A Boglárka névhez milyen tulajdonságokat, esetleg tárgyakat kapcsolsz?
szép...Boglárka..
egy illatos, zümmögő rét jut eszembe, és ez a vers:
Csendes, kévébe kötött reggel,
zsömle-zizegésű világ,
porhanyó falucska, mondd el
a lágy kenyér dalát.
Im, a könnyü szél elősurran,
tereget szép búzamezőt
s tovaringatja lágy fodorban
a zümmögő időt
József A.
Hogy a kerekség miből indulhat, mi sugallhatja? Nem a B betű kereksége, az biztos (legalábbis bennem nem).
Talán mert öblösen szól? Nem tudom. O Á A...
Másrészt a boglárka virág is kerek, szimmetrikus, szép vonalú...
Az biztos, hogy egy igazi, amolyan nekem való NŐ jut róla eszembe. Alacsony, barna hajú, semmiképpen nem sovány, finom arcú nő, aki őszintén tud mosolyogni, nem telhetetlen, optimista. Nem hivalkodó, letisztult egyszerűségében gyönyörű!
35f
Nekem egy kutya :) (Bocs, de ez van)
Amúgy több Boglárkát ismerek, és mind eltérő külsőben-belsőleg egyaránt. Szóval nincs egy konkrét kép előttem mikor erre a névre gondolok.
Fúj (ne haragudj), de nekem sajnos egy volt barátnöm jut eszembe, aki a fülem hallatára akarta megfektetni a férjemet.
Azóta gyülölöm, ma is rémálmom volt pont vele kapcsolatban. Az összes ilyen nevütöl feláll a ször a hátamon, neki köszönhetöen.:((
szerintem aranyos név... nekem egy szemüveges-kardigános, okos, csinos egyetemista lány jut róla eszembe, mint pl:
Tárgy: bogrács.
Elsőre egy kicsi, barna hajú, copfos, szemüveges, szeplős arcú kislány ugrik be erről a névről.
Aranyos barna hajú lány.
Meg ugye a sárga virág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!