Milyen dolog az, hogy a keresztelőn az anyuka fogja végig és ő tartja keresztvíz alá a gyermeket? Nálatok ez hogy szokás?
Nálunk a keresztszülők csak akkor fogták, amikor konkrétan a keresztlés volt, és akkor is csak arra a rövid időre, amikor a pap a keresztet tette a lányom fejére, hivatalosan:) De mivel nekem a testvéremék a kersztszülők és nagyon sokat járnak hozzánk és kezdettől fogva nagyon törődtek a lányommal ez nem volt nálunk téma, hogy ki fogja. A mise alatt az fogta akinél lenni akart éppen.:) Mert örültem, ha éppen nem akart kimászni a kezemből. Szerintem ez attól függ milyen a pap, hogy mennyit van kinek a kezében a szertartás alatt.
Viszont minket most kért fel a párom unokatesója, hogy legyünk keresztszülei a kisfiúknak.Mivel Franciaországban élnek nem sokat látom a kicsit, csak beszélünk néha, de azt se túl sokat. Nem lepődnék meg, ha nem adnák oda azonnal, hogy fogjam végig a szertartás alatt. Sőt, én megérteném és nem is erőltetném, hiszen nem ismer a pici. Annak ellenére, hogy tudom, hogy mi van vele, és hogy vannak mégis nincs személyes kontaktus, ez pedig nagyon fontos ilyen kicsi gyerekek esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!