Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a szeretett nagymamám,...

Meghalt a szeretett nagymamám, de nem érzek gyászt. Mi van velem?

Figyelt kérdés

Tegnap délután tudtam meg, hogy nagymamám meghalt váratlanul. Bár tőlünk 60 km-re lakott, közeli volt a kapcsolatunk, nagyon szerettem. Nyaranta sok időt töltöttünk együtt, és hétvégeken is sokszor elutaztunk hozzá. Tőle tanultam sütit sütni, azt, hogy hogyan bánjak az állatokkal. Régebben sokat bicikliztünk, játszottunk együtt. Mindig is sokat nevetett, viccelődött velünk. Legutóbb egy hete láttam, nagyon jól éreztük magunkat együtt, semmi jele nem volt, hogy egy héttel később már nem lesz itt...

És mégis, nem tudom meggyászolni. Tegnap apukám hívott fel a munkahelyéről, és közölte a hírt, olyan volt, mintha fejbe vágtak volna, aztán meg egész nap csak ilyen kábult ürességérzés. Próbálom felfogni, megmagyarázni magamnak, hogy a mama nincs többé, de olyan, mintha nem hinném el. Nem tudom igazán elképzelni, hogy többet nem látom, nem beszélhetek vele. Hihetetlenül furcsa érzés ha arra gondolok, hogy meghalt, de nem érzek mérhetetlen gyászt vagy szomorúságot, pedig tényleg nagyon szerettem. Annyira furcsa ez az egész, és lassan már szégyellem magam miatta. Egy könnycseppem sem hullott ki tegnap óta, pedig máskor egy filmen is elérzékenyülök. Most meg nem tudok sírni. Csak hihetetlenül furcsa ez az egész. Látom a szüleimet sírni, én meg csak bambulok.

Korábban még nem halt meg semmilyen rokonom, akivel tartottam volna a kapcsolatot, ezért nem nagyon tudok mit kezdeni a helyzettel.

2011. máj. 3. 07:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
De bizony gyászolsz. Amin most keresztül mész az a tagadás és épp úgy a gyászhoz tartozik mint a düh amiért egyszerűen csak elhagyott a mérhetetlen fájdalom hogy soha többé nem láthatod az emlékek amelyek mosolyt csalnak az arcodra vagy könnyeket a szemedbe és végül az elfogadás mikor megbékélsz a tudattal és képes leszel tovább lépni. Nem kell szégyellned magad te is épp úgy gyászolsz mint bárki más.
2011. máj. 3. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!