Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok szeretni?...

Miért nem tudok szeretni? Miért félek ettől a kapcsolattól (is)? Mit tegyek? Szenvedek ettől az érzéstől, hogy üres a lelkem.

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok ,és van egy hatalmas problémám, amitől nagyon szenvedek évek óta. És most is előjött:(

Eddig volt 3 barátom, a mostanival együtt.

az elsőnél 15voltam, 8hónapig jártam a sráccal, egy az egyben papucs volt, nem tudtam vele beszélni ha elmondtam amit gondolok elsírta magát, sosem védett meg és még sorolhatnám, abszolut én hordtam a nadrágot, bárhogy taktikáztam nem tudtam férfias viselkedésre sarkallni, szakítottam vele. Nem szerettem. (18volt)

A 2. kapcsolatom 1,5hónapig tartott, megcsalt a srác, vele jó volt, de az sem volt szerelem. (21volt) én 16.

A 3.kapcsolatom tartott a legtovább, januárban ért véget, 1év 2hónap volt, a srác 19volt. Ő vette el a szüzességem, akkor azthittem ez szerelem, nem tudtam elengedni de nemvolt jó vele...a szex se volt jó. ide-oda ingáztam lelkileg 1x jóvolt vele 1x nem. Mégsem tudtam dönteni... ez ment hónapokon át, az örlődés. Tönkre mentem lelkileg, előfordult hogy zsarolt hogy ő beteg és ne hagyjam el. Elhittem, naív voltam... mégis januárban mondtam hogy itt elég. azóta nem beszéltünk. Mint kiderült nem 1x csalt meg, én annak ellenére hogy nem szerettem sosem mentem félre.

A jelenlegi kapcsolatom 1,5hónapja tart.

És az elején a srácnál éreztem hogy ez igen! menni fog, végre szerelmes vagyok, ilyet sosem éreztem még, minden tali előtt görcsölt a hasam, izgultam...

de mostanra ez elmúlt. Jó vele, de valami megváltozott. Kívánom Őt, de olyan mintha már nem lenne akkora extra mint az elején. Ismét félek, és picit ingadozok mint az előzőnél.

Félek hogy ő is papucs lesz, félek hogy elnyomom, félek hogy nem fog semmiben sem kezdeményezni, félek hogy nem leszek és nem maradok nő mellette... és nem érzem azt hogy szerelmes vagyok:(

Ugy érzem nem tudok szeretni. Tudom nekemis van 100000000.... hibám, ő elfogad velük. de én egyből kiszurom azt ami nem tetszik benne, és nem tudom elfogadni.

Egyszerűen nem tudom elfogadni a másik hibáit.

Valamitől félek, talán a régi dolgoktól.

Annyi a különbség hogy vele nagyon kívánom a szexet, de nem lehetek vele csak azért.

Ma szakítottam vele... aztmondtam nekem ez nem fog menni.

De ez sem megoldás, eddig 4 különböző külsejű-modorú sráccal hozott össze a sos és egyikbe se zúgtam bele.

úgy érzem nem tudok szeretni senkit... nem megy.

Akarok egy boldog kapcsolatot, de szerintem már bennem van a hiba. Mondja hogy neki jó velem, várja a talikat. Olyan mintha bepánikolnék ilyenkor hogy

1.túl kötötté válik a kapcsolat, és megfojt.

2.nem maradok nő mellette, hanem döntésképtelenné és papuccsá válik, és ismét én hordom a gatyát

3.nem lesz igazi férfi nem fog pl. kezdeményezni szexben

4. nem tudom majd annyira szeretni mint ő engem

eddig azt akartam hogy belém essen, mert úgy éreztem meghalok érte.

de mostmár... nemtudok lelazulni... stresszelek ha rá gondolok félek, az egész kapcsolattól.

Fájt megmondani ma neki...fogalmam sincs jól döntöttem-e.

NA DE MI VAN VELEM? MIÉRT NEM TUDOK FELTÉTEL NÉLKÜL SZERETNI SZINTE SENKIT? MAGAM SEM???:((((

2011. máj. 9. 11:46
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek!

sokat segítettetek! akkor szerintem most gondolkozok meg magamba nézek, és értékelek ezen a héten

2011. máj. 9. 13:52
 12/19 anonim ***** válasza:
intézd úgy a dolgaidat,hogy ne neked kelljen hordani a gatyát.ne görcsölj azon,hogy mi lesz csak élvezd,hogy vele lehetsz.
2011. máj. 9. 14:06
 13/19 A kérdező kommentje:
talán nemis a hibák megtalálása a fő kérdés hanem az hogy kb 1 hónap után MIÉRT KEZDEK EL ÉRZELMILEG INGADOZNI? HOGY UGYÉRZEM MÁR MÉGSE JÓ VELE???
2011. máj. 9. 14:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Mert kissé eltúlzottak az elvárásaid?
2011. máj. 9. 15:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

mi lett veled azóta kérdező? nagyon jól megfogalmaztasd mi bánt és én uebben a cipőben vok sajnos :(

sikerült megoldanod ? majd írj ha tudsz akár privátban is .

üdv,

egy sorstárs

2012. jan. 15. 10:06
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Istenem, mennyi...

Na mindegy. Én úgy látom, hogy a válaszadók csak felszínesen értenek a pszichológiához.

Kezdjük ott, hogy a gyerek a szüleitől tanulja meg, hogyan kell egymást és önmagát szeretni.

Nos, én azt tanultam, hogy az anyám paranoid skizofrén, ezért apám mindig felsőbbrendűnek érzi magát az orvosijával. Az anyámnak dühkitörései vannak, és nem lehet hozzá érzelmileg közel férkőzni, mert eltaszít (nem lehet megölelni). Az apámtól próbáltam szeretetet kapni, de az meg elkezdett szexuálisan molesztálni. Ez kb. 10-20 éves koromig tartott, ja és 12 éves koromig alkoholista volt. Egy maximalista ember, aki önmagát sem szereti, ezért megpróbálja mások önbizalmát a földbe döngölni, hogy ő tűnjön a jobbnak. Ovis koromban anyám késsel támadt apámnak, de volt, hogy apám hazajött és szó nélkül fejbe dobta anyámat a lefagyasztott párizsival, vagy a fejére öntötte a kaját. Az anyám putriban nőtt fel, őt is zaklatta az apja. Szerintem meg is erőszakolta, és hiszem, hogy anyukám a családja miatt lett beteg. Még az általános iskolai végzettségük sem volt meg a szüleinek, az apja alkesz volt, az anyja egy bunkó (írni sem tud, de érzelmileg is bunkó).

Az apám szülei pedagógusok voltak, az 5 évvel idősebb bátyja orvos. Ha 9-est vittek haza (Erdélyben 10-es a max. jegy), már ment a tenyeres vagy a körmös az anyjuktól. Az apám anyja állandóan depressziós volt, és csesztette a környezetét.

Nos, ez csak egy kis ízelítő volt, hogy milyen általános okai lehetnek, hogy valaki felnőttként ismételget egy mintát a kapcsolataiban. Nem feltétlenül a kérdező a hibás. Én is 20 évesen öngyilkos akartam lenni, mert annyira utáltam magam, és mások épp csak az önsajnálatot látták bennem, mert csak panaszkodtam, de nem mondtam el, hogy milyen szenvedéseken megyek keresztül. Ja, testképzavarom is volt, mert apám már hájasnak nevezett, mikor 47 kiló voltam. És az átlagos alkatú lányokat is ledagadtozta, neki csak a modell alkatok tetszettek...

És sok más ismerősömnek is gondjaik vannak az érzelmi életükben, mert a szülei elváltak, a szülei gyakran érzelmi zsarolással élnek, nem lehet velük beszélgetni...stb. Hát, vannak nemnormális szülők, és a végén az utód érzi úgy, hogy az ő hibája, pedig többnyire nem. Legalábbis tapasztalataim szerint nem szokott véletlen lenni, hogy valami ellenállhatatlan kényszert érezz, hogy valamit ugyanúgy csinálj, amiről tudod, hogy csak elszúrod megint a dolgokat. Ez tanult viselkedésminta. Aztán majd az anyád csodálkozik, hogy egy semmittevő, alkoholista papucshoz mész hozzá, és majd kiderül, hogy az ő apja is olyan volt, és csak próbálja magában tagadni a dolgokat, ezért nem beszélget veled róla. Mert magára ismer...

Tudom, hogy már régi kérdés, de akár meg is mutathatod anyukádnak, hogy miket írtam. Még így is, hogy nem is ismerlek titeket, teljesen határozottan gondolom ezeket. Alapjában véve felháborít, hogy egy anya ne törődjön a gyermeke érzelmi életével.

Ja, és hát nekem is nehezemre esik feltétel nélkül szeretni másokat és magamat, mert csak akkor szerettek, ha jópofiztam anyámmal, ha minden megbocsájtottam, és nem hoztam fel többet, ha tűrtem apám alkoholizmusát, hogy állandóan kínoz a tanulással. Csak akkor voltam jó, ha majdnem mindenből 5-ös voltam, ha kivertem apámnak, és még sorolhatnám. De persze bármit csináltam, a végén mindig én lettem a hülye. Voltak jó pillanatok is, de ugye az senkit sem vigasztal, hogy az idő 40%-ában kedvesek voltak velem, és a többiben meg terrorizáltak. (Igen, mert sokszor volt, hogy nem tudtam aludni a veszekedésük miatt, vagy arra keltem, hogy apám mögöttem fekszik...)

Szóval ne legyetek előítéletesek, mert nekem már most gyanús, hogy az anyja ilyen tuskó, hogy elküldi valami lerázással.

23/N

2014. júl. 21. 15:34
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Előző vagyok:

Ja, és tényleg az a megoldás, amit az előbbiek írtak, hogy jobban meg kell ismerned magad, és tudatosan kiiktatni a hülyeségeid, és azt keresni, amit akarsz.

De nem könnyű, az biztos...

2014. júl. 21. 15:46
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
:) Én meg úgy látom, lehetnék bármilyen jól képzett pszichológus, akkor sem adnék a fentieknél konkrétabb elemzést vagy pláne tanácsot egy felszínes esetleírás alapján, még ha könyörögnek, sokat fizetnek érte, akkor sem. Sőt, minél képzettebb és tapasztaltabb lennék, annál távolabb tartanám magam ettől. ;)
2014. júl. 24. 11:22
 19/19 anonim ***** válasza:
8%
26/f ugyanez. Önző egoista vagyok nem tudok ezen változtatni. Kapni szeretek adni nem. Nekem is volt vagy 8 probalkozasom. Nem ment. Tehernek elem meg. Nem tudok adni csak kapni szeretnek. Így meg nincs értelme. Ez van :) köszi apu.!
2016. jan. 5. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!