Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A fiatalok miért hiszik azt,...

A fiatalok miért hiszik azt, hogy a felnőtté válás azt jelenti, hogy 17-ből átlép a 18-ba?

Figyelt kérdés

Engem annyira zavar, hogy sok fiatal itt szidja a szüleit, hogy ilyen szemetek meg olyan, és különben is mit szól be már felnőtt vagyok 18 éves!

Akkorát tévednek, de akkorát. Fejben, és lélekben válik az ember felnőtté, és nem attól, hogy 18 éves lett.

Állítom az itt leírtak többsége ki van színezve kissé, mikor a szüleikre panaszkodnak, hogy úgy tűnjön tényleg gonosz az a szülő.

Attól még, hogy felnő egy gyermek, a szülőnek akkor is a féltett kis kincse lesz, a gyermeke, ha tetszik, ha nem.

De ezt mindenki majd akkor érti meg, ha lesz gyereke.

Aláírom van olyan szülő, aki tényleg túlzásba viszi már, de én 22 éves vagyok, és nem bántásnak fogom fel, ha rám szól, hogy valamit rosszul csinálok a háztartásban, hisz így tanulok bele, és büszke vagyok rá, hogy ilyen édesanyám van, aki tanít engem, és fontosnak tartja, hogy megtanítson főzni, most stb. stb. Természetesen mi is szoktunk vitázni, ami kb. 10 perc durca után egy nagy puszival zárul, de soha nem írnám ki ide, és panaszkodnék rá, mert tisztelem őt.

Ilyenkor jönnek sokan, hogy akkor 22évesen biztos egy nyomi vagy, és életképtelen anyuci szoknyája alatt.

Pont, hogy neki köszönhetően lettem talpraesett, bármikor bárhol megállnám a helyem, és ezt neki köszönhetem.:)

Szóval nem kell a szülőket (már egyre többször) gonosz sárkányként feltüntetni, mint már mondottam, majd megértitek.....

Csak érdekes, én mindig is értettem, soha sem pereskedtem vele, és szerintem ezért is van köztünk máig ez a csodás viszony:)

22N

2011. ápr. 26. 21:52
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

na még annyit h a hozzászólásodból (kérdező) úgy tünik h hagyja a keresztmama h úgy beszéljen vele ahogy akar

sarkára kellene állnia

2011. ápr. 27. 22:36
 42/48 A kérdező kommentje:
igen ebben igazad van teljes mértékben. Jól ki kellene osztani a p.csába.
2011. ápr. 27. 22:37
 43/48 anonim ***** válasza:

hát sajnos te ezt nem oldhatod meg helyette

a keresztmamának kell észhez térni

2011. ápr. 27. 22:39
 44/48 A kérdező kommentje:

persze tudom. Egyszer poénból mondtam, hogy tudod mi kellene neki? Egy jó nagy pofon attól észhez térne.

Válasz: Eddig sem ütöttem meg őket soha, ezután sem fogom.

Jajj mondom nem azt mondtam verd agyon, de hát valahogy csak meg lehet "szelídíteni" azt a kölköt.

2011. ápr. 27. 23:01
 45/48 anonim ***** válasza:
Az a baj hog manapság egy nevelő célzati pofonbol a szülőnek lenne baja,mert manapság az családonbelülierőszaknak számithat,meg a tanárok kezéből is kilett véve a nevelés,ezért táncolhat a diák a tanár fején,köpheti le stb,és igy felelösséget se tanulnak sose,a rendszer szar úgy ahogy van sajnos.
2011. ápr. 27. 23:05
 46/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hiába írod, hogy "sokan még most sem értik", te vagy inkább, aki nem fogja fel, mire akar itt kilyukadni sok ember....te a NORMÁLIS szülőkre gondolsz, olyanokra mint a te szüleid, és arra vagy kíváncsi, hogy vajon mért van, hogy sok gyerek mért nem jön ki az olyan jó szülőkkel, mint a tied? Na most a kérédésed itt dől dugába, ugyanis ha valakinek olyan normális szülei vannak mint neked( örülj neki, én örülök, ha ilyet hallok bárkitől, hogy ilyen jóban van a szüleivel, mint te), akkor ott nem lesznek veszekedések, hanem , ahogy írtad, puszival zárul a balhé. Szval a kérdés valahol értelmetlen!

Az meg, hogy a ker.anyud SZERINTED normálisan neveli a lányát, ez viszonylagos, nyilván nem vagy velük éjjel-nappal, nem tudohatod, hogy a nyilvánossságon kívül mi folyik az ő családjukban, mért olyan az unokahugod, amilyen. És éppen ezért nem kell őt sem elítélni, meg azt mondani, hogy "csahol, mint egy kutya", lehet, hogy megvan rá az oka, csak ha vmi probléma van a családban, azt nyilván nem kötik a ti orrotokra. Lényeg, hogy mivel nem élsz velük nem láthatod át a teljes helyzetet.(És ez vonatkozik minden általad normálisnak vélt szülők általad neveletlennek titulált gyerekeire.) Mivel neked ilyen jó családod van könnyen beszélsz (ezt nem sértésnek szánom, mondom, örülök ennek), de nem csak az a rossz szülő, aki iszik, vagy ilyesmi...

2011. ápr. 28. 16:31
 47/48 anonim ***** válasza:
Engem is a csahol mint a kutya mondat,vert szemen,lehet hogy te irigy vagy tudatalatt azért fröcsögsz itt rá...
2011. ápr. 28. 18:55
 48/48 A kérdező kommentje:
Miért irigykednék?:D Meg van mindenem ami kell, sőt...
2011. ápr. 28. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!