Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor kezdtetek anyóssal...

Mikor kezdtetek anyóssal rosszban lenni? És mi volt az oka?

Figyelt kérdés

Csak úgy spontán jött a kérdés, mivel az én anyósom úgy fél éve kergült meg. Előtte anyám helyett anyám volt.

20 éves fejjel tanultam meg főzni - szerencsére gyorsan ment, cirka 2 hó kellett hozzá, és receptből bármit elsőre...

Először még dícsérgetett mikor kóstolót vittem át, de miután egy jól sikerült házi sütőben sült húsos tészta kreálmányomat apósom úgy megette hogy neki egy falat sem jutott, megorrolt.

Gondolom féltékenység lehet, de azóta mindig keresztbe akar tenni, és össze vissza kamuzik mindenkinek a hátam mögött.

Tiszta barátok közt :D

2011. máj. 25. 22:01
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Nos hol is kezdjem. A helyzet az amikor összejöttem a menyasszonyommal akkor rá 1-2 hét múlva meg ismertem a szüleit minden jó volt apósommal egyből jóban lettem ami a mai napid így van szerencsére, anyósommal is jól ki jöttem. Lassan 5 éve hogy együtt vagyunk kb 2,5 éve költöztünk össze, anyósomék szomszédjában lakunk. Rengetegszer átjárt hozzánk ellenőrzést tartani még olyan is volt hogy este 10 kor bent mászkált a konyhánkba, elbeszélgettünk hogy lehetőleg ne járkáljon át folyton, meg is értette és így is volt utána jött az hogy volt egy családi összejövetel, és én apósnakl segítettem bográcsba főzni a vadpörköltet, anyósom meg bent éppen sütögetett minden szép és jó volt megjöttek a szüleim meg pár rokon beszélgetéstől kezdve volt minden, és anyósomnak eljárt nagyon durván a szája hogy ő ezt meg ezt találta a szekrényünkbe házunkba. Amikor már vége volt mindennek és hazavittem a szüleimet elbeszélgettem anyósommal hogy most mit hogyan ezt meg ezt honnan tudja, aztán ő bevágta a sértődést és azóta teljesen flegmán viselkedik velünk, apósom már nem érti mivan vele teljesen kifordult önmagából, állítólag már italozik is a barátnőivel, meg kb 20 évesnek képzeli magát 53 évesen. Most tartunk a minden napi veszekedéseknél már teljesen az idegeimre megy, néha haza viszem a munkát és otthon is dolgozgatok vele hogy ne kelljen egésznap a koszos műhelybe poshadnom, és állandóan átcsönget mert mindig van valami túl nagy baja aímiért minket kell hogy fárasszon ezt csak ellenőrzés miattt csinálja ami már nagyon unalmas.
2011. máj. 25. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Nálunk kb.akkor kezdődtek a problémák,amikor a nagyobbik lányom megszületett(július 7.-én lesz 13 éves),azóta sajnos mindenbe beleszól a "drága"anyósom.(a "kisfia"sajnos nem mindig állítsa le)

Azt tanácsolom,hogy próbáld vele megbeszélni a problémákat.

2011. máj. 25. 22:22
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudok konkrét időpontot (hozta a sors). Leginkább akkor szerintem, mikor közvetlen utánam terhes lett a lánya. Azóta az én gyerekeimet le sem ... Vagy talán akkor, mikor ki a akart oktatni a gyereknevelésben, hogy a gyereket úgy lehet csak nevelni, hogy rá kell csapni és akkor majd megérti. Igaz én úgy jöttem ebbe a házasságba, hogy már volt egy tini lányom és az anyósom azt hitte, hogy hülye vagyok a kicsi pelenkázásához is. De mióta megszült a lánya (na nem ha addig sokat jött volna), azóta sem sokat volt nálunk. 15 hónapos a kicsi, de anyósom 3-szor volt nálunk! Ha mi nem megyünk, ő nem jönne. Néha a férjemnek van lelkiismeret furdalása, hogy az anyja 30 km-re lakik tőlünk és menjünk nézzük meg. Persze ha elmegyünk hozzájuk, akkor folyamatosan azt kell hallgatnom-hallgatunk, hogy ő milyen fáradt, már utál dolgozni járni, mindene fáj. 53 éves, de esküszöm a 75 éves anyósa nem panaszkodik annyit, mint ő. Lusta, mint egy lajhár! Ha megyünk is hozzájuk, akkor soha nem tudtunk még úgy menni, hogy kajával várna bennünket. Mikor odaérünk, még akkor kezd el főzni (persze, hogy csináljam én), vagy mentegetőzik, hogy annyira fáradt volt, hogy neki le kellett feküdnie aludni, mert nagyon gyenge volt és azért nincs kész a kaja. Mikor még szoptattam, tuti, hogy olyan kajákat csinált, amiből természetesen én nem tudtam enni. Most meg olyan zsírosan és csípősen-fűszeresen főz, hogy a kicsi nem tud enni belőle. De bezzeg amikor vittem a múltkor a kicsinek az én főztömből, hogy meg tudjam etetni, akkor megsértődött, hogy ő annyira rosszul főz?!

Húúú! Most látom jó hosszú lett! Bocsánat, de még lenne sok mesélni valóm!

De igazad van! Az anyós kapcsolat tiszta barátok közt:)

2011. máj. 26. 06:12
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
én már 3 éve ismerem, dolgoztam is neki, de még nem érzékelek semmi problémát :D
2011. máj. 26. 10:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

:) Imádnivaló volt, tényleg. Együtt jártunk vásárolgatni, színházba stb.

Aztán 4 év együtt járás-élés után (a fiával) a párom kitalálta, hogy na most már össze kéne házasodni. Megvette a gyűrűket, megkérte a kezem. Meglepett :)

Utána bejelentettük a szülőknek. Csak formailag, hiszen már együtt éltünk 3 éve addigra. Az én szüleim nagyon örültek neki, de anyós...akkor 180 fokos fordulatot vett.

Mindennek elmond a hátam mögött (én meg visszahallom természetesen még a sógoromtól is) mindent elkövetett, hogy megakadályozza a házasságot, hogy én meg fogom csalni a fiacskáját stb stb stb.

Született közben egy kislányunk hát az tuti nem tőle van (holott le sem tagadhatná a kiscsajt annyira a szeme, az alkata az övé).

Utána kezdte a gyereket is gyűlölni még pici baba korában (nyugatózzuk le mert mindig üvölt-hasfájós volt, milyen kis idegbeteg vigyük elmeintézetbe-hát nyüzsi a szentem nem ül meg sokáig egy helyen stb)...tehát én okot nem adtam rá, jó ideig tűrtem, próbáltam vele megbeszélni, de hiába. Minél jobban igyekeztem normális viszonyt kialakítani annál jobban ellenünk (én, kislány) fordult.

Most ott tartunk, hogy nem beszélek vele, ha lehet el is kerülöm, a gyereket aki az egyetlen unokája havonta-kéthavonta 5 perce megnézi, és kiokítja a fiát :) aki birka türelemmel hallgatja végig a litániát.

Megjegyzem a kislány soha semmit nem kapott a nagyitól, és se az esküvőnkre, se a gyerkőc 1. születésnapjára nem jött el. Lassan itt a 2. a fia újra hívta, de természetesen most sem ér rá :)

Halkan csak a gyereket abszolút nem hangolom ellene, sosem mondok rá semmit pedig volna mit, de ha már látja, hogy a nagyi jött üvöltve menekül a szobájába és csapja be az ajtót.

2011. máj. 26. 21:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat hogy nem válaszoltam, csak nem voltam gépnél mostanában.

Köszönöm a válaszokat... kitartást! :)

2011. máj. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!