Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a házasságon belüli erőszak...

Mi a házasságon belüli erőszak oka?

Figyelt kérdés

Nemi erőszak, testi erőszak. Sokáig tagadták, hogy létezik házasságon belüli nemi erőszak, mivel amúgy is joguk van egymás testére, de az erőszakosság miatt bebizonyosodott, hogy létezik.

Verések, uralkodás.

Mitől jöhet létre, hiszen egy kapcsolat sem így indul? (létre sem jönne így)

Csak a férfi tud zsarnok, erőszaktevő lenni?

Tűrni kell?

2011. máj. 18. 03:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló hozzászólásához írnék egy példát a tegnapi napomról. Kertészkedtem odakint, amikor is ordibálásra lettem figyelmes, egy felénk lakó, kb. 18-20 éves fiatal lány ment az utcán, valószínű az új pasijával. Alpári módon üvöltött vele. Elhatároztam, hogy mivel ismerem a lányt így diszkrációból a SAJÁT kertemben hátrébb vonulok. Nem akartam, hogy még kellemetlenebbül érezze magát a lány, amiért én hallom. Aztán, amikor fenyegetve (ütési szándékkal) megindult felé a srác, akkor úgy döntöttem, hogy maradok. Ha meg is csépelné, legalább segíthessek. Vagy nem is tudom miért, maradtam. Ilyenbe nem jó beleavatkozni.

Lényeg a lényeg a srác eljutott arra a szintre, hogy tört zúzott az úton (fák, virágok, bokrok). Egyszer csak fogta magát, nagyobb léptekre váltott és otthagyta a lányt. Hatalmas megdöbbenésemre mindezek ellenére a lány elkezdett szaladni utána, hogy jöjjön vissza. Kb. fél óra múlva kéz a kézben sétáltak vissza.

Nem akarok ítélkezni, de ennek a lánynak se jósolok semmi jót a pasival kapcsolatosan.

2011. máj. 18. 08:57
 12/17 anonim ***** válasza:
ha beavatkozol mindketten neked esnek!
2011. máj. 18. 09:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Persze igazad van. Nem is akartam csak valami mégis visszatartott attól, hogy visszavonuljak.

Na azt elfelejtettem a sztori végére odaírni, hogy ezek után a lányt tartom a hibásnak, ha jól megcsépeli a srác. Amikor valaki néhány napos hetes ismeretség után lökdös az utcán és én nem hagyom ott, akkor én vagyok a hibás.

2011. máj. 18. 09:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Minden kapcsolathoz 2 ember kell, az ilyen kapcsolatoknál mind a 2 fél problémás. Sajna gyakori hogy mind a 2 fél erőszakos a férfiak tetleg a nők szóban, a férfiak isznak a nők gyógyszereket szednek, érzelmileg és anyagilak is függnek egymástól.
2011. máj. 18. 12:35
 15/17 anonim ***** válasza:
6%

"""Amikor valaki néhány napos hetes ismeretség után lökdös az utcán és én nem hagyom ott, akkor én vagyok a hibás."""

Azért tegyünk különbséget 23 nevelő célzatú füles és agyonverés között! Egy férfi legyen domináns, és azért ne a nő vigye a vadászpuskát. Rengeteg nőnek pedig, kimondva vagy kimondatlanul is, de szüksége van a nagyon kemény férfikezekre. Ez tagadhatatlan, csak utána mégis olyan jó cirkusz eljátszani a megalázott nő szerepét.

nincs igazam?

2011. máj. 18. 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Attól, hogy induláskor nem LÁTSZIK annak, még lehet szabályos csapdaállítás.
2011. máj. 18. 12:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Az hogy túl sok az olyan nő aki fél és inkább tűrnek mintsem hogy odébb álljanak. Mert mindig vannak kifogások amiért az erőszakos férjjel kell maradni. NEM NEM KELL RENGETEG SEGÍTSÉGET LEHET KAPNI A MAI VILÁGBAN CSAK MERNI KELL LÉPNI.
2011. máj. 18. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!