Van gyermekkori tetted ami miatt lelkiismeret furdalásod van?
Figyelt kérdés
Itt nem gyerekcsínyre gondolok, olyat szinte mindenki elkövetett. Hanem olyanokra amit tényleg a mai napig bántok és értetlenül álltok a dolog előtt, hogy miért követtétek el. Nekem van két olyan dolog is amit nagyon szégyellek és nem értem mi vitt rá kisgyerekként. Azt gondolom, hogy normális értékrend szerint élek, becsületes vagyok, nem bántanék soha senkit stb. Ha pedig vissza gondolok erre a két dologra nagyon lelkiismeret furdalásom van. Persze tudom, hogy gyerekként sok hülyeséget csinál az ember, de ezek azért nem sima gyerekcsínyek voltak. 27/N Csak én vagyok így?2011. máj. 3. 13:59
11/15 anonim válasza:
Én már kicsit nagyobb voltam, mint gyerek és máig bánt a dolog. Sokszor eszembe jut és lelkiiermeret furdalásom van :(
Nem tudom, mit lehetne tenni, hogy elmúljon.
12/15 anonim válasza:
VAn.Amikor loptam,és amikor lebuktam akkor is képes voltam hazudni az apám,és a tanárok előtt.Később még én voltam megsértve,hogy szembesítettek a hazugságommal,hogy elkezdtem lopkodni..Ma sem értem,hogy miért,mert soha nem voltam rászorulva..Érdekes,hogy annyira szégyellem még ma is,hogy a felnőtt gyerekeim,sőt a párom sem tudja ezt a titkot..(egyébként először amikor lebuktam egy 4 színű tollat loptam ilyet [link] azt hazudtam,hogy apám vette nekem..Még akkor is ezt hazudtam amikor apám megmondta,hogy ő sosem vett ilyet,és égtem a tanárom előtt...Később a boltokban hónapokig cukorkát,csokikat loptam,de nem buktam le..)
13/15 anonim válasza:
na ezt a tollat loptam el amikor általános iskolában másodikos voltam..
14/15 A kérdező kommentje:
Azt egyébként nem írtam hozzá, hogy amiatt még rosszabb a dolog, hogy teljesen ok nélkül műveltem a dolgokat. Ez bánt a legjobban. De ma úgy döntöttem, hogy magamban megbocsátok egy olyan valakinek aki még általános iskolában bántott meg nagyon csúnyán. Azt gondoltam ezt sosem bocsátom meg. De ma megtettem. Hátha belőle is normális ember lett és nem is gondolta komolyan amit mondott és rég megbánta.
2011. máj. 3. 14:35
15/15 anonim válasza:
Ami így eszembe jut az az, hogy amikor anyukám vett nekem egy almalét akkor gyorsan megittam az összeset és kért belőle egy kortyot és már nem tudtam neki adni mertm ohó voltam.
Ezt még talán kibírom. Na de amikor 14 éves voltam, anyukám már nagyon levolt épülve, rákos volt, az agydaganata miatt lebénult a fél oldala és hallottam egy reggel hogy küszködik és nem bír felkelni és úgy tettem mint aki alszik és megvártam míg nővérem segít neki.
Sok ilyen van ami miatt még most is lelkiismeret furdalásom van.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!