Mit tegyek? A párom évek ota iszik! Napi 3-4 üveg sört! Nem részeg, de megissza! Hiába mondom hogy nekem ez nem tetszik és el fog veszíteni!
szia
az én férjem nagyon régóta iszik,a gyerekek születése sem változtatta meg,hiába kértem,szépen.aztán a gyerekek is kérték,orvoshoz is vittük......ráivott a gyógyszerekere,semmi nem használt,de a közös lakás,gyerekek,anyagi gondok miatt kénytelen vagyok vele élni
11:57-es vagyok:
Szomorúan látom, hogy nem ritka esetről van szó.
Én orvosi segítséget javasolnék a párodnak, hiszen sok-sok példa alátámasztja, hogy a baba nem fog változtatni a helyzeteden. Esetleg adhatsz ultimátumot is, (vagy elmegy orvoshoz, vagy elhagyod) vagy megpróbálhatod csökkenteni a napi "adagot". Ez utóbbi esetben az a baj, hogy a párod agresszívabbá, türelmetlenebbé, ingerültebbé válhat, ami csúnya vitákhoz vezethet, amihez csak hozzájárul majd a hormonális változás, amin majd átesel. Te is ingerültebb leszel és egyszer el fog szakadni a cérna.
A babátok érdekében sürgősen változtatni kell!
De egy tipikus női válaszok!
Ez a házasság és az együtt élés lényege a mai modern társadalomban.
A nő megszabja mi legyen. A férfi vagy behódol mert kell neki a biztonság, a szex, család, gyerek, stb..., vagy tojik rá.
Ha a nő iszik akasszuk fel, következésképp válás. Ha a férfi, akkor neveljük meg.
Férfi vagyok. Miért alkoholizmus a napi 3-4 üveg sör?
Részeg lesz? Azért issza meg hogy érezze az alkohol hatását?
Nem lehetséges hogy azért issza, mert szereti a sört? Az ízét, magát az italt, ami egyébként nem rendelkezik erős alkoholtartalommal. Nem lesz részeg, csak lazul, leül és bont egy sört, majd issza. Ez egy élet érzés, nők ezt nem érthetik.
Mert a nő mindent tud. Büdös az uram. Nem akar le feküdni velem. Nem azt teszi amit én akarok, önálló egyéniség...el akarok válni. Ha nem papucs nem is jó?
Szóval, ha megiszik naponta néhány sört az nem gond, lerészegedik rendszeresen, akár naponta, akár nem, az gond.
A lényeg a mértéken van, szokták mondani okos emberek.
kérdésedre válaszolva, hogy alkoholizmus-e 3-4 üveg sör:
nem biztos, hogy az, a körülményektől függ. alkoholizmusnak azt nevezzük, hogy ha valaki a rendszeres (ez lehet napi, heti szinten) alkoholfogyasztásról nem tud lemondani. a mondat második felében a nem tud-on van a hangsúly.
tehát nem alkoholizmus a vázolt eset, ha az illető megissza ugyan napi szinten ezt a mennyiséget, lehet, hogy nem rúg be, mert pl. nagy a testsúlya, jól birja az alkoholt és tulajdonképpen ha le kéne mondania róla, akkor le tudna, csak éppen nem akar. mindenesetre magánvéleményem szerint nem jó úton halad.
és alkoholizmusról beszélhetünk már akkor is, ha csak napi egy sört iszik meg valaki (nem kell feltétlenül berúgva lennie), de arról képtelen lemondani. tehát értsd úgy, hogy egy napot sem tud kihagyni, ha törik ha szakad neki azt a napi sört meg kell innia.
van a másik tipusú alkoholizmus, amikor valaki nem napi szinten fogyaszt alkoholt, hanem pl. kb. két hetente, de akkor viszont nem tud mértéket tartani. elhatározza ugyan, hogy csak 1-2 sört iszik meg, de nem tudja magát kontrollálni és minden ilyen alkalommal súlyos alkoholos állapotba kerül. talán az utóbbi a hozzátartozóknak sokkolóbb élmény, viszont egészség ügyileg az előbbi sokkal alattomosabb és veszélyesebb, mert a máj nem tud regenerálódni, hiszen naponta terhelve van.
Remélem sikerült megérteni amit irtam. Én magam is sajnálom, hogy ennyire ismerem magát a betegséget, bárcsak élhetnék anélkül, hogy tudnám miről van szó.
Kérdező: már nem valószinű, hogy jársz itt, de remélem helyrejöttek a dolgok.
Szia, ugyanebben a cipőben, ráadásul 13 hetes terhes vagyok. Anyagilag nagyon rosszul állok, már nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy elhagyom, de nincs hova mennem, nem tudok kifizetni egy albérletet, anyámhoz meg nem tudok költözni. A gyereket amúgy ő akarta jobban, így viszont már többszörösen meg vagyok lőve. Amúgy is viszonylag súlyos depresszióval küzdök, ez meg nem nagyon javít a helyzetemen. Nagyon szar helyzetben vagyok. Muszáj vagyok eltűrni, mert nem tudok lépni. Ezek után a kis gyedemből meg főleg nem tudok majd. Nem kívánom senkinek.
Ő nem megy minden nap, de mondjuk minden 3. nap már biztos és nem agresszív, de engem akkor is iszonyatosan idegesít. És nem tud lemondani a heti egy nagy buliról, amikor aztán hajnali min. 4-ig elvan. Persze ő is azt ígéri, hogy csak a gyerekig, utána minden más lesz és ő 200 Ft-ot sem volt elvenni a gyerekétől. Hiszi a piszi. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!