Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tud elfogadni az anyám?

Miért nem tud elfogadni az anyám?

Figyelt kérdés
Egyszerüen nem bírom már idegekkel az anyámat. Én telt alkatú vagyok és ő ezt nem tudja elfogadni (ő sokkal szélesebb nálam). Folyamatosan szapul, zsáknak nevez, le-dagadtoz, mások előtt lejárat. Minden étkezésnél nézi mennyit eszek és már jó előre mondja hogy jó sokat eszek, és mivan már ennyire féltem a gyomromat? Folyamatosan mondja nekem hogy nekem nincsenek barátaim, hiába mondom neki hogy vannak barátaim, csak ő nem látja őket sose mert a viselkedése miatt nem hozok haza senkit, erre azt mondja hogy azok szánalomból beszélgetnek velem mert kövér vagyok és nekem nincs egy barátom se. Én egészséges vagyok, kapok magamra ruhát, van párom, vannak barátaim, eljárok szórakozni, teljes értékű életet élek, és ő mégis folyamatosan szapul és lejárat, olyanokat mond hogy ilyen testtel hogy tudok kimenni az utcára és hogy ő szégyell engem. Mivel fogjam be a száját? Már egyszerüen elegem van, de én nem mondhatom neki hogy akkor nézzen magára, mert azzal védekezik hogy ő már 50 éves és megteheti hogy úgy nézzen ki, meg amugyis mit képzelek magamról hogy visszaszólok! Csakhogy értsétek nagyjából hogy állunk: alkatilag olyan Liptai Claudia alkatom van, neki meg Szulák Andrea (ez csak hasonlat hogy értsétek miről van szó). Mit csináljak? Ha hallgatok mint a sír, akkor azért mondja folyamatosan, ha visszaszólok akkor meg azért! Az önbizalmam nem tudta még tönkretenni mert én így jól érzem magam, és teljes értékű életet élek, és nem vagyok se beteg se elhízott, de már nem bírom sokáig ezt a szapulást.... neki az kéne hogy csontsovány legyek.
2009. márc. 8. 17:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

ha Liptai Claudiara hasonlitasz nagyon jol nezzel ki,

mond meg anyucinak h miatta vagy kover mert olyan etelek foz amitol te csak hizol valtoztasson rajta, Nagyon benned lakik az anyukad pedig nem ezt kellene neznie a szulonek hanem batoritania kell a lanyat nem ellene lenni, ha csontsovany lennel annak mi ertelme? Nincs amit enned adjon s azert akarja h fogyal le en kerdore vonnam egy nagy vita kozepette ilyen dolgokkal amiket ide irtam sok szerencset es tul elest kivanok neked

2009. márc. 8. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
84%
Ilyen nő nem anya!
2009. márc. 8. 18:40
 13/19 anonim válasza:
87%
Ha az én lányom lennél én büszke lennék arra,hogy csinos vagy.Én gebe vagyok pedig a harmadik babámat várom,és csak poci van.Semmi plusz nem jön fel.Ha meg az én lányaim híznának el,akkor se piszkálnám őket amíg jól érzik magukat és nem káros az egészségükre.De akkor is csak max bátorítanám őket a fogyásra.Kitartást és szerintem költözz el ha van lehetőséged.
2009. márc. 8. 19:32
 14/19 anonim ***** válasza:
90%
Szoktatok beszélgetni? Szokott panaszkodni dolgokról? Nem lehet, hogy valamiért fél attól, hogy te is úgy jársz, mint ő (és gondolom, nem egyszerű az ő élete ilyen túlsúlyosan), csak nem jól adja elő? Próbálj vele beszélgetni, hátha ki tudod deríteni mi a baj. Szerintem nem is konkrétan veled van a baja, hanem ez sokkal összetettebb probléma, csak vagy nem tudja megfogalmazni, vagy nem tudja kezelni a problémát, és így adja ki.
2009. márc. 8. 20:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Fel a fejjel, az én anyám is ilyen:( Ő 130kg, én meg normál testalkatú vagyok: 170cm,55kg. És állandóan azzal zaklat, hogy randa anorex csaj vagyok és rossz példát mutatok a diákjaimnak (tanítok).És, hogy min.10kg híznom kellene!!!akkor lennék normális {:O Én nem így látom, de mindegy. Semmi sem elég jó neki, nem mindegy hogyan fésülöm a hajam, hogy milyen ruhákat veszek fel, hogy mennyit eszem-mai napig balhé van belőle, hogy én nem szoktam reggelizni és mások az étkezési szokásaim, mint az övéi. Sokszor azt érzem, hogy uralkodni akar rajtam, és ha falba ütközik, akkor indokolatlanul agresszívvá válik.(lehet nálatok is ez a baj;anyud ici-pici babóczaként tud csak rád gondolni, aki rá van utalva és mindig azt teszi amit anyuka mondd neki,és nem tud mit kezdeni azzal, hogy önálló, kifejlett személyiség vagy,ezért próbál legalább ilyen látszólag piti dolgokban befolyásolni. Ha megváltozol, Őérte változol,egyből így könyveli majd el és máris több követelése lesz, egészen addig amíg fel nem adod a személyiséged nagy részét és megint anyuka babája leszel.Legalábbis nálunk így műkszik.)Próbálj meg távolabb kerülni tőle,ha megteheted- költözz el, keress munkát(ha még nincs),egy darabig ne nyiss rá ajtót; érteni fogja a célzást.
2009. márc. 9. 10:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Anyukadnak mar regen be kellett volna iratnia tegedet sportolni, hogy formas legyel. Mar lathatta kisebb korodban is, hogy husi tipusu vagy, akkor kellett volna neki tennie azert, hogy te ne legyel elhizott soha.

Akkor megszoktad volna a sportot, es teljesen termeszetes lenne, hogy mozogjal.

Probalj meg ne foglalkozni vele, es minel elobb elkoltozni tole, mert porig sullyeszti az onbizalmadat.

2009. márc. 9. 12:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Meg tudom érteni a helyzetedet, nálunk is ez ment végig kamasz koromban. Mindig normál testalkatú voltam, 2-3 kg plusszal, de ez anyámnak nem felelt meg. Most bulémiás vagyok...vigyázz magadra, a lelki egyensúlyodra, mert komoly betegség lehet a vége! Ha magadnak tetszel, az már a boldogság alapja. Innentől ha van kisugárzásod, mert jól érzed magad a bőrödben, természetes, hogy pasid és barátaid is vannak, aki meg ezt nem hiszi el, az így járt.

2009. márc. 9. 14:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves válaszadók! Miért írjátok azt neki, hogy anyukája biztos csak félti, mert van rajta súlyfelesleg? Hogy fogyjon le? Hogy már rég be kellett volna íratni valamilyen edzésre?

Egyértelműen féltékeny rá, mert csinosabb nála, mert vannak barátai, van saját élete, miközben ő a saját hája börtönében él! Még azt is el tudom képzelni, hogy az anyuka a kérdezőt hibáztatja a saját súlyáért/alakjáért, hiszen írta, hogy a terhessége alatt hízott meg!

Szóval kedves kérdező, ne foglalkozz anyukáddal, csak a saját önutálatát vetíti ki rád, és amint teheted, költözz el tőle! Ne akarj neki megfelelni, mert amíg saját magával nincs kibékülve, addig nyilvánvaló, hogy te sem fogsz tudni tenni semmit, amivel elégedetté tehetnéd! Így vagy tökéletes, ahogy vagy!

2009. márc. 9. 19:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Velem is ezt csinalta amig nagyon kover voltam, soha nem felejtem el, igaz meg gyerek voltam ,de sokszor eszembe jut es meg most is faj. En nemtudnam ezt megtenni a gyerekemmel de sajnos vannak ilyenek.
2009. nov. 18. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!