Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Mama nem szól...

Mit tehetnék? Mama nem szól rá a gyerekre, ha rosszul viselkedik, amikor vele van?

Figyelt kérdés

Sosem szól rá semmiért, de amiért elszakadt a cérna az az, hogy a nagyobb gyerek bántja a kissebbet. Mama pedig nem hajlandó rászólni, mert ő nem neveli a gyerekeket, hanem szereti, kényezteti.

Én rászóltam Mamára, hogy szóljon rá, ha helytelenül viselkedik a gyerek, de nem hajlandó rászólni. Sőt, én vagyok a rossz! Mert mertem szólni. Nagyon összevesztünk, és ez már nem az első eset.

Ha nem szólok, az sem jó, ha szólok, az sem jó.

Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?

És milyen lesz a gyerek viszonya a Mamával, ha soha semmiért nem szól rá?

2011. máj. 25. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

Nekem a kutyámat fogadták be a szülők egy hónapra, mert költözés miatt nem tudtuk hova tenni. Elmondtam, hogy mi van megengedve neki, stb. Kicsi és cuki, de terrier a javából, feszegeti a határait.

Pl mondtam, hogy csokit ne, mert mérgező neki, zsírosat meg azért nem, mert gyenge az emésztése. Kapott a három kilós kutya fél rúd kolbászt, végigf..ta a drága szőnyegüket, egyből szigorú diétára fogták :)

2011. máj. 25. 11:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A lepontozásokat nézve, megjelentek a nagymamák.

Miaz? Magatokra ismertetek és keserű a pirula? :)

Még jó, hogy nem a pontszámaim maximalizálása a cél. :)

2011. máj. 25. 12:14
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az tényleg igaz, hogy a nagymamának szeretni kell a gyereket, DE rá is kell szólnia, nevelnie is kell, ha éppen úgy alakul. Szerintem el kéne vele beszélgetned. Ezzel csak árt a gyerekeknek, mert elég hamar kitapasztalják, hogy a nagyinál mindent szabad, és ennek elég kellemetlen következményei lehetnek. Esetleg otthonra is átvihetik ezeket a szokásokat, ami pláne nem jó. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy ő akkor a ha, de jó fej nagymama, ha a világon mindent megenged, de ezzel csak elrontja őket. Nem így kell kifejezni a szeretetet. Időnként tiltani is kell, ráébreszteni, hogy valamit rosszul csinál. A gyerekek így később is hozzászokhatnak olyan dolgokhoz, amit egyáltalán nem kéne, pl. amit írtál, egymás bántása, vagy más gyerekeké hogyha nagyobb korukra is megmarad ez a mindent szabad séma, akkor még veszélyesebb dolgokat is megtehetnek. Hogy néhány példát írjak, a túlzott csokievés elhízáshoz vezethet, az számos betegséghez. És eléggé nehé is lefogyni. Ha a nagy bántja a kicsit, és nem kell bocsánatot kérnie, akkor a viszonyuk könnyen rossz lehet, a nagynál megmaradhat az agresszivitás, a kicsi meg befelé forduló lesz... Ők ugye nem tudják a káros hatásait, mert a kisgyerekeknek a határok feszegetése jó érzés, de időnként szólni kell, nehogy aztán végleg el legyenek rontva. Beszélgess el erről a nagymamával, csak nem akarja, hogy az unokái felnőttként ilyenné váljanak...
2011. máj. 25. 12:46
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nem lehet vele beszélni, mert nemcsak hogy nem hallgat rám, hanem az a véleménye, hogy én bántom őt, amikor arra kérem, hogy szóljon rá a gyerekre, ha rosszat tesz.

Igazából fogalmam sincs, mit csináljak a Mamával...

2011. máj. 25. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
És ha megmondod, hogy a gyerekek érdeke? Akkor sem? Érvelj szerintem azokkal, amit az előtted lévő hsz-ben leírtam. Vagy mondd el, hogyha veled is így viselkedett volna a nagymamád, az neki hogy esett volna.
2011. máj. 25. 20:19
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy írtál!

Sajnos semmivel nem tudok rá hatni, nagyon sokszor beszélgettem már vele.

A legérdekesebb az egészben az, hogy a nagymamájával nagyon jó volt a kapcsolata, az édesanyjával viszont eléggé rossz. Lehet, hogy ezért ilyen?

2011. máj. 27. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!