Édesapám hozzánk akar költözni, mit csináljak?
Gyakorlatilag a születésem után elhagyott minket egy másik nő kedvéért. Egy-két évente találkozunk, de olyan is volt, hogy gyerekkoromban 10 évig felém se nézett, nem is érdeklődött, hogy mi van velem.
A második kapcsolatából született egy fia, aki gyakorlatilag egy bűnöző, már börtönben is volt, alkoholizál, nem dolgozik, mégis ő a mindene. Minden pénzét odaadja a fiának, aki elissza, eljátékgépezi azt.
Apukám most súlyos beteg lett, és telefonon célzott rá, hogy - miután nincs hova mennie, mert a fia elitta az albérletet a fejük fölül - szeretne hozzánk költözni, persze, "csak míg lábadozik"... Én ezt nagyon nem szeretném, főleg, hogy kisbabát várok, és szerintem elég dolgom lesz a kicsivel is, nemhogy még apámat is gondozzam.
Ha gyermekként velem lett volna, természetesen támogatnám, de így....?
Viszont lehet, hogy hajléktalan lesz, ha kiengedik a kórházból, mert a fiára sem számíthat.
Mit tennétek a helyemben? Nagyon gonosz vagyok, hogy nem akarom vállalni?

Szerintem ne hagyd, mert téged is tönkretesz. Ha eddig le se sz@rt, akkor most is hagyjon békén.
Lehet, hogy genetikailag az apád, de amúgy egy vadidegen.

Szomorú a történet de ha ő nevelt volna fel azért más lenne a helyzet.Amikor te gyerek voltál és szükség lett volna egy apára ő sehol sem volt.Szerintem nem vagy gonosz ha nem vállalod.Így meg,hogy kisbabát vársz!Párod mit szól?
Első most a születendő kisbabád és az ő jólétének megteremtése.Lehet csak tönkretenné a családot.
34 hetes kismama

én is nagyon hasonló viszonyban vagyok az apámmal. igaz, neki normálisak a másik családjából származó gyerekei, de akármi történne, nem venném magamhoz. ő sem segített nekem gyerekkoromban semmit, a gyerektartásért is úgy kellett könyörögni. kb annyi közöm van hozzá, hogy ő "csinált".
lehet, h gonosznak tűnök. akiknek normális apjuk van, azok talán le is fognak pontozni. de én így is vállalom a véleményemet.

Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek!
Úgy látom, a legtöbben hasonlóan gondolkoznak, mint én.
Férjem egyébként "pár napra" befogadná... hát sajnáljuk, mint embert, de hozzánk nem költözhet, azt biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!