Mit gondoltok, van esély megváltoztatni?
Az a helyzet, hogy anyukám alkoholista, na persze ezt ő nem látja be... Hogy lássátok mennyire: napi kb 3-4 dl töményet (vodkát) megiszik. Suttyomban, mert apu természetesen nem szereti, ha iszik... Mondjuk inkább homokba dugja a fejét, úgy látom. Nem tör zúz, meg semmi, nem is látszik rajt, hogy iszik. De elvonási tünetei vannak, ha nem ihat... Konkrétan, tegnap elfogyott a piája, és nem volt pénze, hogy vegyen, apu irodájából kilopott egy üveg metaxát... Most esett le, mennyire súlyos is az állapota:S Mikor szólok neki, hogy sok lesz az a 3 deci, amit kiöntött, csak legyint, hogy dehogy lesz...
Arról nem is beszélve, hogy most egy háztartásban élünk velük, férjemmel, és a 2 éves lányommal... és nem gondolom, hogy normális dolog, hogy ezt látja a mamától a gyerek... (elköltözni nem tudunk egyenlőre sajnos)
Vajon meg lehet győzni, hogy beteg, el lehet vele fogadtatni a tényt? Vagy nézzem végig míg szépen megöli magát?
Köszönöm a válaszaitokat!
Az a helyzet, mint írtam is, nem látja be, hogy beteg... Nagy darab, 100 kiló körül van, a maga 165 centijéhez. Nem látszik rajt abszolút. De ha délután kb 5ig nem kapja meg az első kortyát jön az elvonás, izzad, ingerlékeny, kalapál a szíve, remeg, stb.
Apu... Hát szerintem valamit tud, de inkább nem figyel rá, van elég problémája enélkül is. Ha elmondanám neki, nem segíteni akarna, hanem elválni, ordítani. Ő ilyen... Meg hát, anyu azért eléggé eligénytelenedett mostanában, ha itthon van, ma elmosogat, megfőz, és ennyi. én takarítok, mosok, vasalok a gyereket nevelem (nem azért írom, mert ez zavar) , az zavar, hogy képes 1 hetes felmosóvízzel felmosni, stb... ha nem figyelek oda rá:(
Na meg persze, hiába mondjuk neki, hogy sok lesz, ne igyon, stb... Nem érdekli:S nem tudom, hogy lehetne felnyitni a szemét...
Amúgy ha jól belegondolok kb 10 éve iszik, talán kicsit kevesebb... Úgy kezdődött (mikor még kolbászból volt a kerítés, szóval igazán nagyon jól éltünk), volt egy nyaralónk, egy kicsi faluban, egy tó partján, a szomszéddal összejártunk beszélgetni, iszogatni, és ez napi rendszerességű lett, és whiskey-ztek, boroztak. Aztán anya már otthonra is megvette a piát, majd kórházba került cukorbeteg lett, mi meg átkutattuk a lakást, mindenhol volt üres üveg dugdosva, meg pár üveg tele, amit kiöntögettünk. Elmondtuk neki, hogy ez így nem jó, hagyja abba. Mire ő előadta, hogy nem beteg, és nincs rá szüksége. A következő héten már a vodkát vette. de akkor még csak 1-2 decit ivott meg egész délután, este. Most valamelyik nap, mikor 6kor hazaért a munkából, rohant a konyhába, egy nagy (kb 2,5 dl) vizes poharat töltött tele, és itta meg kb 4 kortyra... elképesztő. a durva, hogy erre még képes inni bort, vagy sört... Ismét szóltam neki, hogy sok lesz. erre lehurrogott, hogy az nem sok... Hát én annyi szesztől detoxba kerülnék ez biztos... (na oké, én nem is iszom)
Jah, és a legkeményebb, mikor jön haza a húgom, vesz 6 doboz sört 1 napra neki, mert KELL!!!!!! és a tesóm meg meg is issza:S gondolom le akarja húzni a tesómat is az ő szintjére, vagy ilyesmi lehet...
Apa minden reggel meg szokott inni 1 cl pálinkát, remek a gyomornak, ez tény. És kapott 1 üveg házi hiper szuper pálinkát húsvétra, több sem kellett anyunak, hazahozta, én is ittam belőle 2 centet, majd elmentünk 2 napra férjem szüleihez, mire hazaértünk elfogyott az üveg... (2 nap alatt fél liter!) És apu semmit nem reagál rá... Am ilyen a családunk, senkinek nem lehet szólni semmiért, mert mindig mindenki megsértődik...
Fúúú, ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!