Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy készüljek fel? Hogy...

Hogy készüljek fel? Hogy készítsem fel a családom?

Figyelt kérdés

Jövő nyár végén ki szeretnék menni Londonba. Jövőre fogok érettségizni és ki szeretnék menni "kipróbálni" magam. Au-pair-nek, babysitternek mennék szívesen. Idén és jövő nyáron is dolgozni fogok és a pénzem nagy részét félre teszem. Arról szeretnék érdeklődni, h milyen Anglia, milyen London? Mire készüljek már most. Mire kimegyek szeretnék egy középfokú nyelvvizsgát is letenni, tudom, h a nyelvet rendesen ott fogom tudni megtanulni, de legalább majd meg tudok szólalni.

Ezen kívül, h tudassam majd ezt a családommal? Hogy legyek kíméletes? És minden ,ás jó tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm:)

18/L

2011. máj. 14. 19:15
 1/5 Katalin02 ***** válasza:
82%
Szia először is ülj le a családdal mondjuk evés közben kezd el nekik hogy anyu lehet hogy kimegyek az érettségi után külföldre dolgozni mit szólnátok hozzá és mond nekik miért szeretnél kimenni..... Mielőtt kimész 1 hónappal kezd el munkát,szállást keresni hátha te is találsz, a neten nővérem így ment ki hogy talált munkát és utánna. Egyedűl mész?
2011. máj. 15. 01:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen megmondod és kész. Ha elég felnőttnek érzed magad, hogy egyedül, a totális ismeretlenben ellegyél, akkor ezt is tudnod kell kezelni. Megmondod nekik. Vagy támogatnak, vagy nem. Az ő dolguk, ha te finanszírozod meg minden, akkor sok beleszólásuk nem lehet.

Középfok igazából elég kevés, opairnek főleg, mert ott azért rendesen kommunikálni kell a családdal, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek esetleg még nem beszélnek rendesen, beszédhibásak, stb. Ja és ugye esetleg ha neked kell tanulni a gyerekkel, akkor legalább azon a szinten kéne lenned. Persze nem kell tökéletes nyelvtudás, de hasznos lehet.

Londonban munkát találni nem egyszerű, szerintem ne ragaszkodj hozzá. Van sok már szép város, agglomeráció, stb.

Na meg az sem árt, ha van jóval kisebb testvér, vagy egyéb rokon, akikkel tapasztalatot gyűjtöttél, de legalábbis bánj jól a gyerekekkel.

Na és persze gondold át alaposan, tényleg készen állsz-e erre. Én sokáig ugyaníg terveztem, mint te, aztán végülis úgy alakult, hogy rögtön egyetemre mentem, még 150 kilométerre a családtól, ismerősöktől is elég nehéz volt, pedig kéthetente hazamentem.

Opairként lehetnek nagyon jó tapasztalataid, vagy nagyon rosszak. Egyik ismerősöm "párját" (szóval akivel egymást támogatták kint) molesztálta apuka, van, akinem mocsok családja volt és 3 családot megjárt, aztán hazajött, de olyat is tudok, aki végül kint maradt. Ha tényleg úgy érzed, hogy képes vagy rá, csak akkor menj. Esetleg előtte próbálj meg másik városban, távol mindenkitől lakni egy ideig, vagy szimplán egyedül élni kicsit. Ha az megy, akkor talán nem lesz gond. Sok sikert.

Ja, egyéb munka miatt meg ne menj ki 21 éves korod előtt, mert kevesebbet kapsz érte.

2011. máj. 16. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Én is érettségi után mentem ki au-pairnek Londonba. Háát, életem egyik legszebb éve volt.

Amit az előző válaszoló írt, nem 100%-ig értek vele egyet. A középfokú nyelvtudás elég, ott úgyis nagyon sokat fogsz tanulni. Ott úgyis beiratkozol majd egy EFL (English as a Foreign Language) kurzusra és 1 év után akár nemzetközi nyelvvizsgát is szerezhetsz. (én is Cambridge-i felsőfokú nyelvvizsgával jöttem haza!)

Viszont tényleg vannak megbízhatatlan, rossz családok, úgyhogy CSAKIS ügynökségen keresztül menjél ki!!!! Ők előtte leellenőrzik a családot és nagyon pici az esélye, hogy nem megfelelő családhoz kerülj.

A szüleidnek meg már most kezdd el mondani, hogy ilyen terveid vannak, hogy ők is felkészüljenek lelkileg. Mondd, hogy ez milyen jó lehetőség. Mert ez nem is igazán munka, de mégis felelősséggel jár, van biztos tető a fejed felett, kaját kapsz a családtól, közben tanulod a nyelvet és megismersz egy más "világot".

Én nagyon jól éreztem magam és azóta is (98-ban jöttem haza) tartom a kapcsolatot a családdal, többször voltam már kint náluk azóta is.

Szóval HAJRÁ!!!

2011. máj. 16. 14:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves 2. válaszoló:

Te már voltál kint vagy csak mások tapasztalatai alapján mondtad a véleményed? Am elég rendesen utána jártam/járok már szinte mindennek. Nem tudom, h az ismerősöd, h ment ki, de én csakis kizárólag ügynökségen keresztül mennék. Miért ne menjek ki 20 évesen? Mi veszteni valóm van vele?

És ha nem elég a középfokú, akkor a többi magyar aki kimegy(van aki 0 nyelvtudással), hogyan tanulja meg a nyelvet? És még egy miért úgy írod az au-pair-t, h opair? Lehet, h az én tudatlanságom, de a neten is rá

keresetem és sehol nem találtam így? Hol használják ezt így?

3. válaszolónak köszönöm.Ha lenne pár kérdésem majd írhatok privátban?

2011. máj. 16. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A 3. vagyok. Persze, nyugodtan kérdezz bármit. Ami még eszembe jutott, hogy olyan ügynökségen keresztül a legjobb menni, amelyiknek van kint is irodája. Így ha bármi gond lenne, tudsz hová fordulni.

Én tényleg csak jókat tudok mondani és remélem,hogy a kislányaim is majd kimennem világot látni :-))))

2011. máj. 16. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!