Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom/hamarosan férjem...

A párom/hamarosan férjem reagál helytelenül, vagy velem, és az elveimmel van probléma?

Figyelt kérdés

Minden tökéletes a párkapcsolatomban, a párom 27 éves, én 25, és már 8 éve vagyunk együtt, amiből 6 éve együtt is élünk. Nem vagyok egy nagy házasságpárti (nő létemre), de úgy döntöttem, hogy ő minimum annyit megérdemel, hogy ezt kibírom. Nagy csinnadratta, 380 fő, kastély, minden játszik. (Tehetősebb család az övéké, mint a mienk, de ez nem okoz problémát.) Szó nélkül tűrtem, egészen idáig.

Ugyanis, a félig-meddig függetlenségem jegyében ragaszkodni akartam a vezetéknevemhez (Tóth - egy példa). De, ő azt szeretné, hogy Kovácsné Tóth Katalin legyek, vagy Kovács Béláné. Még abba sem hajlandó beleegyezni, hogy Kovács-Tóth Katalin legyek, mert abból nem jön le, hogy házasok vagyunk - szerinte. Akkor most, hogy tovább? Hogyan tudnám meggyőzni őt?

Illetve, még egy probléma. Én még egy-két évet szeretnék a karrieremre koncentrálni, majd utána babát vállalni, ő pedig rögtön, az esküvő után. Miért nem érti meg, hogy nekem még kell egy kicsit "élnem"???

2011. máj. 23. 16:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Csak nehogy az legyen, hogy megunja, hogy nàlad a munka fontosabb és keressen magànak egy olyan nôt, akinél legalàbb egyformàn fontos mindkét dolog, a csalàd és a munka is... Félre ne értsd, nem kôtekszem, csak legtôbbszôr késôn vesszûk észre, hogy mit is veszìtettûnk el, mikor màr tùl késô!

Szerintem a név vàltoztatòs dolog nem nagy ûgy, a gyerek téma annàl inkàbb. Gondolom te is fel lennél hàborodva, ha ez a helyzet fordìtva àllna fenn, ìgy hàt a legokosabb beleképzelni magad a leendô férjed helyébe, hogy te mit éreznél és hogy reagàlnàl erre. Csak ôszintén kôzelìtsetek egymàshoz és tényleg gondoljàtok végig 100szor is hogy mi az ami nem végképp nem fér bele a "meghozom ezt az àldozatot kettônkért" kategòriàba, sok minden kiderûl a végére!

2011. máj. 23. 17:58
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

hát mondd meg neki, hogy ő is felveheti a nevedet, ha nem teszik neki hogy kovács-Tóth leszel, amiből amúgy egyértelmű hogy házasok vagytok akik ismerik a férjed, aki meg nem ismer, nem hót mindegy, mit gondol??? :D

a neved a tiéd, nomen est omen, senki nem dönthet helyetted.

amúgy meg szedd a fogamzásgátlót, és ha idejét érzed, hagyd majd abba. ennyi... vagy ha esküvő után akar gyereket akkor házasodjatok 2 év múlva

ha már ennyit várt, 8évet, még 1-2t kibír. kössetek kompromisszumot és a te és őáltala kitalált, megálmodott időpont között félúton fogjatok babaprojektbe, úgyis időbe telik, van akinél csak hónapok-évek után sikerül, persze lehet, hogy egyből.

sok sikert! sok boldogságot!

2011. máj. 23. 18:00
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

Nem akarlak megbántani, de ez tényleg elég hihetelen.

8 éve vagytok együtt akkor nem vilámcsapásként kellene hogy érjen téged ezek a nézetkülönbségek. Szoktatok beszélgetni? És meg is hallgatod amit mond?

2011. máj. 23. 19:05
 14/19 anonim ***** válasza:
fura, hogy ezt eddig nem beszéltétek meg.. no mindegy, a véleményem az, hogy a felhozott két probléma azért korántsem egy súlycsoport, a gyerek kérdés nagyon is fontos, ebben nem lehet egyedül a férjedé a döntés, senkinek nem lenne jó ha olyankor jönne mikor te még nem akarod szívből. de a másik, hát ne haragudj de én nem értem hogy ezen mit kell kiakadni. nem a nevedtől vagy az aki. ez csak egy gesztus, amivel örömet szereznél. most írtál alá egy papírt miszerint összetartoztok, ezek után mi olyan baromi ijesztő a "né" szócskában?
2011. máj. 24. 07:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Ezek elég fontos dolgok. Ha ebben nem tudtok megegyezni akkor kár házasodni, mert hamarosan válás lesz belőle, hiába a nagy csinnadratta. A névből én sem engednék! Jogod van olyan nevet viselni amilyet akarsz, hisz te viseled. És ha neki a névből kell hogy lejöjjön hogy férjezett vagy, rég rossz. A baba kérdés is csak akkor jó ha nem nyomásra szülsz, különben nagy gáz lehet. Szerintem az elveid rendben vannak, de ne feledd hogy jó kompromisszum nélkül nincs jó házasság.
2011. máj. 24. 11:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Megbeszéltük, "Kovács-Takács" vagyok a tegnapi naptól.

Babát pedig akkor vállalunk, amikor mind a ketten készen állunk rá. :)

2011. máj. 28. 19:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Engem nem a jelen, hanem a jövő foglalkoztat névügyileg.Akkor most te Kovács-Takács vagy. Ha gyermeketek lesz, ő is biztos hasoló lesz: mondjuk Kovács-Takács Gábor. Aztán 25 év múlva találkozik egy Sebes-Zilahi Edittel. A lány is ragaszkodik a nevéhez, és beírják az anyakönyvbe, hogy Kovács-Takácsné Sebes- Zilahi Edit.Lesz egy gyermekük, aki első osztályban tanulja a nevét leírni: Kovács-Takács-Sebes-Zilahi Krisztina. A padtársa meg leírja, hogy Nagy Pál.

És még csodálkoztunk a spanyolokon,meg a hosszú nevükön.

Bocs., hogy elfilóztam! De 25-30 év múlva az élet megoldja a névválasztás újkeletű bonyodalmait:)

2011. máj. 29. 15:39
 18/19 A kérdező kommentje:

Haha, tévedsz, mert egy ember max. 2 nevet kaphat.

Ahhoz pedig nem ragaszkodom, hogy az én nevem is továbbvigye a gyerek...

2011. máj. 29. 19:07
 19/19 anonim ***** válasza:
Bocs.! Most kicsit elvonatkoztattam tőled, csak úgy elfilóztam a névadási lehetőségeken. Az sem lesz könnyű, mikor az a+b+c+d nevekből ki kell választani egy variánst: a+c, a+d, b+c.....:)
2011. máj. 29. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!