Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanuljon a saját kárán? Bele...

Tanuljon a saját kárán? Bele szabad szólnia valakinek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Azért azt nem tudom elfogadni, hogy a szülő ne szóljon bele gyermeke életébe, ha látja hogy fejvesztve a roszba belefut. Főleg, ha még unokák is vannak.
2011. máj. 2. 13:18
 12/19 Darcy01 ***** válasza:
Szerintem próbálj/próbáljatok beszélni a fejével, hogy a kislány miatt nagyon-nagyon gondolja át, hogy hogyan tovább.
2011. máj. 2. 13:18
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem beleszolni senkinek az eletebe nem etikus, viszont lehet beszelgetest kezdemenyezni barmiröl, a sogornövel is, es majd kiderül, mennyire nyitott ra, akar-e segitseget kapni barmiben.

A gyerek szerintem a szülökhöz született (nem a sogornöhöz/anyoshoz/nagymamahoz/szomszedhoz...stb), azaz elsödlegesen a szülei hatarozzak meg a sorsat nagykorusagaig. Ezt tudomasul kell venni szerintem minden rokonnak, es ezt figyelembeveve segithetnek csak meg az unokajuknak is. Kiveve nyilt eletveszely. Röviden igy tudnam kifejezni...

(Tehat pl. vegyük a legrosszabbat, ha azt veszi eszre, durva dolgok, visszael valaki akar a gyermek szexualatitasaval...stb, akkor sem "lophatja el" a gyereket csak ugy, akkor is meg kell keresni, mit tehet ilyen helyzetben, gyamügyhöz...stb fordulni es megvarni a menetet, es persze amennyire lehet, a gyerek lelki eletet szem elött tartva vedeni. Ha az anya engedi, akar hozza is költözhet addig a gyerek, de ha nem, nem lophatja el...)

2011. máj. 2. 13:28
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Vannak, akik nem tudjak elfogadni, de mas helyett nem elhetünk. Ahogy a kisgyerekek egy resze is, hiaba mondod, hogy nem, akkor is megcsinalja - van, aki tanul a masok karabol es maga mar nem csinalja utana, es van, aki csak a sajat maga karabol tanul, es van, aki többször ugyanazt a hibat csinalja, csak utana tanul, es van, aki egy eleten at sem tanulja meg... Tehat mindenki maga kell, hogy rajöjjön, mindenki csak a sajat eletet elheti szerintem...

Raadasul: egy dolgot több nezöpontbol is lehet vizsgalni, nem biztos, hogy objektiv a rokon nezöpontja. Anyosokban gyakran tapasztalni birtoklasi vagyat (mert ugye ez esetben ha eltünne az uj ferfi a sogornö eleteböl, akkor közelebb maradna az unoka), szoval ez egy nagyon összetett dolog, ki tudja, mik vannak meg itt?? Igy ismeretlenül, nem ismerve az összes resztvevö velemenyet, eletet, ki tudna megmondani, mennyire helytallo egy itelkezes masok eleteröl, es hogy mi lenne a legjobb a kislanynak??

13.28

2011. máj. 2. 13:38
 15/19 anonim ***** válasza:
És mitől lesz jobb ha belszólunk,minden megoldódik a két összenem illő ember hirtelen boldog lesz?Ugyanmár,legfeljebb midkét fél félreb*szik majd.Ezért van anyyi megcsalás,mert nem összeillő emberek kényszerből,múszájból, nincs nála jobb helyett vannak együtt.
2011. máj. 2. 16:29
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. A helyzet nem lett jobb, közben én és a férjem is találkoztunk az új pasival, rettentően rossz, negatív kisugárzása van, mi legalábbis így érezzük azóta is:S

Anyósom idegileg kivan, a pasi senkinek nem lopta a szívébe magát a családból...

Nem tudom, mi lesz.

2011. máj. 4. 12:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy a sógornőddel nem lehet beszélni ?

Mert ha igen, akkor az nem számítana beleszólásnak, ha az ember beszél a témáról. Ha szóbajön, akkor mindig a gyerek előnyeit boldogságát kell elsősorban figyelembevenni. Ha ő hozzámegy az agresszívhoz, az agresszív az is marad, és ez a gyereknek nem lesz jó . Halgasson az eszére, ne a szívére, ezt próbáljátok előtérbe helyezni. Úgy tűnok a rosszfiúkat szereti sajnos, de épp ezért a gyereket hozzátok előtérbe, ha felmeritek hozni a témát.

2011. máj. 4. 15:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Az új pasi rettentően rossz, negatív kisugárzású.

Szerencsétlen nő rohadt boldog lehetett a házasságában ha egy ilyen alakhoz menekült...

2011. máj. 4. 15:53
 19/19 anonim válasza:
Szerintem senkinek sincs joga beleszólni egy másik ember életébe. Ráadásul ilyenkor a Rómeó és Júlia-effektus szokott elindulni, ha mindenki ellenzi a kapcsolatot, akkor juszt is beleugranak, még jobban összejönnek. Amúgy az nagyon idegesítő tud lenni, ha más ember akarja neked megmondani, hogy mi a jó a te gyerekednek. Ha a sógornőd szerelmes, úgysem lehet beszélni a fejével. Ha a gyerek nem fogja megkedvelni az "új apukát", azt az anyukája úgyis észreveszi, és ez erősebb érv az összes többinél. Persze kérdés, hogy mennyire erős...
2011. máj. 4. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!