Összeházasodnátok egy fogyatékos emberrel?
Szellemi fogyatekossal? Ne haragudj, szerintem vagy nem tudod, hogy ez mit von maga utan, hisz egy szellemi fogyatekos ember nem kepes a parkapcsolatra, csaladalapitasra. Most az, hogy ez akaratan kivul dolog, sajnos nem tud szamitani egy ilyen helyzetben. Te ismersz szellemi fogyatekosokat? Nekem pl. a regi szomszedom szellemi fogyatekos volt. Az anyjat tobbszor megszurkalta. Van, amikor rajon a "dili" es nem is tudja, hogy mit csinal. Szerinted ilyen embert ki tudna a gyerekei anyjanak/apjanak elkepzelni?? Amellett, hogy tobbseguk ellatni sem tudja teljesen magat.
Testi fogyatekossal igen, hisz az nem befolyasolja a csaladi eletet ilyen ertelemben.
22:37 - milyen fogyatékosságod van? A kerekesszékes példával magadra gondoltál?
Egyébként pont ezen a vonalon gondolkoztam, mert volt néhány testi fogyatékos a családban, ismeretségi körben.
Ott - ahogy észrevettem - a hátrányt nem maga a fogyatékosság jelentette, hanem az illető hozzáállása a fogyatékosságához.
Nekem önmagában - amennyiben önellátásra képes - a testi fogyatékosság nem lenne akadály, de ha emiatt depressziós, világutálattól megkeseredett ember, az már igen.
A sajtóban két végtagok nélküli ember is volt, egy anyuka és egy horvát férfi (a neve nem ugrik be). Mindkettő nagyon szimpatikus volt, a férfi csak azért jobban, mert nő vagyok. Amilyen csillogás volt a szemében, az pont feledtette a hiányosságait. No meg a humor, ahogy néha saját magát is ironizálta.
nekem barátnőm volt,szellemi fogyatékos,magán tanár kellett neki,meg ilyenek.
mindig megkért hogy énekeljek neki.egyedül neki énekeltem,mert ő boldog volt,mert tetszett neki.Ezért megtettem pedig utáltam énekelni.tanítottam rajzolni is.
én nem tudom elképzelni se,hogy birja sok ember lenézni őket,mikor van elég bajuk igyis!
nagyon sok értelmetlen válasz.
a szellemi fogyatékosok is képesek kifejezni magukat. sőt a down kórosokat még kedvelem is.
a másik meg dislexiát fogyatékosságnak nevezni. saját betegségével sincs tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!