Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen dolog az, hogy a...

Milyen dolog az, hogy a keresztelőn az anyuka fogja végig és ő tartja keresztvíz alá a gyermeket? Nálatok ez hogy szokás?

Figyelt kérdés
Tegnap kereszteltük a keresztlányomat. Egész idő alatt, de még később sem kaptuk meg a kicsit, nekem ez elég rosszul esett és furcsa is. Mi meg a férjemmel ott álltunk, mint a...! Csak lestünk. A pap sem szólt semmit a szülőknek, hogy adják át legalább arra a kis időre.
2011. máj. 15. 10:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Értem. Lehet hogy nálunk sírt volna. Talán azért esik ilyen rosszul mert utána egész nap sem foghattuk meg. Vagy az anyja kezében volt, vagy elvitték be a szobába. Most már teljesen mindegy, ki fogta, mert már nem lehet változtatni rajta, így volt és kész.
2011. máj. 15. 10:48
 12/14 anonim ***** válasza:
43%
Ha te vagy a keresztszülő akkor gondolom jó kapcsolatban vagytok a szülőkkel. Akkor meg miért itt kell panaszkodni? Nem lett volna egyszerűbb megkérni az anyukát hogy adja át picit a gyereket? Akkor vagy odaadja, vagy megmondja miért nem szeretné, és nincs probléma. Sosem értettem miért problámáznak elvileg felnőtt emberek ilyen hülyeségeken, ahelyett hogy kinyitnák a szájukat, és megoldanák a problémát.
2011. máj. 15. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk a keresztszülők csak akkor fogták, amikor konkrétan a keresztlés volt, és akkor is csak arra a rövid időre, amikor a pap a keresztet tette a lányom fejére, hivatalosan:) De mivel nekem a testvéremék a kersztszülők és nagyon sokat járnak hozzánk és kezdettől fogva nagyon törődtek a lányommal ez nem volt nálunk téma, hogy ki fogja. A mise alatt az fogta akinél lenni akart éppen.:) Mert örültem, ha éppen nem akart kimászni a kezemből. Szerintem ez attól függ milyen a pap, hogy mennyit van kinek a kezében a szertartás alatt.

Viszont minket most kért fel a párom unokatesója, hogy legyünk keresztszülei a kisfiúknak.Mivel Franciaországban élnek nem sokat látom a kicsit, csak beszélünk néha, de azt se túl sokat. Nem lepődnék meg, ha nem adnák oda azonnal, hogy fogjam végig a szertartás alatt. Sőt, én megérteném és nem is erőltetném, hiszen nem ismer a pici. Annak ellenére, hogy tudom, hogy mi van vele, és hogy vannak mégis nincs személyes kontaktus, ez pedig nagyon fontos ilyen kicsi gyerekek esetében.

2011. máj. 15. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:
77%
Amikor mi kereszteltük a testvérem kislányát én tartottam a kicsit egészen addig amig el nem kezdett hangosan sírni,hogy az egész templom zengett tőle.Akkor átadtam a nővéremnek,hogy kicsit menyugtassa.A nővéremnél a kicsi elaludt és akkor óvatosan visszaadta nekem,de amikor odatartottam a keresztvíz alá,szegényke ismét felébredt és sírni kezdett,ezért visszaadtam a testvéremnek és a ceremónia hátralévő részében ö dajkálta.Én ezt annyira nem is bántam,mert én akkor 14 éves voltam és azért volt súlya a babának,tehát nem lett volna valami kellemes olyan hosszú ideig tartani.Mi ebből nem csináltunk gondot,ugy oldottuk meg,hogy mendenkinek kényelmes legyen és a pap sem szolt bele.hogy ki tartja a babát.
2011. máj. 15. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.