Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék ezen változtatni...

Hogyan tudnék ezen változtatni? Agresszív vagyok a reggeli kávé előtt.

Figyelt kérdés

Már kamaszkoromban, amikor még otthon éltem, néha megkaptam a szüleimtől, hogy inkább ne szóljak hozzájuk, amíg nem kávéztam reggel, mert nem túl pallérozott addig a stílusom.

Mostanában tűnt fel, hogy a férjemmel az összezördüléseink 90%-a a "nemrég keltem fel, nem tudom melyik bolygón vagyok, kávét de azonnal" fázisban vannak. Sőt, a férjem is szólt már, hogy nem vagyok valami jó fej ilyenkor.

Szubjektív szempontból én úgy élem meg, hogy annyira lassan forog az agyam még közvetlenül ébredés előtt, hogy ha ilyenkor valaki kommunikációra "kényszerít", akkor az agyam nem tudja követni az iramot, ettől feszült leszek és harapok, vagy semmiségeken kötekszem.

A kávéfogyasztásom egyébként nem kiugró, a reggeli kötelező, erre attól függően, hogy mennyit tudtam aludni még maximum kettő jön rá délig. Ha eleget pihentem, akkor a reggeli kávé után többet már nem is iszok.

Van esetleg más is, aki "közveszélyes" a reggeli kávéja előtt, vagy én vagy csak ennyire rosszul bekábelezve?

2011. máj. 27. 07:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Én akkor vagyok agresszív, amikor valaki nem hagy aludni, de akkor maximálisan, és nem érdekel, ki az illető.

Ez nyilván fordítva is működik.

2011. máj. 27. 10:15
 22/29 anonim ***** válasza:

Annyival egészíteném ki az eddigieket, hogy éhgyomorra nem szabad kávét inni, csak ha már legalább pár falatot ettél. De nekem azt mondta az orvos,hogy lehetőleg reggeli után igyam meg.

A barátommal állandóan közelharcot vívunk emiatt, mert ő is elég morcos reggel, és nagyon ellenáll, amikor nem engedem meginni a kávéját, amíg belé nem diktálok pár falatot :D De les.zarom, inkább morogjon, meg "utáljon" mint hogy később gyomorfekélyt kapjon (Nehezíti a dolgomat, hogy UTÁLJA, ha aggódnak miatta/gondoskodnak róla.)

2011. máj. 27. 10:25
 23/29 anonim ***** válasza:
Én a reggeli szextől leszek idegbeteg :) Nekem reggel a hormonjaim 1 órával tovább alszanak mint én, és ha a párom akár hozzáér a melleimhez, megőrülök és őrjöngeni tudnék. Szinte lelki/fizikai fájdalmat okoz ha reggel nekem szeretkeznem kell.
2011. máj. 27. 10:47
 24/29 anonim ***** válasza:

08:11 vagyok ismét:

Reggel én általában eszek pár darab háztartási kekszet, jobb mint a semmi.

A szexről ne is beszéljünk, attól is rosszul vagyok, ha a párom elkezdi fogdosni a mellemet... de szerencsére jól tudja, hogy nálam a reggeli szex kizárt, minimum 11 óráig várnia kell vele. :) Persze néha erőt veszek magamon. :)

Ja és még a páromra szoktam ráförmedni ha reggeli előtt bekap gy csokit áhhh.

2011. máj. 27. 11:14
 25/29 anonim ***** válasza:
*egy
2011. máj. 27. 11:15
 26/29 anonim ***** válasza:

Én mondjuk ennyire nem vagyok "közveszélyes" reggel, nem veszekszem, de morcos vagyok egy ideig. Teljesen mindegy mikor kelek, ébredés után morcosság van.

Nem kávézom, helyette teázom, de összefüggést még nem véltem felfedezni a kettő között.

2011. máj. 27. 11:17
 27/29 anonim ***** válasza:

Amikor "felnőtt" lettem, (értsd: Anyu megengedte, hogy igyak kávét), akkor nagyon utánanéztem a dolognak, mert menőzni akartam, hogy kávézok, de borzalmas volt az íze.

Azt olvastam, hogy azok az emberek, akik állítják, hogy nekik segít felébredni a reggeli kávé, azok nem lesznek éberebbek, mint az, aki nem kávézik, hanem az ő szervezetük annyira hozzászokott a serkentőhöz, hogy az éjszaka kialakuló, enyhe elvonási tüneteket kezelik az újabb kávéval. Ördögi kör.

Ráadásul sok ember csak "bebeszéli" magának, hogy kell a kávé, mert igazából a kávé készítéshez szükséges koncentráció az, ami felébreszti őket. Felkészíti az agyat a napra, mint egy reggeli torna. Plusz a kávé vizet von el a szervezettől, és ráncosít.

Viszont olyanoknál, akik nem rendszeres kávé fogyasztók, azoknál sikeresen enyhíti a fejfájást.

24L

2011. máj. 27. 11:24
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Annyira megôrûltem ennek a kérdésnek, komolyan! Azt hittem csak én vagyok ennyire zombi, de hàlistennek nem :) A pàrom hétkôzben rendesen kel idôben, de nekem ez nem létszûkséglet, ìgy mindig hagy aludni és mielôtt elmegy behozza a kàvét az éjjeli szekrényemre, meg ad egy két jò reggelt puszit, de ha én éppen àlmodok valamit, akkor nagyon tûskés tudok lenni... Legtôbbszôr az a bajom, hogy ékszaka minimum 20szor felébredek arra hogy lelpota ròlam a takaròt, pedig nem kicsi darabròl van szò, vagy hogy az arcomba kônyôkôl, vagy hogy ômlik ròla a vìz... Egyik se kellemes és ôszintén nem tudom mitôl alszik ennyire "zaklatottan" Na szòval reggelre én kellôen ideges vagyok és néha tényleg azt vàrom, hogy legyen màr reggel fél 7, hogy ô felkeljen és én terpeszkedhessek, ez màr megalapozza a reggeli hangulatoamt, amibôl legtôbbszôr hétvégén van kisebb konfliktus, mikor ô is alszik 9ig minimum... Minden esetben ô fôzi a kàvét, de mivel ô is kòmàs még olyankor hàt tôbb a kàvé a kàvéfôzô mellett mint benne, màr ezen felhùzom magam és én se vagyok valami kôzlékeny, de azért az jò, hogy még mindig tudunk nevetni az éjszakai takaròlpokodàson és a tôbbi kedves kis hùzàsàn amit éjszaka ellenem elkôvet... Nem vagyunk nagyon idegbajosak, de azért néha nàlam is betelik a pohàr, akkor kiordibàlom magam ô meg pròbàlja elengedni a feje mellett, hogy ne legyen belôle mégnagyobb hiszti, hiszen tudja, hogy nem azért balhézok, mert nem szeretem, hanem mert nyûgôs, fàradt, kialvatlan vagyok és ô ezt kûlôn cukinak tartja :)

Amùgy bocs az offért, de nagyon kìvàncsi vagyok, hogy nàlad nem befolyàsolò tényezô az hogy a ciklusod ilyen-olyan periòdusàban még ingerlékenyebb vagy? Magam ugyanis az elmùlt pàr évben megfigyeltem, hogy pl kôzépidôben 3-5napig sàrkànnyà vàltozom, majd a mensi elôtt is van 4-5nap mikor kibìrhatatlan vagyok nem csak a kôrnyezetem szàmàra, de magam is érzem azt a belsô feszûltséget és szinte semmit nem tudok kezdeni magammal... Kicsit skizofrén àllapot, mert az eszem tudja hogy megint hûlyeségeken csesztem fel az agyam, de az idegeim meg pattognak és nem kônnyû lenyugodni, példàul egy ilyen reggeli kàvészòròs merénylet utàn... Sok idôbe telt mire ezt kikûszôbôlendôen ràjôttûnk, hogy a legjobb amit ilyenkor tehetûnk, ha a pàrom a tàmadàsaimra szeretettel vàlaszol...

Nàlatok ez hogy van? ha an egyàltalàn màs is ilyen idiòta mint én...

2011. máj. 27. 12:24
 29/29 A kérdező kommentje:

A kávé valóban vizet von el a szervezettől, de én citromos vizet is iszok mellé, annak is élénkítő hatása van és a reggeli szomjúságra is jó egy fél liter savanykás ital.

Utolsónak: a férjem horkol, így én is elég rosszul alszom, néha kimegy a nappaliba, akkor van egy nyugodt éjszakám.

Másik "heppem", ha fülledt és/vagy meleg az idő, akkor még egy sorozatgyilkos is kedvesebb, mint én. Mondjuk ezt idejekorán közöltem, így ha nagyon hisztis vagyok, benyomja a légkondit 16 fokra, beállít alá és egy idő után, ha már kellően lehűltem, ismét jó fej leszek.

De ezt tudom magamról hogy a meleget nagyon rosszul viselem és emiatt f.sz leszek...

2011. máj. 27. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!