Mástól is ennyi pénzt elkérnek a szülei?
Ne adj kézpénzt hanem adj fel pár számlát,
vagy a számlák összegét oszd el anyi felé ahány kereső van és a részedet és a számlát ad anyud kezébe hogy egészitse ki. A kaját is úgy vedd hogy a kajajegyből te vásárolj be ha kell vigyél mosoport, alap dolgokat a kamrába... lényeg hogy te intézd és ne ad ki a kezedből a pénzt.
Persze te tudod hogy álltok anyagilag de ha nincs nagy baj akkor huzd meg a határokat.
hm. nem tudom mennyi a fizud, de gondolom nem keresel csillagászati összegeket.
ha tudsz, akkor költözz el pár hónapra, vegyél ki egy olcsóbb szobát. jobb helyeken ez már 30ból kijön rezsivel együtt.
aztán ha anyud észbe kap, akkor talán nem veszi el az összes pénzedet.
bár te is hibás vagy, hiszen odaadod neki. ha csak nem a csőd szélén álltok, akkor ez indokolatlan. adj neki minden hónapban 30at, ez bőven fedezi a rezsi-és kajarészedet.
mondd el neki, h neked fontos a továbbtanulás, és legyen kedves ne hátráltasson ebben. ha mondjuk elinnád és elköltenéd drága ruhákra, akkor még megérteném, h így tesz, de neked komoly céljaid vannak, és arra gyűjtesz. ezt a normális szülők megértik és akceptálják.
költözz el minél előbb. az egy dolog, hogy lehetőségeinkez mérten segítjük a szüleinket ha szükséüg van rá, de nem úgy, hogy a saját céljainkat totálisan megakadályozza ez a segítés! (az egy dolog, hogy ő nevelt fel, de nem azért, hogy felnőttként majd te tartsd el, jaj de durva. én ezt a dolgot úgy gondolom, hogy amit a szüleinktől gyerekként kapunk, azt majd a gyerekeinkkel adjuk tovább. mármint hogy őt is felnevelték a szülei, és felnőttként ő se a nagyszüleidnek keresett, hanem rád, nem tudom mennyire volt ez érthető:))
szóval, én a helyedben azt csinálnám, hogy elköltöznék dolgoznék, és estin, vagy levelezőn tanulnék tovább. nyilván nem úsznál a pénzben így sem, de legalább haladnál a tanulmányaiddal, szóval pár év alatt letudnád, nem mennének el arra évek hogy gyűjtögetsz (gyűjtöd a semmit) plusz még a suliévek
szia
szerintem is húzz el gyorsan..akkor mejd észreveszik magukat a kedves szülök.amugy nekem is volt olyan h nem támogattak,nem is jártam haza sűrűn,mostmeg teljesen más a helyzet.meg kell érteni hogy egy ember teljes élete mulhat a tanuláson..főleg hogy nem is ilyen gagyi "aztsetudom miről szól"szakrol van szó.csak aza baj mint nálam is hogy legelső félévbe nam kapsz ösztöndijat,meg amugy is bizonytalan később is..de levelező mellet se legyél benne biztos hogy kapsz munkát. és menni fog a tanulás is meg a munka is.szval ha lehet akkor nappali tagozat,talán sikerül koli,első félév diákhitel ,mert akármekkora szar is de ha ezen mulik a jovo akkor megéri egy határon belül.a nappalison a munkát meg meglátod,én heti 2 napot birnék menni(7 végén nincs munka)de azzal elküldenek a pi...-ba.de ez függ attól h mennyi órád kötelező..szval nehéz helyzet az tuti de nincs értelme annak amit csinálsz,gondolj a saját jövödre !!!!!!!!vagy vetesd fel magad valahova,aztán 1 évre passziv státuszba helyezed magad,addig meg esetleg külföldi munka,de a kereseted ne add le otthon.amugy a helyedbe csak azon gondolkodnék h nappalin vagy levelezőn tanuljak...mert a jelenlegi munka meg nem biztos,és évek mulva meg nem tudhatod mi lesz...
ja és bocs a regényért :D,sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!