Párkapcsolatot elmélyíteni?
Sziasztok!
Szóval a helyzet az, hogy 8 hónapja vagyok együtt barátnőmmel, akivel távkapcsolatban vagyunk.
Nagyon elmélyült volt már a kapcsolatunk, amikor szülők (és nagyszülők) kavarása miatt kicsit "visszaestünk". Itt volt egy hosszabb hullámvölgy, aztán mire sikerült kijönni belőle, épp hogy elindultunk fölfelé, valamiért visszább zuhant az egész. Nem olyan rossz a helyzet, mint a bekavarásos dolog után, de kicsit pang.
Sajnos most alig tudunk találkozni/beszélgetni, mert vizsgaidőszakok vannak, én meg már megőrülök, nagyon szeretném, hogy újra egy intenzív, igazi kapcsolat legyen a miénk.
Semmiképp nem szeretném elhagyni, ez nem opció, nagyon szeretem! Ő is hasonlóképpen áll a dologhoz, ezt is biztosan tudom, átbeszéltük ezeket a dolgokat.
Tehát a kérdés, hogy hogyan lehetne újra sínre rakni a kapcsolatot?
Ui.: én vagyok a fiú, a párom 20 éves (félreértések elkerülése érdekében: lány)
A kapcsolatnak van egy fejlődési íve, intenzitása. Ha ezt valami megakasztja, akkor a kapcsolat tönkremegy. Nálatok ez 2 dolog akasztotta meg:
1. a távkapcsolat maga
2. az, hogy a szülőkre kentek mindent, pedig nem az ő kavarásuk ártott, hanem az, ahogy TI reagáltatok a kavarásra (a jó kapcsolatot nem tudják tönkretenni) - ha beismernétek, hogy ti reagáltatok rosszul, és elgondolkoznátok, mi volt az oka, tudnátok javítani a dolgon
a kavaráson már túljutottunk.
azzal viszont nem értek egyet, hogy velünk volt a baj, nagyon támadták őt, engem a szülei/nagyszülei, de ezt nem akarom kifejteni, a lényeg, hogy volt egy s más, de azt megoldottuk már, nem probléma többé.
valami tipp, praktika, hogy mit lehetne csinálni?
*azzal viszont nem értek egyet, hogy velünk volt a baj, nagyon támadták őt, engem a szülei/nagyszülei,
Aki biztos magában és a szerelmében, azt nem lehet támadni, mert lepereg róla. Pontosan erre céloztam. Bizonytalanok lettetek, magatokra vettétek a támadásokat. Ez a kapcsolat gyengeségét mutatta. A probléma nem is magával a gyengeséggel van, hanem hogy nem vagy hajlandó ezzel szembesülni, és nem teszel ellene.
Ezért jöttek a köv. problémák. Azt hiszed, az előzőn túlvagy, pedig nem, mert a probléma egy és ugyanaz, gyenge a kapcsolat.
mondjuk lehet van benne valami, most hogy végiggondolom...
hogyan lehetne megerősíteni?
nem szabadott volna hagyni, hogy a család beleszóljon.
ha anno mi hagytuk volna a barátommal, hogy az anyja folytathassa a kavarást, akkor talán nem lennénk együtt. de a párom a sarkára állt, és leállította anyukát. azóta minden oké, csak egymás véleménye és döntései befolyásolják a kapcsoltunkat, nem pedig külső személyek.
ok, de a múlton már nem tudok változtatni, tehát az nem segít sokat, hogy nem kellett volna engedni. már megtörtént.
mit lehet ezután tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!