Egyenlő-e a feladatmegosztás egy házasságban, családban?
Arra gondolok, h sok nő mindent magárra vállal! Sokkal több a feladata, mint a férjnek. Dolgozik, gyereket nevel mos, főz, takarít stb. És sokszor, megcsalás, esetleg verés az hála. Ha meg elvál, a férj ismét csak sarokba szorítja, vagy azzal, h nem fizeti a gyerek tartást,mert a szarik a gyerekére, vagy ha fordítva van akkor fenyegeti azzal,h elveszi tőle a gyerekeket. Úgy veszem észre, h sok nőnek pokol az élete, vagy legalábbis boldogtalan, és pont a párjának köszönhetően.
Irjanak,azok akik hasonló cipőben járnak!
Ez inkább panasz, mint kérdés, ha jól értem...
No mind1, azért válaszolok: nagyrészt nem egyenlő, de előfordul, hogy igen. És ez azért két szereplős játék, ha az embert kiszolgálják, majd hülye lesz dolgozni. Nevelni kell ám a férjeket/feleségeket is, nem mindenkinek egyértelmű, hogy mit kéne csinálnia. De elhiheted, ha rákényszerül, a férfi is megcsinálja ám a házimunkát.
Nem személyes panasz!(:Hála Istennek!Csak ezt látom sok példából, túl sokból!
Igaza van az előző válaszadónak, de a tényeken sajnos nem változtat!Most nem tudom eldönteni a lusta férjekre haragudjak ez miatt, vagy a naiv (anyáskodó)nőkre, akik hagyják magukat kihasználni!Csak sok esetben a pénztelenség, az érzelmi függés, az egyedülléttől való félelem, a GYEREK tartja még is sakkban őket, hogy kilépjenek egy elromlott házasságból.
Én nem érzem magam kihasználva, tökéletes boldog vagyok, sok-sok éve.
A házimunkát teljesen én csinálom, szeretem is csinálni, soha nem engedném, (ha jelen vagyok és nem vagyok beteg)hogy a párom csinálja. Dolgozom is és gyerekeket is nevelünk.
Ő viszont a kertet csinálja, vasárnap elviszi a gyerekeket egy napra, hogy magammal tudjak foglalkozni, vagy csak pihenni.
A szombat a közös nap, akkor a gyerekek valamelyik nagymamánál alszanak.
Nekem ez így tökéletesen megfelel, lehet, hogy nem pont 50-50 %, de az szerintem nem is fontos. Ha már méregetni kell, akkor régen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!