A párom/hamarosan férjem reagál helytelenül, vagy velem, és az elveimmel van probléma?
Minden tökéletes a párkapcsolatomban, a párom 27 éves, én 25, és már 8 éve vagyunk együtt, amiből 6 éve együtt is élünk. Nem vagyok egy nagy házasságpárti (nő létemre), de úgy döntöttem, hogy ő minimum annyit megérdemel, hogy ezt kibírom. Nagy csinnadratta, 380 fő, kastély, minden játszik. (Tehetősebb család az övéké, mint a mienk, de ez nem okoz problémát.) Szó nélkül tűrtem, egészen idáig.
Ugyanis, a félig-meddig függetlenségem jegyében ragaszkodni akartam a vezetéknevemhez (Tóth - egy példa). De, ő azt szeretné, hogy Kovácsné Tóth Katalin legyek, vagy Kovács Béláné. Még abba sem hajlandó beleegyezni, hogy Kovács-Tóth Katalin legyek, mert abból nem jön le, hogy házasok vagyunk - szerinte. Akkor most, hogy tovább? Hogyan tudnám meggyőzni őt?
Illetve, még egy probléma. Én még egy-két évet szeretnék a karrieremre koncentrálni, majd utána babát vállalni, ő pedig rögtön, az esküvő után. Miért nem érti meg, hogy nekem még kell egy kicsit "élnem"???
Csak nehogy az legyen, hogy megunja, hogy nàlad a munka fontosabb és keressen magànak egy olyan nôt, akinél legalàbb egyformàn fontos mindkét dolog, a csalàd és a munka is... Félre ne értsd, nem kôtekszem, csak legtôbbszôr késôn vesszûk észre, hogy mit is veszìtettûnk el, mikor màr tùl késô!
Szerintem a név vàltoztatòs dolog nem nagy ûgy, a gyerek téma annàl inkàbb. Gondolom te is fel lennél hàborodva, ha ez a helyzet fordìtva àllna fenn, ìgy hàt a legokosabb beleképzelni magad a leendô férjed helyébe, hogy te mit éreznél és hogy reagàlnàl erre. Csak ôszintén kôzelìtsetek egymàshoz és tényleg gondoljàtok végig 100szor is hogy mi az ami nem végképp nem fér bele a "meghozom ezt az àldozatot kettônkért" kategòriàba, sok minden kiderûl a végére!
hát mondd meg neki, hogy ő is felveheti a nevedet, ha nem teszik neki hogy kovács-Tóth leszel, amiből amúgy egyértelmű hogy házasok vagytok akik ismerik a férjed, aki meg nem ismer, nem hót mindegy, mit gondol??? :D
a neved a tiéd, nomen est omen, senki nem dönthet helyetted.
amúgy meg szedd a fogamzásgátlót, és ha idejét érzed, hagyd majd abba. ennyi... vagy ha esküvő után akar gyereket akkor házasodjatok 2 év múlva
ha már ennyit várt, 8évet, még 1-2t kibír. kössetek kompromisszumot és a te és őáltala kitalált, megálmodott időpont között félúton fogjatok babaprojektbe, úgyis időbe telik, van akinél csak hónapok-évek után sikerül, persze lehet, hogy egyből.
sok sikert! sok boldogságot!
Nem akarlak megbántani, de ez tényleg elég hihetelen.
8 éve vagytok együtt akkor nem vilámcsapásként kellene hogy érjen téged ezek a nézetkülönbségek. Szoktatok beszélgetni? És meg is hallgatod amit mond?
Megbeszéltük, "Kovács-Takács" vagyok a tegnapi naptól.
Babát pedig akkor vállalunk, amikor mind a ketten készen állunk rá. :)
Engem nem a jelen, hanem a jövő foglalkoztat névügyileg.Akkor most te Kovács-Takács vagy. Ha gyermeketek lesz, ő is biztos hasoló lesz: mondjuk Kovács-Takács Gábor. Aztán 25 év múlva találkozik egy Sebes-Zilahi Edittel. A lány is ragaszkodik a nevéhez, és beírják az anyakönyvbe, hogy Kovács-Takácsné Sebes- Zilahi Edit.Lesz egy gyermekük, aki első osztályban tanulja a nevét leírni: Kovács-Takács-Sebes-Zilahi Krisztina. A padtársa meg leírja, hogy Nagy Pál.
És még csodálkoztunk a spanyolokon,meg a hosszú nevükön.
Bocs., hogy elfilóztam! De 25-30 év múlva az élet megoldja a névválasztás újkeletű bonyodalmait:)
Haha, tévedsz, mert egy ember max. 2 nevet kaphat.
Ahhoz pedig nem ragaszkodom, hogy az én nevem is továbbvigye a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!