Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám revenni a szüleime...

Hogy tudnám revenni a szüleimet egy kistesóra?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kistestvért de a szülei nem mennek bele 14 éves vagyok a szüleim pedig 40-41 évesek reménykedhetek még ?
2009. márc. 9. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Hát nem akarlak lelombozni,de ne nagyon reménykedj. Ha eddig nem akartak mostmár tuti nem lesz.
2009. márc. 9. 20:40
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Rávenni sehogy ne akard Őket.

Szerintem Édesanyád nem szeretne ennyi idősen még egy gyermeket szülni, mert már a veszélyeztetett korba lépett. Ha szerettek volna gyermeket, akkor lenne. Valószínűleg az is lehet, hogy lett volna Kistesó, csak Anyukád elvetélt.

2009. márc. 9. 20:42
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
A kor alapján még igen, viszont meg kell értened a szüleidet is. Egy gyermek felnevelése, hogy minden fontosat és szükséges jót megkapjon, elég drága mulatság. Jelen gazdasági helyzetben én nem csodálkozom, ha nem mernének bevállalni még egy gyermeket, amikor naponta szűnnek meg állások, bocsájtanak el embereket. Viszont az is lehet, hogy már nem érzik magukat alkalmasnak egy gyerek felnevelésére. Ha nem állnak kötélnek, szerintem ne erőltesd a dolgot, esetleg ha van az ismerőseitek közt kisgyerek/baba legyél vele sokat, tudom nem pótol egy kistesót, de jobb a semminél:)
2009. márc. 9. 20:43
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Ha egy 40 éves nő teherbe esik nagy a kockázata a vetélésnek és annak,hogy genetikai rendellenességgel születik a gyermek. Most százalékokat nem tudok mondani. De lényeg,hogy 40 éves kor felett már nem igen vállalnak a nők gyereket. A másik gondolj bele. Ha a szüleid 50 évesek lesznek a tesód akkor lesz 10 ha 60 akkor ő 20 stb. S amikor te leszel 24 és férjhez mész vagy kilépsz a nagybetűs életbe lesz ott nekik még kicsike akiről ugyanúgy kell gondoskodniuk mint rólad. De nyugdíjasként nem biztos,hogy tudnának. S ha előbb meghalnak mint ahogy a tesód betölti a 20-t Felfogod nevelni helyettük???
2009. márc. 9. 20:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon aranyos vagy:))Nem akarlak elkeseríteni,de nem hiszem,hogy rá tudnád őket venni,ha Ők nem akarnak gyereket.

Tudom mennyire szeretnéd,nekem sincs tesóm,és még 14 évesen is fűztem a szüleimet én is,de sajnos nem lett.

Azért arra kérd meg őket,hogy mondják meg neked őszintén és egyértelműen,ha nem akarnak tesót,hogy ne reménykedj hiába.

Én nagyon szerettem volna nagy családot magam körül,talán ezért is szerettem volna mindig 3 gyereket.Szerencsére nekem teljesült az álmom, a legkisebb 8 hónapos,és imádom őket,hálás vagyok a sorsnak,hogy vannak nekem.

Remélem neked is lesz majd szép nagy boldog családod.

2009. márc. 9. 20:45
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Mar sehogy se akard ravenni oket, gondolom eddig is szerettel volna mar tesot, ha a 14 ev alatt nem lett tesod, mar nem lesz.

Ne remenykedjel, inkabb tanulj nagyon jol, hogy kesobb super munkad legyen, es tobb gyereket tudjal majd vallalni.

2009. márc. 9. 21:06
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
Kérdezd meg a szüleidet, hogy miért nem szeretnének még egy gyereket. Kor alapján még simán lehet tesód. Csak úgy mellékesen öcsém egyik volt osztálytársának, aki most 18 éves, pár éve született meg a tesója, és a pici nem volt tervezett baba, véletlenül jött össze, a szülők pedig úgy döntöttek, hogy ha már így alakult, maradjon, és végülis nem bánták meg. A reményt ne add fel, ne feledd, még összejöhet, akár így véletlenül is, mint öcsém haverjának, de azért rákérdezhetsz, hogy nekik mi az ellenvetésük.
2009. márc. 9. 21:47
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Próbáld őket meggyőzni, hogy ha felnősz és idősebb leszel, mennyire fontos lenne egy testvér akire lehet számítani örömben és bajban egyaránt.

Nem jó egykének lenni.

Én 42 éves vagyok, nejem 39 és most tervezzük a második babát, kislányunk 10 éves.

Nálatok se késő.

2009. márc. 9. 22:12
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
21:47-t miért kellett lepontozni? Teljesen igaz az a hozzászólás.
2009. márc. 9. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Igen, ha bizonytalanok, és úgy gondolod, hogy titokben szeretnének, de nem mernek, akkor mondd el, hogy neked később is jó lesz az életben, hogy nem leszel egyedül.És a kistesónak Te is támasza lennél már 5-10 év múlva is. És ő is neked, meg a gyerekeidnek is lenne unokatesója, rokonsága. És hogy nem csak a pénz számít, neked mennyit jelentett, hogy szerettek, és hogy élhetsz.

A koruktól még épp lehet, de akkor jó lenne mielőbb.

Lehet, hogy próbálták, de nem jött össze, azt nem szokták a gyerekeknek mondani.Próbáld összehozni őket, ha szerelmesek lennének újra, hamarabb eszükbe jutna.Csinos ruha, romantika közös program, nosztalgiázás...

Ülj le velük valami olyan helyen - ne otthon, ahol gyerek vagy - egy teázóban, vagy egy parkban(mindjárt itt a jó idő) ahol egyenrangú társalgópartnerként beszélgettek. Beszélgess velük, és mikor már nyugodt és bizalmas a hangulat, mond el, hogy te még mindig bízol a tesóban, és mosolyogj! Ha tiltakoznak, kérdezd meg miért? Mond, hogy most egyszer mondják el:

- Félnek az anyagi nehézségektől? (a pénz fontos, de van ami fontosabb)

- Félnek, hogy nem tudják felnevelni? (valszin feltudják, s 25 évesen is meghalhat egy szülő, de te is ott leszel)

- Öregnek érzik magukat? (Csinosak és fiatalok, és más se 20 évesen szül ma már)

- Úgy érzik, hogy így kerek egész és teljes az életük?

(ezt el kell fogadni)

- Nem érzik olyan erősnek a kapcsolatukat érzelmileg? (Lehet, hogy fel lehet újítani)

- Azt akarják, hogy csak te örökölj? (Lehet, hogy többet ér, ha lesz egy testvéred,akire számíthatsz, és valószínűleg a házastársadnak is csak lesz valamije. Kimehetsz külföldre majd egy kis indulótőkét szerezni)

- Végre utazni, szórakozni szeretnének, túl lekötné egy kisbaba? (Hát ehhez joguk van, de néha pesztrálhatnád, 2-3 év múlva néhány napra is, egyre nagyobb leszel)

- Aggasztja ekkora korkülönbség? (De Te nagyon szeretnéd, legalább segítenél. Mikor ő 52 lesz, te meg 66, akkor meg mindegy lesz, de jó lesz találkoznotok)

Manapság sokan szülnek későn, ha a koruk aggasztja, meséld el nekik, hogy az ismeretségi körödben milyen öreg szülők vannak)

Hallgasd meg őket, mi az igazi ok, mutass megértést.

Utána, ha kibeszélték magukat, biztosíthatod a támogatásodról, ha bizonytalanok. Akkor talán arra rábeszélheted, hogy próbálják meg, ha lesz, lesz, ha nem-nem. Bízzák a sorsra, de ne tegyenek ellene.

Mondd meg, hogy megfiatalodnának, a kapcsolatuk is, és olyan lenne, mint 15 évvel ezelőtt. Közben rendületlenül mosolyogj, nézz egyik szeméből a másik szemébe mélyen. Az a cél, hogy ők is összenézzenek, és összemosolyogjanak.

Lényeg, hogy ne nyávogásnak tűnjön, mintha kisnyuszit kérnél, vagy ajándékot magadnak, hanem adj lehetőséget, hogy elmondják, mit éreznek.

És ha valahol szeretnék, csak a félelem tartja vissza őket, akkor még meggondolhatják. Ha tényleg nem akarnak, azt is meg kell érteni.Bár, neked felnőtt korodban is jó lenne, s segítenél. Vegyék számba az előnyét is! Esetleg, ha hajlanak rá, adhatsz egy papírt, hogy osszák ketté, s egyik oldalra előnyt, másikra hátrányt.

Tehát: 1Megnyugtató környezet,

2ráérő idő

3bevezető, feloldó, intimitást megteremtő beszélgetés, amiben nem nyafogó gyereknek, hanem érdeklődő megértő beszélgetőpartnernek tűnsz

4kérdés felvetése

5válasz meghalgatása, ha tőmondatban válaszol, segítő kérdés: pl, Mitől tartasz? Anyagiaktól, időtől?

Lényeg, hogy ne igen-nemmmel tudjon válaszolni, hanem kifejtendő kérdést adj: Mitől félsz? Gondoltál valaha arra, hogy legyen kistesó? Milyen lenne, ha véletlenül születne? Te mit érzel a tesóddal kapcsolatban?Volt-e rajtad kívül terhes, amiből nem lett baba? Mennyire érzitek erősnek a kapcsolatotokat anyával? Hogy képzelitek az életeteket 10 év múlva, (ha eldöntendő kérdést teszel fel, ott egy Y/N-nek megáll)

Érezzék, hogy most beszélgettek, nem kell egyszer s mindenkorra lezárniuk igen/nem, hanem kíváncsi vagy rájuk. Mondd el a végén, milyen hálás vagy nekik, pusztán azért, hogy az életed lehetőségét adták, még ha zaciba adtak volna is.Aztán, ha nagyon belemélyednek, akkor hagyd ülepedni 1-2 hétig. De te biztosítsd őket, hogy rád számíthatnak.

És ha nem akarnak, azt is meg kell értened. Beszéltesd, ne elégedj meg egy két mondattal, segítsd, hogy megnyíljon, mint egy barátot! Kérdezz, ne te mondj állításokat eleinte!

A fejlődési rendellenességekből, aminek nő a kockázata, azt jól ki lehet szűrni, ez nem olyen nagy gond.

Ha azt mondja, ah öregek vagyunk mi már, akkor biztosítsd, hogy jól néz ki és fiatalos, és annál jobb, mert megfontoltabb, tapasztaltabb, nyugodtabb, szóval ez előny. Aztán kérdezd meg, hogy idegesítené eg y kisbabab, vag y inkább fél, hogy majd a szülőiről kinézik, szóval segítsd kérdésekkel, hogy mit ért ez alatt pontosabban.

Bevezető beszélgetésben legjobb lenne felidézni, mikor te még nem voltál meg, akkor milyen volt nekik? Még egy régi fotót is elővehetsz. És bókolj, bókolj bókolj (milyen jól állna papád vállán egy büfiző gyerek, és milyen szép kismama lenne édesanyád)Olyan helyszínt kell választani, ahonnan nem tudnak meglépni, d emások nem hallják. Egyx kirándulás 3-asban az erdőben, ha süt a nap, s a kaja sül, s ültök a pléden. Egy teázó intim kis sarka, s sok tea van még. Végső esetben egy ráérő este az ő szobájukban, ha nem kapcsolja be a tévét, s nem tud kimenni, de ez nem a legjobb, mert bármikor elmehet zuhanyozni.

Inkább a kirándulás pléddel. Két héten nem múlik.

2009. márc. 10. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!