Minden párkapcsolatban jelen van a féltékenység?
Szokták mondani, hogy ami a "miénk", azt féltjük, és emiatt sokak szerint minden kapcsolatban benne van egy egészséges féltékenység. Amikor nem ellenőrizzük a párunk minden lépését.
Én például akkor féltékeny vagyok, amikor egy lánnyal levelezik, és nem tudom, hogy miről, de jó lenne tudni. Emiatt nem rendezek cirkuszt, meg nem kérem számon, csak féltékeny vagyok, hogy mit akarhat tőle az a másik személy.
Lányok: Veletek is előfordult már ilyen? Ezeket megbeszéltétek a párotokkal?
Fiúk: Ti mit reagáltok, ha a párotok ilyen szinten féltékeny rátok? Jól esik, hogy azt szeretné, hogy csak az övéi legyetek, vagy idegesít?
Szerintem egy egészséges szintű féltékenység jelen van mindenhol,de tudni kell kezelni.
Viszont ha más lánnyal levelezne a szerelmem, azt szóvá tenném neki... :S
Egyetértek! Egészséges féltés mindenhol van. Azzal viszont nem,azzal levelezik, akivel akar és arról, amiről akar. Ha egy volt osztálytársa így mondjuk neki,hogy hogy s mint van, akkor az oké. De ha teszem azt az exével levelezik, az nincs rendjén egy normális kapcsolatban. Hiszen ez általában az embernek rosszul esik. Ha szeretem, tisztelem a párom, akkor nem bántom feleslegesen!
Nem cirkuszt kell rendezni, meg kell beszélni. A mi életükbe az elején igencsak szeretett az ex beleavatkozni. Illetve elég sok levelet írogatott akkoriban,amikor összejöttünk. A párom elmondta,ill. ki is derült. Én elmondtam,hogy nekem ez rossz. És ha bár én is jóban vagyok az exemmel, nem levelezünk, nem hívogatjuk kétnaponta egymást. Mi meg tudtuk ezt beszélni!
Az olyanok életét keseríti meg a féltékenység, akik nem bíznak a társukban, hogy az hűséges és nem bíznak magukban sem annyira, hogy meg bírják tartani a partnerüket.
Tehát: bizalmatlanság és önbizalomhiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!