Párom testvére nem tudta feldolgozni gyerekként a szülei válását, idegbeteg lett, de orvosilag ez nem bizonyított. Hogy tudnánk neki segíteni?
Nem nagyon találtam a megfelelő kategóriát, így hát itt teszem fel a kérdést.
Tehát... A párom öccsét 13 éve egy nagy trauma érte, anyukája elötte szurta le a férjét, egy-két évvel késöbb az apukája elöttük vágta fel az erét, majd anyukája elhajtotta a háztól az apukát. Persze a történések között rettenetesen sok veszekedés, civakodás és soha nem voltak tekintettel a gyerekekre.
Párom (28) feltudta ezt dolgozni, persze lelkileg megsínylette, de hál isten normális ember vált belőle, ezt csak is magának köszönheti.
Tesóját 18 évesen beadták egy otthon féleségbe, mert kezelhetetlen lett, idegbetegnek mondja, vagyis mindenen nagyon hamar felhúzza magát, káromkodik és nem néz se embert se istent, kukát gyújtott fel a lakásban stb...
Állítólag amúgy normális, de ezekből kifolyólag munkát sem tud vállalni, így maradt az otthonban (most 23 éves) és az anyukája fizeti a kis minimálbéres fizujából a havi 25e-et az ellátásra.
Soha nem vitte az anyukája ezzel orvoshoz, tehát nincs megállapítva, hogy ő amúgy idegileg labilis, nincs leszázalékolva meg semmi.
Szeretnék megoldást találni arra, hogy kaphasson valami juttatást, támogatást az államtól, mert ha az anyukájával történik valami, ki fogja fizetni a srác ellátását?
Mi most veszünk házat a párommal, most lesz esküvőnk, minél elöbb szeretnénk babát is, nekünk nem fog beleférni az hogy még az öccsét is eltartsuk, meg őszinte leszek nem is szeretném életem végéig eltartani a tesóját.
Szívesen segítenék viszont neki/nekik abban, hogy találok megoldást a helyzetre.
Az más kérdés, hogy megemberelhetné magát a srác és kereshetne munkát, de ő olyan hogy egy-két nap után kirúgják mert nem bírja elviselni hogy van főnöke, nem lehet őt utasítani v megkérni semmire.
Szerintetek ha elvinnénk orvoshoz meglehetne állapítani valamit? Hogy nem egészen ép a srác? És milyen orvoshoz forduljunk?
Én segíteni akarok ezzel a tesónak is, anyukájuknak is, meg hát magunkon is.
Köszönöm ha végig olvastad!
És köszönöm a segítséget!
Örülök, hogy valakinek ez az egy mondatom ragadt meg. Nem arra voltam kivácsni, hogy mi a véleményed a párkapcsolatomról...
A többieknek köszönöm a válaszokat.

Esetleg küzdősportot is megpróbálhatnátok egy karakteres edzővel. Ott a műfaj hozza magával, hogy fegyelemre tanítják az embereket, illetve az agressziójuk kordában tartására.
No meg a feszültség egy részét is le tudná vezetni - egy zsákon.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!