Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komolyan, nem felháborító...

Most komolyan, nem felháborító amit a tesóm csinál és mond? Én majdnem pofán vágtam, még jó h anyukám nem hallotta.

Figyelt kérdés

6an élünk együtt. Anyukám,anyukám éettársa én a tesóm és két gyereke.

Anya fizetése majdnem az egész a lakáshitelre megy el. Én adok egy magamra a rezsire és kajára 37000Ft-ot plussz a 9200Ftos étezési utalványt. Tesóm magára és a két gyerekére ad 30 ezer ft-ot. Anyám élettársa majdnem az egész fizetését oda adja,csak kb 10-20 ezer ft tart meg belőle.

De még így is nehezen élünk,tologatjuk a számlákat,meg sokszor eszünk nokedlit vagy rizst csaj ugy simán,mert az olcsó.

Tesóm nem dolgozik,még gyesen van az egy éves gyerekkel, a másik 3 éves ő már oviba jár.

Egyik nap nem volt itthon kaja,csak fél kg kenyér és ő is,én is éhes voltam,de nem mertünk enni mert lehet az a kenyér kell vmihez majd amit anya este főz. A tesóm ilyet mond h nem tudja anya hova teszi a pénzt hisz ő is mennyit oda ad(mert az előző hónapba vett fel A hitelt,és akkor 30 ezer ft helyett 45 ezret adott),meg sopánkodik h ha anya nem vesz magának táskát akkor most lenne mit ennünk. Anyukámnak a régi táskája elszaladt és mert magának venni egy újat ami még 2000Ft se volt. Tesóm meg ezen háborgott. Én nem tudom mit képzel magáról,anya lelkét kidolgozza ez meg it háborog. Sőt ugy náz ki h szeptembertől lesz melóhelye tesómnak,ahol kb 120ezret fog keresni. Anya megkérdezte h mennyit akar majd neki adni. Azt mondja 40 ezret meg kap kaja jegyet annyit. Én mondtam h röhej h én egy magamra adok ennyit ez meg 3mójukra ki akarja szúrni anya szemét ennyivel? Mondtam anyának h sztem kérjen el tőle nyugodtan 50ezret meg a kajajegyet,a maradékból tellik a gyereknek egy két dologra ami kell,és még félretenni is tudna.

De nem csak az én szemem szúrja h a tesóm ha lesz melója mennyit akar adni,hanem anyukám élettársáét is.

Még a tesóm van felháborodva h anya és az egész család őt a két kisgyerekkel pénzel lehuzni és állandóan pofákat vág ez miatt mindenkire. Na,ilyenkor tudnák lekeverni neki egy pofont!

Mindenki azért ad le annyi pénzt mert ő itt van a két kisgyerekkel,és h neki könnyebb legyen.

2011. máj. 13. 12:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg pofátlanság. Egyesek úgy érzik, ha gyereket szülnek akkor onnantól kezdve már különleges bánásmódra érdemesek, kiszolgáltathatják és eltartathatják magukat.

Szerintem max. azzal lehetne letörni a szarvát, ha külön kasszára mennétek. Otthon van egész nap, nyugodtan főzhet a gyerekeinek meg magának.. Anyukád pedig saját magának, az élettársának és neked, ha úgy gondolod, hogy nem akarsz te is külön lenni. A rezsit is szét kell osztani, hogy mindenkire jusson belőle. Amit te adsz haza, az tökéletesen fedezné ezeket a költségeket, szóval számodra nem jelentene változást az egész. A nővéred viszont megtudná, hogy ahhoz a 30e-hez még hányszor kell hozzáadni 1-2 tízest, hogy finanszírozva legyen az ő jóléte.. Hogy várhatja el, hogy jószerével az anyja és annak élettársa tartsa el őt?! Szerintem mindenképpen tegyétek ez meg! Gazdálkodjon ő a saját pénzéből! Így is olcsóbban jön ki, mintha albérletbe menne, de ha van pénze fenntartani magát, akkor ne tőletek várja már az ingyen pénzt!

Nyugodtan indokolhatjátok azzal, hogy mivel neki nem tetszik a rendszer és az, hogy mások hogyan osztják be a pénzt, megkapja a lehetőséget hogy saját módszere szerint tartsa fenn magát. 2 gyereke van, felnőtt nőről van szó! Hát gondoskodjon ő róluk! Így is megadtok neki minden segítséget, amit tudtok!

2011. máj. 13. 13:12
 12/25 A kérdező kommentje:

folyamatosan meg a vita ezen,már ott tartunk h vagy tesóm költözik vagy én

30 ezerből simán kijönne a az albim meg a rezsim,a kaja jegyből meg a hónapra egymagamra elég lenne kajára.

Anya azért nem lép fel tesómmal szemben,merta két kicsi gyereket hova vinné,és őket sajnálja.

2011. máj. 13. 13:13
 13/25 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, amíg hagyjátok magatokat "kiélni", addig maximálisan meg fogja tenni.Az én nővérem ugyanilyen, csak egy gyerekkel, és amikor még én is otthon laktam, 6000 Ft-ot adott magára meg a gyerekére, azzal a jelszóval, h. sok a hiteltartozása(utána kiderült, hogy szarik fizetni a hitelét, tehát telefonálásra költötte, meg nassra).Nem tudunk vele mit csinálni.Egyébként 82 E Ft bevételből adott 6000-et.Ugyanez a szövege, h. egyedülálló anyaként őt akarja mindenki lehúzni(mert fizetni kéne a rezsibe), az apukától nagylelkűen nem kér gyerektartást.Szerintem nincs megoldás, mert ha elzavarjátok, akkor ti vagytok a dögök.
2011. máj. 13. 13:13
 14/25 A kérdező kommentje:

Igen így is az összes idióta barátnője mondja h milyen dolog anyámtól h ennyi pénzt kér,meg engem is szidnak h én miért nem tudok mosogatni(mert nem csinálom meg,ugy vagyok vele h tesóm otthon van egész nap,nem hiszem el h a gyerek miatt nincs ideje elmosogatni),szóval mi vagyunk

a rosszak.

Külön konyhára nem tudunk menni,mert nincs pénz külön hűtőre,és ha mi nem vagyunk otthon ugyanugy megeszi a mi kajánkat. Már próváltuk,és semmi értzelme nem volt.meg jóformán csak a gyerekkel lett kicseszve mert egész nap kenyeret ettek

2011. máj. 13. 13:17
 15/25 anonim ***** válasza:
15%
Tehát a tesódnak van kb 70e jövedelme, aminek majdnem a felét odaadja anyukádnak. A kisgyereknek nyilván kell pelenka, kell mindkét gyereknek ruha, cipő, az oviba is kell vinni havonta tisztasági csomagot. Én a maradék pénzből ezt nem tudnám megoldani, csak a pelus havi 12e. Nem hinném, hogy kevés, amit hazaad.
2011. máj. 13. 13:26
 16/25 anonim ***** válasza:
30 ezerből kijönne egy albérlet rezsivel??? Hol? Valami kis faluban, fűtés nélkül esetleg. Étkezésre meg 9e igencsak kevés lesz...
2011. máj. 13. 13:28
 17/25 A kérdező kommentje:

nem egyedül mennék albérletbe,és így csak szobát kéne fizetnem. Én nem eszem vmi sokat,így azt hiszem kijönnék.

tesómnak van 25ezer(gyerektartás),gyes kb: 28 ezer,családi: 26 ezer ft. Több mint 70 ezer a jövedelme. De mindegy,ezért nincs is szólva neki,csak ez h elmegy majd dolgozni szeptembertől keres 120.000Ft-ot és háborog h anyám mégis mennyit akar legombolni róla. A 40ezret is csak azért ajánlotta fel mert anya megkérdezte tőle h ha dolgozni fog mennyit fog majd adni. Mert először úgy gondolta h ad ugyanennyit.

Én meg a vacak 65-70 ezremből oda adom több mint felét,sőt még igy is hol egy ezres hol egy 500as mert kell a boltba és anyának már nincs elég h legyen kaja. Nekem szinte semmim nem marad.

2011. máj. 13. 13:41
 18/25 anonim ***** válasza:
19%
A GYES nem 28e, az bruttó összeg, kb 24ezret kap meg belőle. Te egyedül vagy, neki meg van két gyereke. A maradék pénz épphogy elég a gyerekek dolgaira: pelenka, élelmiszer, ruha, óvodai költségek, stb.
2011. máj. 13. 14:13
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsánat, de szerintem nem a kérdezőnek kell megmagyarázni, hogy miért is igazságos, hogy ő segít eltartani a testvére gyerekeit. A nővére nagyon is hálás lehet azért, mert segítik anyagilag, nem pedig a száját kéne húznia, követelőznie és sajnáltatnia magát. Kinek szülte a két gyereket? Szerintem magának és az exének, nem pedig az anyjának és a testvérének..

Ha csak a hűtőszekrényen múlik, szerintem az nem olyan hatalmas beruházás, sokan ajándékba is adnának régebbit, kisebbet, máshol pedig használtan árulják párezer forintért.. Nem kifejezetten vadiújat kell venni beépített jégkockaadagolóval:) Igabából ha 120e forintot fog keresni a csaj, + gyerektartás és családi pótlék, abból már egy saját albérletbe is költözhetne, nem ő lenne az egyetlen, aki megteszi.

2011. máj. 13. 14:36
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy ha nem tetszik, menjem albérletbe lakni, nem kötelező együtténi. Elvégre is neki háromszor annyit kellene letennie a közösbe, mint neked, hiszen a gyerekei is veletek élnek.
2011. máj. 13. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!