A nővérem kisfia jövőre iskolaköteles korba lép. Magyarországon létezik "otthoni iskola"?
Lehet, de nem tennétek vele jót!
konzultálj egy gyerekpszichológussal, mert kiskorban alakul ki a szociológiai háttér, hogy hogyan képes egy közösségbe beilleszkedni, ha ez kimarad, az legalább annyira súlyos számára, mintha 4 éves korába elzárnátok a világtól és egy szó hallása nélkül élne, később meg már nem lehet megtanítani a rendes beszédre.
Szóval én a helyedben inkább vállalnám azt a 2 órát. (bár nálunk a szomszéd város is fél órára van busszal)
lehet magántanuló,akkor vizsgáznia kell minden félévben.
Én nem csinálnám elsősgyereknél. 2órát naponta a legtöbb pesti gyerek utazik az iskolába,az nem sok.
és ott társaságban van,motiválva van,szocializálódik.
Gondoljátok meg.
Itthon is állandóan foglalkoztatva van a gyerek, nevelésére elég sok gondot fordítunk, a fejlesztő játékoktól, különböző interaktív "tanulóeszközökig" minden biztosítva van számára. Nem arról van szó, hogy elzárva tartanánk a világtól, csak ahogy az egyik válaszoló írta, a környékbeli iskolák tele vannak úgymond társadalom alacsonyabb rétegeiből származó, nem kívánatos személyekkel, ettől a környezettől szeretnénk őt megmenteni!
Egyébként egy nagyon jó képességű, okos, illemtudó, magyaron kívül még angolul is anyanyelvi szinten beszélő kisfiúról van szó. :)
igazából lehet ő még a rák ellenszerének kiskorú feltalálója is, de az élet nem úgy működik mint, ahogy a könyvekben írják!
Ha a rossz és alacsony származású gyerekekkel nem tanul meg bánni, akkor adtatok a sz@rnak egy pofont. Nem biztos, hogy az élet csak kedves, illemtudó egyénekkel hozza össze, akkor meg óriási peche lesz, mert velük nem tud mit kezdeni. Ez van.
A szocializáció része az is, hogy Pistike elvette a tollam és vissza kell szereznem,és az is, hogy én vettem el és bocsánatot kell kérnem.
Hogy megtanuljak kiállni magamért,hogy segítsem a gyengébbet,hogy megvívjam a harcaim.
Enélkül nehezen foh boldogulni, és ezt most tanulja meg.
Nem azt mondom,hogy a legszarabb suliba menjen, de menjen iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!