Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem szeretik...

Az emberek miért nem szeretik az őszinteséget?

Figyelt kérdés

pl itt van a barátnőm, akinek ha elmondom őszintén a gondolataimat vele kapcsolatban, egyből én vagyok a bunkó.

de miért mondjak mást, ha egyszer úgy gondolom?

2011. ápr. 30. 21:03
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%

nem a tálaláson van a hangsúly, hanem az igazságon. van, aki nem bírja elviselni, és kész. ilyen embernek csak azt lehet mondani, amit hallani akar.

sajnos sokan úgy gondolják, hogy udvariatlanság őszintének lenni. szerintem meg hazudni mocsok dolog. + az igazi barát elfogadja a véleményedet. ha felkapja a vizet, akkor gondolkozz el, valóban barát-e az illető.

2011. ápr. 30. 21:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert legbelül mindenki áltatja magát, szeretne szebb, jobb, különlegesebb lenni, legfőképpen tizenéves korban.

Meg ahogy már említették, többféleképpen lehet tálalni. Az meg főleg rossz érzés, amikor valaki mások előtt aláz meg azzal a hatalmas őszinteségével. Ja, és:

"Őszinte vagyok, nagyon sza.ul áll a hajad. Csináld már meg rendesen ba*dmeg, nem nézel te tükörbe?"

"Hmm, nézd csak, szerintem ez így jobban állna, hadd mutassam meg..."

A probléma ugyanaz, a megoldás szintén, de a tálalástól mennyire megváltozik.. Meg persze más, hogy tényleg őszinte vagy és segíteni akarsz, vagy egyszerűen úgy hangzik, mintha kötözködnél.

2011. ápr. 30. 21:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az embereknek sokszor nem is az a bajuk, ha valaki megmondja az őszintét, hanem azért valahol vágynak arra, hogy legyen egy-két nekik fontos ember, aki úgy fogadja el őket, ahogy vannak és úgy látja őket tökéletesnek, a hibáikkal együtt.
2011. ápr. 30. 21:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kinek esik jól, ha felsorolják a hibáit és kritizálják? Szerintem senkinek. Szóval érthető ez a reakció.

Az más kérdés, hogy egy intelligens ember, hamar túlteszi magát a dolgon, átgondolja, ha úgy érzi van valóságalapja és jogos a meglátás, megpróbál változtatni rajta.

Amúgy tényleg idegesítő tud lenni, ha valakinek pl. elkezdik mondogatni, hogy "hát elég nagy a hasad, le kellene fogyni". Valószínűleg ezt az illető is látja, nem kell külön kihangsúlyozni és lehet, hogy ő így jól érzi magát.

2011. ápr. 30. 21:48
 15/18 A kérdező kommentje:
kedves utolsó én értem, hogy a barátokat úgy kell elfogadni ahogy vannak (én ezt tettem, mert ugyan látom a hibáit, de nem hangoztattam) de most én konkrétan úgy voltam őszinte, hogy szerintem a barátságunk rossz irányba halad (ritkán találkozunk, nem mondunk el egymásnak fontos dolgokat,inkább csak felületes beszélgetéseink vannak, és én őszintén elmondtam erről a véleményem, hogy szerintem nem jó ez így. a válasza, hogy én ezt csak beképzelem.
2011. ápr. 30. 21:52
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

Az őszinteség nem azt jelenti, hogy kéretlenül tanácsot osztogatok.

Ha egy barátom megkérdezi, hogy kövér-e, megmondom, hogy igen vagy nem. De ha nem kérdezi, nem mondom csak úgy, hogy "Szia! Jaj, de kövér vagy!".

Csak akkor adok kéretlenül őszinte tanácsot, ha mondjuk már olyan kövér, hogy a Fókusznak kell daruval kiemelni a lakásból.

De még egyszer, az őszinteség nem egyenlő a kéretlen észosztással.

2011. máj. 1. 00:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Mert az őszinteség gyakran fáj.

Egyébként jól írták korábban: általában azok bélyegzik magukat "őszinte ember"-nek, akik valójában egyszerűen csak bunkók, de szeretnek ezzel takarózni. Egy értelmes ember tudja, hogy az őszinteségnek is van határa, több ok miatt.

2011. máj. 1. 09:38
 18/18 anonim ***** válasza:
A tapintat sokkal többet ér az őszinteségnél, amivel nagyon meg lehet bántani az embereket - akárhogy is csomagoljuk. Én is azt várom másoktól, hogy inkább legyenek tapintatosak velem, mint őszinték.
2014. dec. 13. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!