Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ezzel a helyzettel?

Mit csináljak ezzel a helyzettel?

Figyelt kérdés

anyuék tök jól keresnek.. de minden hónapban fizetés után 10-11 nappal már tőlem kérnek pénzt .. van 10000 forintom amit egyszerüen nem merek elkölteni mert minden hónapban elkérik.. persze utánna következő hónapban visszaadják amikor fizut kapnak..de rá 11 napra megint elkérikxd..

cigizik anyu is meg apu is napi 2-3 doboz simán kettejüknek együtt..... elkölteni nem merem mert ugye ha jönnek érte és nincs még kaját sem tudnak venni... meg folyamatosan azt hallgatom hogy nincs pénzünk.. miből fogjuk kifizetni a számlát meg ilyenek.. nem birom már..

2011. máj. 19. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem meg próbáld ki egyszer, hogy elköltöd... ha tök jól keresnek, akkor hogy nincs pénzük? Biztos, hogy megtudnának lenni a te 10000 ftod nélkül. de viszont ha egyébként is vesznek neked cuccokat amire szükséged van, vagy olyat amire nincs is, akkor egy szinten jogos, hogy elkérik. PL. én a ballagási pénzemet odaadtam mindet anyumnak, ő kérte el, hoyg majd visszaadja, de mondtam neki, hogy nem kell, mert úgyis a fősulira vennék belőle cuccokat, ami muszáj, tehát nem is fogja azt mondani hogy nem. meg ha kérek valamit nagy ritkán, pl ruhát, akkor arra ad mindig pénzt.
2011. máj. 19. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne költsd el, de nekik mond azt,hogy elköltötted.
2011. máj. 19. 15:53
 3/7 tetris ***** válasza:
Pontosan, ahogy előttem írták!
2011. máj. 19. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:

1. Attól, hogy szerinted jól keresnek, még nem biztos, hogy elég pénzük van. Ugyanis amit TE sok pénznek tartsz, az nem biztos, hoyg tenyleg sok.

2. Nem mindegy, hogy a fizetéshet képes mennyi a havi fix kiadás - mert ha sok adóság van, akkor lehet, hogy tényleg nem jönnek ki belöle.

3. Ha dolgozol (mert máshonnan hogy lenne pénzed?), akkor szerintem természetes, hogy te is hozzájárulsz a költségekhez, elvégre ott élesz és rád is van költség.

4. Ha nem teszik a helyzet, akkor költözz külön és meg van oldva a probléma.

2011. máj. 19. 18:19
 5/7 A kérdező kommentje:
azt a pénzt a szülinapomra kaptam a mamámtól=/
2011. máj. 19. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Mondd szerintem is azt, hogy elköltötted. Vagy, mondd meg nekik, hogy nem adod, mert neked ennyiből kell gazdálkodnod, nekik meg ott van a fizetésük, amit beoszthatnának. Persze tudom, hogy a rezsi nagyon sok, és a cigi sem olcsó, de nem tehetik meg, hogy rajtad élősködnek. Gondolom te sem kérsz tőlük kölcsön olyan sokat.
2011. máj. 19. 19:26
 7/7 anonim ***** válasza:
18:19 nem értek egyet a 3. pontoddal. Én úgy vagyok vele, ha a szüleim x éven át (még iskolába jártam) eltudtak tartani, etetni itatni, kis ruhácskát venni, akkor ezek után se vegyék el a kis pénzemet amit összespóroltam, vagy amiért épp megdolgoztam.
2011. máj. 19. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!