Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom szülei mindenhova...

A barátom szülei mindenhova magukkal akarnak vinni, meg ajándékokat vesznek nekem, de nekem ez kezd kínos lenni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a barátommal, a szülei szeretnek engem, talán túlságosan is. Elég gazdagok, a szeretet próbálják anyagi úton is kifejezni, és szülinapomra, karácsonyra stb mindig kapok tőlük valami drágát, de van, hogy anyukája csak úgy vesz nekem egy felsőt vagy ruhát minden ok nélkül. Én is adtam nekik szülinapra, névnapra ajándékot, de nem tudok drágát venni, mert nekünk nincs sok pénzünk. Akárhova mennek, el akarnak vinni magukkal, eddig kétszer voltam velük nyaralni, de most nyáron elvinnének Egyiptomba is. Nekem ez olyan kínos! Jó fejek nagyon, de én nem akarok egy ingyenélő lenni, akit elhalmoznak ajándékokkal, meg megy velük nyaralni drága helyekre. Barátomnak ezt mondtam már, Ő nem is erőlteti, csak a szülei. Anyu is mindig azt mondja, hogy ne fogadjak el drágát, mert én nem tudom ezt visszaadni nekik. Kaptam tőlük a lakásomba egy nagyon szép antik asztalt is, ami biztos drága volt, nem fogadtak el tőlem semennyit érte. Nekem nincs pofám ezekhez a dolgokhoz, olyan, mintha a szüleim nem tudnának megvenni ilyeneket és ezért ők veszik meg. Én ezt érzem és ez tök kínos. Szerintetek mit tegyek?

19/L

2011. máj. 19. 10:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

Egyébiránt igen: 10.37-nél a pont!

Csak én nem tudtam ilyen szépen leírni ...

:-)

2011. máj. 19. 10:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom 2 év kapcsolat után azt feltételezik, hogy ez egy komoly kapcsolat, jogosan, elvégre már nem 13 évesek vagytok. Nem kizárt, hogy te leszel az unokáik anyja, a kicsi fiuk párja, gondolom nem egyszer ott is vagy náluk napokat. Családtagnak tekintenek, megtehetik, hogy támogatnak, stb. :D Szerintem aranyos. :D

Hasonló a helyzetem, szóval meg is értelek valamennyire. Engem is elvittek nyaralni, meg minden, kicsit zavarban vagyok ilyen esetekben, de örülök is neki, hogy nem valami futó macának vagyok tekintve.

De azért bizonyos határnál lehet szólni, hogy kedvesek, de te nem érzed úgy, hogy ezt el szabad fogadnod, stb. Viszonozni meg lehet apró kedvességekkel, ezt nekem is ki kéne egyszer próbálni, csak a főztömben nincs sok köszönet... :D

2011. máj. 19. 10:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ülj le velük és mondd el nekik szépen hogy neked ez kellemetlen és nem a pénz vagy az ajándékok miatt vagy a fiukkal. Köszönd meg amit eddig attak és közöld velük hogy lehetőleg ne adjanak több ajándékot, mert téged kellemetlenül érint. Ha értelmes felnőtt emberek megfogják érteni.
2011. máj. 19. 13:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még kellemetlenebb nyíltan visszautasítani, amit ők szívvel adnak neked!

Mindenki úgy kedveskedjen a másiknak amilyen formában tud! Ha ők megtehetik "pénzzel", te pedig a segítőkészségeddel. Ahogy írták nagyon jó ötlet meghívni vacsorára. Ha mész hozzájuk süss nekik valami finom sütit! Hidd el ők sem várnának el soha többet!

2011. máj. 19. 14:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan voltam (s vagyok) a párom szüleivel. Múlt nyáron fullba fizették a nyaralásomat egy utolsó fagyiig mindent, de mindent. Végén már inkább semmit nem ettem ittam, minthogy ők fizessék...iszonyú kellemetlen volt és sokáig szégyelltem is magam miatta. Ennek ellenére tudom hogy szívesen adnak amit adnak. Én is adok mikor van:)

Szeretem a fiukat és szerintem nekik csak ez számít. És adnak amíg van miből, nem várnak érte semmit...

Természetesen ha most nyáron is elhívnak nem engedem, hogy fizessenek mindent...abba belepusztulnék...

2011. máj. 19. 14:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Megértem a problémádat, én is voltam ilyen szituációban. A férjem családja viszont szöges ellentéte a korábbi pároménak. Inkább őt sem hívják sehová, minthogy én is ott legyek. (tudniillik nélkülem nem menne) Pedig fizetnék is, de lehet jobb így...
2011. dec. 15. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!