Hogyan élitek meg minden hónap minden napján ezt a fajta kudarcot?
Lakás hitelünk van, ami viszonylag nem is lenne olyan sok, mint egyes emberkéknek, akiktől tudom, hogy hitelesek, de egyszerűen már nem tudok mit csinálni az ellen, hogy a napjaimat ne kudarcként éljem meg. Néha úgy érzem, hogy megfulladok. Párom szintén. 10-én meg kapjuk a fizut, kifizetünk mindent, meg tankoljuk az autót, ami nem elég hónap végéig, és kész rottyon vagyunk. Sokszor 11-re nem marad még 5 ezer forintunk sem. Ebbe bele dilizek úgy érzem. Pedig még gyermek sincs. A házat még csak most vettük kb egy éve. Mindketten dolgozunk 1 héten hat napot. Nagyon kemény és nagyon fáradtak vagyunk.
Sokan mondták, hogy az első 5 év bizony r.hadt kemény lesz de erre nem gondoltunk, hogy ennyire.
Félek, hogy ha így folytatódik, depressziós leszek. Vagyis hogy lehet hogy már néha át estem rajta.
Akik hasonló helyzetben vannak, hogyan élitek meg mindezt? Mit tesztek, hogy mindez ne menjen az egészségetekre? (és főleg a kapcsolat rovására nem akarom hogy menjen ez még abszolút nem érzékelhető hála Istennek, párommal elég jól egy hullámhosszon vagyunk.
Remélem mindez kezelhető. Ha igen, tippek, ötletek?
Üdvözöllek pirítósországból!
3+1 személy él a lakásban. Két jó fizikumú férfi, egyik állandó dolgozó, míg a másik keres, maszekol.
Egy nő, akinek fizikai ereje nincs, csak ízületi problémái.
Egy baba. Ő hozza a jókedvet.
A kaja kevés, a fájdalom sok, a gyógyszer drága.
Mindhárom felnőtt élete célja hogy +1 boldog legyen és egészséges.
Húzós. Sok síráson vannak túl. Egyikük sem érte el a 30 életévet.
Igen, sajnos erre van esély, hogy ez eredményezi.
Az a borzasztó ebben, hogy erre azt is lehetne mondani, hogy ti még örülhettek, hogy van munkátok. Pedig épp az a durva, hogy van munkátok, és mégis ez a helyzet.
Megkérdezhetem, hogy mennyi a törlesztőtők?
Persze.
Maga a törlesztőrészlet nem lenne sok. 45.000, de egy csomó ilyen, meg olyan biztosításra köteleztek minket, amivel együtt kb olyan 75.000 forint lett. És mindezzel csak akkor világosítottak fel, amikor már a hitelt intéztük. Nem számítottunk ennyire.
Direkt olyan házat vettünk, aminek max 50.000 legyen a törlesztője, de mivel a banki tanácsadónk erről nem számolt be, hogy várhatunk ilyen biztosítási nyavalyákat, így mi szegény tudatlanok csak akkor szembesültünk mindezzel, amikor már a papírokat írtuk alá.
Ez 4 db biztosítás, és nem lehet őket megszüntetni mert akkor a másik biztosítás le korlátozódik, és nem lehet annyi mindenre igénybe venni, mint amennyi a szerződésben szerepel.
Röhej nem?
Huh.
Ez annyira jellemző ma Magyarországon, hogy az embereket MINDENHOL átvágják. Ez is átvágás végül is.
Azért is kérdeztem, mert az írásodból nem tűnsz felelőtlennek, aki nyaklóra hitelt vesz fel, tehát nem is így történt. Hát azt hiszem neked az a tanács, (főleg, hogy van munkahelyetek mind2-töknek) hogy próbáld meg elengedni ezt a terhet, és próbálj meg kb. nevetni rajta. Ne görcsölj rá, hanem nevesd ki ezt a problémát, hisz az a durva az egészben, hgoy még mindig életben vagytok.
Hogy racionális módon is vigasztaljalak, látod, hogy sokan nem tudták kifizetni a hitelüket, mert ők bizony nem spóroltak a kaján, mint ti, hanem mentek akár étterembe is, (ismertem ilyen párt), és inkább nem fizették be a törlesztőt, de nyaraltak, ettek, és a mai napig nem költöztették ki őket, valahogy alakult a sorsuk. Nem arra bíztatlak, hogy szórd el a pénzed, ilyesmi, de azért EGYETEK RENDESEN. Ha picit kevesebbet fizetsz minden hónapban, mint kéne, semmi bajotok nem lesz. Lehet, hogy furi neked ez, mert becsületes vagy, és én is annak indultam :-) de látod, hogy nem lenne bajod tőle, ha a törlesztőből minden hónapban picit vissza tartanátok kajára. Tudom, hogy nő rajta a kamat, de hát enni kell. Tudod úgy van, hogy ha te mutatsz fizetési hajlandóságot, akkor nem tehetnek ki a lakásból.
http://www.youtube.com/watch?v=vn9XJiYYq-8
Neked ez az üzenet ott fent!
Muszály, hogy ne vedd olyan komolyan az egész életet, különben a "kőszíved megszakad"
Lazíts, nem lesz semmi baj! Ne akarj mindenkinek, és mindennek megfelelni.
Még egy ötlet. Ha azt nem akarjátok, hogy minden hónapban kevesebb törlesztőt utaltok, de egyetlen egyszer nyáron tegyétek meg, és abból a pénzből menjetek el 2 éjszakára egy olcsóbb fogadóba valami szép helyre, ott feltöltődtök. Meglátod, nem lenne semmi baj belőle.
Lehet, h. furcsa a válaszom, de hidd el, van aki így él, és nem kattan bele. (nem én vagyok az, aki így él.)
Köszönöm a kedves válaszod! Feltöltő.
Eleinte valójában csak röhögtem az egészen, de mára már úgy elfajult az egész hogy borzasztó. Minden hónapban ahelyett, hogy kifele vergődnénk az adósságból, (mert ugye tartozunk egyéb személyeknek is), annál jobban bele-fele mászunk. Ez borzasztó. Alapjáraton kb 19 éves korom óta nem veszem olyan komolyan az életet, mint az előtt, mivel szüleim mindig mindentől óvtak, védtek (ami persze természetes) az előtt én is féltem mindig, mindentől. Aztán rájöttem, hogy nem kell mindig mindent olyan komolyan venni, ez abból is látszott, hogy azt a házat is úgy foglalatuk le szóba, hogy igen akkor egy hét múlva hozzuk a foglalót, mikor is egy vacak fillérünk sem volt. Feldobódott a kérdés, hogy honnan fogunk szerezni egy hét alatt egy milliót. (Ez tényleg egy felelőtlen döntés volt). De végül megoldódott.
Aztán mára kezdek arra rádöbbenni, miért is védtek, óvtak engem annyira, a szüleim anno.
19 éves korom utáni kissé felelőtlenségem betudható a kamaszkoromnak, lázadó időszakomnak azt hiszem.
De most azt látom, hogy bizony az élet nem gyerekjáték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!