért és olyan jelzők, hogy: szívtelen, nem képes a szeretet érzését elfogadni stb. Ez lennék én.

Szerintem viszont tükröt mutattam az álszenteskedőnek, aki a saját eltitkolt negatív énjét látta a tükörben és emiatt támad engem. (én látom az igazi énjét de ő mindenkinek mást mutat)

Mit gondolsz?

2011. máj. 28. 00:39
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Azt tapasztalom, hogy az itt jelenlévők nagy része félreértik a helyzetet.. vagyis amiben én benne vagyok.

Nem vagyok kényszeres segíteni akaró, sem pedig a másik sebeiben vájkáló.

Egyszerűen élhető életet szerettem volna kialakítani kettőnk között azért, mert ő az ember életére tör nyomuló, taktikázó, "majd ő mindent megold mindenki helyett stílusával". Mire én válaszként felajánlottam, hogy ezt lehet másképp is, közelítsünk úgy a másikhoz, hogy az mindkettőnknek jó legyen. És ő ettől fordult ki önmagából.

2011. máj. 28. 19:38
 22/29 anonim ***** válasza:

Pont azon a módon értik félre, ahogy az anyósod is. Ő is úgy értelmezi, hogy Te avatkozol az ő dolgába. Mert a sajat dolgait, a sajat megszokott reflexeit, kitöréseit, ámokfutását nem erzekeli hatarsértésnek.. érted? Te vagy az, aki az utjába állt az ő megszokott rombolási kirohanásának. Ettol van ki.

(35/L)

2011. máj. 28. 19:48
 23/29 A kérdező kommentje:

Igen, tudom.

De sem asszisztálni nem tudok a hülyeségeihez (mint mások) sem pedig megérteni a tetteit...

Ő viszont ezt elvárná.

Ráadásul ezt ő letagadná és mások sem értenék miről beszélek, mert ő nem ilyen.

Attól viszont, hogy nem mondja (de érezteti) az még nem jelenti azt, hogy nincs is.

2011. máj. 28. 19:54
 24/29 anonim ***** válasza:

De miert erdekel, mit várna el? Ne legyen fontos Neked, hogy ő mitol van jol, helyezd a sajat jól-létedet és erdekeidet az övé elé! Ez lehetetlen vallalkozas AZ ÁLTAL jóléthez jutni, hogy a MASIK embernél elérjuk, hogy ne bántson minket. Efolott nincs hatalmunk. De hatart szabhatunk neki: ehhez tisztaba kell jonni avval, hogy mit erzel, mit akarsz, és NEM ENGEDNI SENKINEK, hogy a hataraidon belulre jojjon. ÉS mindig azonnal fel kell ismerni a hatarsertest, és haladektalanul visszaverni. Ez egy jonehany eves feladat Neked még a Te felvilagosultságoddal is ... :)

Ha ez tul altalanos, akkor elemezzunk ki egy konkret helyzetet, elmagyarazom, hogy hogyan lehet átnevelés helyett határmegvédéssel megoldani.

(35/L)

2011. máj. 28. 20:01
 25/29 A kérdező kommentje:

Tökéletesen igazad van. :)

Úgy ahogy írtad, átlépi a határaimat.. sokszor.. és ezt nagyon nehezen viselem. De ha ezt mondom, akkor én vagyok a szívtelen, aki nem értelmezi a szeretet!?!

Kíváncsi vagyok a technikára, szívesen fogadom!

Most mennem kell, amint tudok válaszolok.

Köszönöm!

2011. máj. 28. 20:11
 26/29 A kérdező kommentje:

Mi történt veled kedves utolsó válaszoló?

Várom válaszod!

2011. jún. 1. 08:56
 27/29 anonim ***** válasza:
Várom, hogy kerdezz, mert azt irtad, amint raersz, irsz. Most varom aztat.:) (35/L)
2011. jún. 1. 21:48
 28/29 A kérdező kommentje:

Bocsi, akkor félreértettük egymást! :)

Úgy értettem, hogy amint megírod a technikád utána válaszolok neked, hogy hogy ment. :):)

2011. jún. 1. 23:05
 29/29 anonim ***** válasza:

"Ha ez tul altalanos, akkor elemezzunk ki egy konkret helyzetet, elmagyarazom, hogy hogyan lehet átnevelés helyett határmegvédéssel megoldani. "

Tehát én Tőled varom egy konkret problemahelyzet leírását.

(35/L)

2011. jún. 5. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!