Hogyan tudnék elkerülni anyaotthonba? Mik a feltételei?
19,35-ös vagyok.
Ez akkor sem így megy.
Itt írják egyértelműen, hogy fél évet lehet maradni, és még negyed évet lehet maximum ráhúzni. Az 9 hónap.
Áruld el, mit fogsz kezdeni, ha ez idő után se anyád, se a nevelőapád nem fogja azt mondani, hogy visszamehetsz.
Lesz addigra albérletre pénzed, vagy hogy gondolod?
Ez egy ÁTMENETI megoldás, és így is olyan hosszú a várólista, hogy nem biztos, hogy egyáltalán felkerülsz rá, mivel nem ANNYIRA indokolt, mint ahol az apa veri a feleséget, az apa iszik, viszik a házat a fejük felől, vagy ahol rendszeresen bántalmazzák a gyereket és az anyát is.
A veszekedés ehhez képest eltörpül, még ha neked most meg is keseríti az életedet.
Most dafke menni akarsz otthonba, hogy jól megmutasd a szüleidnek, vagy hogy gondoltad? Vagy csak a pillanatnyi megoldás után rohansz, és nem gondolsz hosszú távra???
Rettentően felelőtlen vagy, pedig ezt már nem engedheted meg magadnak. Nincs jogod elcipelni magad a gyereked a biztos lakhatásból a bizonytalanságba, hogy akár az legyen a vége, hogy az utcára kerülsz, őt meg otthonba viszik.
A felelőtlenséged gyümölcsét, mellesleg...
Bocs, ha nem sírtam könnyeket, amiért 14-15 évesen már annyira nagylány voltál, hogy lefeküdtél egy nős férfival. Gondolom, nem veled egykorúról van szó.
Annyit tehetsz, hogy igyekszel meggyőzni a nagyszülőket, hogy a nézeteltéréseket négyszemközt, vagy távol otthontól rendezzék, és ne a kicsi előtt. Esetleg...
A te döntésed volt ezek szerint, hogy megszülöd a véredet, hát akkor viseld is gondját, mert világra hozni édeskevés, fel is kéne nevelni.
Anyaotthonból könnyen kerülhet gyerekotthonba, hát szép kis indulás az életbe.
A kulcsszó: alkohol.
Komolyan nem értem.
Ez most arra kulcsszó, hogy miért veszekednek anyádék, vagy arra kulcsszó, hogy miért vállaltál ilyen fiatalon gyereket?
Mert nem mindegy!!!
Kedves 19:35-ös előtted lévő vagyok... én családgondozó vagyok és tudom hogy megy ez. van aki éveket húz le anyaotthonban....ha kilátástalan a helyzete, ugyanis mint mindenhol, itt is vannak kiskapuk:)
És KEDVES LEÁNYZÓ sok szerencsét kívánok!!!
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:51
Összeszedett, korrekt tanács. Ezzel nincs is semmi baj.
Csak azzal, hogy ennyi idősen nem csak két gyerekük volt ám, hanem egy férjük, egy saját otthonuk, és ez volt a társadalmilag elfogadott. Ami nem volt, az a munkahely, mert a nők nem dolgoztak, nem tanultak.
Ez meg 2011, és most ez van.
Én meg azt gondolom, hogy valóban 2011 van, de ha lehet akkor ne ítélkezzünk mások döntései felett. Ő jelenleg segítséget kér, ez az oldal meg nem a vélemény nyilvánítás és ítélkezés helye. Hanem a válaszadásé. És ha alkoholista szülők gyermekeként nőtt fel, akkor annak is megvannak a háttértényezői hogy miért kezdett úgymond "korán" szexuális kapcsolatba. Kicsit utána kell olvasni, sajna nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy úgymond társadalom által "normálisnak" vélt családban nőjön fel. Szóval én ezt gondolom
19:51-es :)
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:57
Ne gondold, hogy volt férjük meg lakásuk ez csak a média meg a szépirodalmakban van. Ez régen úgy ment, ha pl cseléd lett várandós, akkor elveszítette a gyermekét, elvettek tőle, megölték és akkor is voltak angyalcsinálók. Csak lehet hogy korán bele haltak. Illetve mivel volt a cselédnek szállása munkája a gyerek a nagy gazdaságokban nem volt akadály, hiszen dolgos kéznek számított. Nem volt jó dolguk persze, de sokszor az is volt, hogy az egyedülálló nőktől hivatalosan elvették a gyermeküket, majd, mint örökbefogadó szülőnek visszaadták....szóval lepapírozták a kölyköt, így senki nem maradt úgymond "szégyenben".
Akkor kétszer is gondold meg, hogy belemész-e ilyen kalandozásokba.
Mivel ez nem más, mint egy felelőtlen kaland, hogy vajon mi fog történni, ha...
Anyaként igenis hosszú távon kell gondolkodnod, mert így TÉNYLEG el fogják venni a babát.
Már írtam: ha félted, akkor vidd el máshová, hogy más emberek között is legyen. Játszótér, park, séták, itt a jó idő, minden kisgyerek kint zizeg. Addig is nyugalomban van.
Sok családban van veszekedés, és alkoholista is, mégis sikerül egészséges felnőttet felnevelniük, valami csoda folytán. A babának te vagy a világ közepe, amíg te nem veszekszel, te nem iszol, és törődsz vele, addig nem fogja olyan szinten megviselni a veszekedés, hogy ezért mindkettőtök jövőjét le kéne nullázni.
Az anyaotthonban bármennyire is ügyesen papírozzák le, hogy évekig ott lehessen keringeni, onnan bekerülni munkahelyre, fix óvodába, sikeresen önálló életet kezdeni: szinte lehetetlen.
Egy új párkapcsolatra az esélyed pedig egyenlő a nullával, még ha most erre nem is vágysz, akkor is csak 16 éves vagy, és hosszú még az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!