Összeházasodnátok egy fogyatékos emberrel?
Szellemi fogyatékossal soha. Hogy is gondoltad ezt, egy szellemi fogyatákossal hogyan jutnál el arra szintre egy kapcsolatban, hogy a házasság szóba jöjjön??
Testi fogyatékos: attól függ, mi a gond. Ha siket, rosszul lát, hiányzik két ujja, akármi, akkor igen. Súlyosabb esetben nem tudom.
Én is szellemi fogyatékosnak számitok..s házas vagyok,s 1 éves lányom van. Ugyanis a diszlexia is az..
Egyébként sztem igen,de attól függ milyen mértékű. Annak idején anyumra is azt mondták hogy ha mégegy babát vállal tolókocsiba kerül s apum ennek ellenére összeházasodott vele.
sok válaszoló mélyen szégyelje magát a hozzáállása miatt és inkább örüljön neki ha neki nincs semmi ilyen baja!
undoritó szánalmas banda!
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:09
A kérdés nem ez volt, hogy ki mennyire tartja szánalmasnak a válaszokat. Nyilván te is a fogyatékosok táborát erősíted, ha egy egyszerű kérdésre sem tudsz válaszolni.
Szellemi fogyatékossal nem. Ha testi fogyatékos lenne akkor lehet, mert ez igen tág fogalom. De egy kerekesszékessel pl soha nem kötném össze az életem, mert nem lenne vonzó számomra. Ahhoz, hogy szerelmes legyek tetszenie kell a másiknak.
Kedves kérdező!
Konkretizáljuk a kérdést!
Ugy szól, hogy én egy teljesen ép egészséges ember vagyok, és keresnék e páromul egy fogyatékos embert?
Ebben az esetben a válaszom, határozott nem.
A másik eset, hogy én fogyatékos vagyok, és elfogadnék e páromul egy másik fogyatékos embert?
A válaszom ebben az esetben, kimondottan igen.
22:08 irónak,a dyslexia nem értelmi fogyatékosság hanem tanulási zavar,ami nem egyenlő az értelmi fogyatékossággal,és SNI-B csoportba tartozik.SNI-A csoport az értelmi fogyatékosok,és érzékszervi fogyatékosok.És sokan írták hogy szellemi fogyatékos,ami nem jó kifejezés,mert a szelleme,lelke ép,és ki tudja magát fejezni valahogyan másképp,pl.Bliss stb,helyesebb az értelmi fogyatékos használat.
A kérdésre válaszolva pedig, érzékszervi fogyatékossal összeházasodnék.
22:13
te is szánalmas vagy!
én azért nem válaszoltam mert igazából nem nagyon teszek különbséget,ha szeretek valakit akkor segitek neki ahol tudok és nem nézem le mint itt mindenki,tisztelet a kivételnek!!!
Én mozgássérült vagyok van egy egészséges férjem és egy egészséges gyermekünk. Érdekes ezeket a hozzászólásokat olvasni,mivel nem a saját tapasztalataimat tükrözik. Születésem óta mozgássérült vagyok,de komolyabb gondom soha nem volt a párkeresés terén.
Öt kapcsolatom volt,az ötödik a férjem. Sok helyen ismerkedtem és úgy jöttek oda hozzám,hogy látták mi a helyzet.Igaz ezt a témát soha nem boncolgattam,mindig csak annyit beszéltünk róla,ami a partneremet érdekelte.Nem töltötte ki a napomat,hanem éltem az életem.Egészséges gyerekek közé jártam és a munkahelyemen is mindenki az. Nekem ez a természetes közeg és úgy vettem észre,hogy elég hamar én is bele tudok olvadni.
A férjemmel kezdetben barátok voltunk,aztán lassan rájöttünk,hogy komolyabbak az érzéseink. Saját bevallása szerint is,ő egyszerűen elfelejti,hogy én "más" vagyok,mint a többi ember. Igaz,nincs is olyan pont az életünkbe,amit egyedül nem tudnék megoldani.Háztartást vezetek,gyereket nevelek,dolgozom.Szerintem egy egészséges nő sem csinál mást.
A férjemre büszke vagyok és ő is rám.Sosem volt egy percig sem kellemetlen neki megfogni a kezem az utcán vagy nyilvános helyen.
Minden embernek fontos a külső,nekem is. Csak olyan fiúkkal jártam,akik külsőre is bejöttek. De az tény,hogy sokkal könnyebb és egyszerűbb lenne a párkeresés,ha az emberek a külsőn egy percre át is tudnának látni. Nem feltétlenül az az életünk szerelme,akitől első látásra merevedésünk lesz vagy izgalomba jövünk. Kell az is,de a tartós kapcsolathoz kevés.
Akik most mereven elzárkóznak lehet,hogy hamarosan neten beleszeretnek valakibe,akiről nem tudják például,hogy kerekesszékes. Egy hang,egy érdekes személyiség,a jó humor, az értelem néha elöbb okoz szerelmet,mint két formás comb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!